DON JOHNSON- HEARTBEAT: ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΕΛΑΜΠΕ ΣΤΙΣ ΖΕΣΤΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΝΥΧΤΕΣ


 Η πόλη έχει γίνει αφόρητη, ιδίως την περίοδο του καλοκαιριού. Κόσμος, αυτοκίνητα, καυσαέριο, ηχορύπανση, ζέστη και μέσα σε όλα αυτά μία καθημερινότητα ναυάγιο της τεχνολογίας και των fast food ρυθμών του σύγχρονου, άψυχου και δίχως συναισθήματος, μοντέλου ζωής. Το καλοκαίρι όμως είναι εδώ, όπως ήταν και τότε που χάραζε τις ζωές μας με διαφορετικές αναμνήσεις για τον καθένα ξεχωριστά. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, από εμάς χρησιμοποιούμε καθημερινά την μουσική που αγαπάμε για να ανοίγουμε την πύλη της νοσταλγίας και να φέρνουμε το χθες στο σήμερα προκειμένου να αναπνεύσουμε και να βρούμε το βάδισμα προς το μέλλον. Μέσα από την λήθη του χρόνου και σε συνδυασμό με την ανάλαφρη διάθεση της πλέον αγαπημένης εποχής του χρόνου, ο Don Johnson με τον δίσκο Heartbeat του 1986 έρχεται να μας πάει πίσω, τότε που το άστρο του έλαμπε στις ζεστές νύχτες της καρδιάς του καλοκαιριού.
  Ο Don Johnson μας συστήθηκε αρχικά σαν ηθοποιός, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην κορυφαία eighties σειρά (και όχι μόνο) Miami Vice. Με την επιτυχία που είχε η σειρά απέκτησε χρήμα, δόξα, φήμη και βρήκε πιο εύκολα το δρόμο για να εκφράσει τον εαυτό του ως τραγουδιστή. Τραγουδιστή ε; Βαριά κουβέντα που στην περίπτωση του Don Johnson περιορίζεται με τον χαρακτηρισμό ως μία αξιοπρεπή φωνή. Για την πρώτη του παρουσία στον μουσικό χώρο, είχε την καλή αίσθηση να περιβάλλει τον εαυτό του από ισχυρούς συνεργάτες όπως τους Tom Petty, Bob Seger, Diane Warren καθώς και μύθους όπως Willie Nelson, Stevie Ray Vaughan, Ron Wood και Barbra Streisand.
  Ο δίσκος Heartbeat κυκλοφόρησε το 1986 σε αντιπροσωπευτικό pop rock ύφος ταιριαστό για την εποχή. Το φοβερό της υπόθεσης είναι η κατάταξή του στην δέκατη έβδομη θέση του Billboard 200 όπου έγινε και χρυσό! Το τραγούδι που ξεχωρίζει μέσα από το άλμπουμ και που είναι και η πιο "αορίζουσα" στιγμή του είναι το ίδιο το Heartbeat, που θα χωρούσε άνετα στο ρεπερτόριο του Richard Marx και που έφθασε στο εκπληκτικό πέντε του Billboard Hot 100. Ανακαλύψτε το και είμαι σίγουρος πως θα κολλήσετε. Από εκεί και πέρα το άλμπουμ έχει μερικά πολύ καλά τραγούδια όπως το ατμοσφαιρικό Voice On A Hot Line, το δυναμικό The Last Sound Love Makes με τρομερό ρεφρέν και το σπαραχτικό Can't Take Your Memory.


  Ο μουσικός τύπος της εποχής χαρακτήρισε πολύ καυστικά την ερμηνευτική φύση του Don Johnson λέγοντας ότι τραγουδάει τόσο καλά, όσο καλά παίζει ο Glenn Frey. Σκληρά λόγια τα οποία όμως δεν θα πρέπει να αποθαρρύνουν όποιον δηλώνει λάτρη του ογδόντα και αρέσκεται σε τραγούδια που θα τον κάνουν να παίρνει το αυτοκίνητό του και να "χάνεται" σε παραλιακές βόλτες με ηλιοβασιλέματα και ατελείωτη νοσταλγία. 


ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

8/5/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου