Ο ΠΑΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ: JOHNNY CASH / PAUL McCARTNEY/GRAHAM GOULDMAN(10cc)

 

21 χρόνια μετά το θάνατο του Johnny Cash, ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του άλμπουμ Songwriter, με τραγούδια, όλα συνθέσεις του μεγάλου country μουσικού, που είχαν γραφτεί το 1993 όταν έμενε στο Nashville. Τις ηχογραφήσεις ανακάλυψε ο γιός του John Carter Cash και τα «επανέφερε» με τη βοήθεια του παραγωγού David “Fergie” Ferguson και των μουσικών Marty Stuart κιθάρα, Dave Roe μπάσο και Pete Abbotts ντραμς που ηχογράφησαν τα overdubs. “Η συμβουλή του πατέρα μου για οτιδήποτε, είτε ήταν η ζωή είτε η μουσική, ήταν πάντα «ακολουθήστε την καρδιά σας», λέει ο John Carter Cash. «Κανείς δεν παίζει τη μουσική του, καλύτερα από τους Marty Stuart και  Dave Roe, που έπαιζαν μαζί του πολλά χρόνια. Ήξεραν πως παίζει, πως ηχογραφεί, ήξεραν τις κινήσεις του και όλες οι ηχογραφήσεις που κάναμε ήταν εύκολες.
Το Songwriter θα κυκλοφορήσει στις 28 Ιουνίου σε βινύλιο, ψηφιακά και cd με πρώτο single το Well Alright.


Μια live ηχογράφηση των Paul McCartney and Wings που κυκλοφορούσε πολλά χρόνια σε bootleg, πήρε το δρόμο της …νόμιμης κυκλοφορίας. Πρόκειται για το άλμπουμ One Hand Clapping που ηχογραφήθηκε τον Αύγουστο του 1974 στα Abbey Road Studios, με την επίσημη κυκλοφορία να πηγαίνει για τις 14 Ιουνίου. Εκτός από τους Paul και Linda McCartney, οι Wings ήταν και οι Danny Laine, Jimmy McCulloch και Geoff Britton. Οι ηχογραφήσεις έγιναν μέσα σε 4 ημέρες, live στο studio και μεταξύ των τραγουδιών ήταν και τα Jet, Maybe I'm Amazed και Band on the Run που τότε δεν είχαν ακόμα κυκλοφορήσει . Άλλα τραγούδια που παίζουν είναι τα My Love, The Long and Winding Road, Blackbird (των Beatles) και τα rock’n’roll classics Blue Moon of Kentucky, Twenty Flight Rock και Peggy Sue. Το One Hand Clapping θα κυκλοφορήσει σε 3πλό βινύλιο και 2πλό cd.



O 76χρονος πρώην μπασίστας, τραγουδιστής των 10cc αλλά και των Wax, Graham Gouldman ανακοίνωσε την κυκλοφορία του καινούργιου δίσκου του με τίτλο I Have Notes(5 Ιουλίου). Στο άλμπουμ συμμετέχουν και οι Ringo Starr, Brian May, Hank Marvin (κιθαρίστας των Shadows), Ron "Bumblefoot" Thal,  Derek Sherinian, Ric Fierabracci, Simon Phillips και Albert Lee, ενώ το εξώφυλλο φιλοτέχνησε ο  Peter Curzon των StormStudios. Πρώτο τραγούδι που παρουσίασε, το We're Alive που όπως λέει το έγραψε μαζί με τους Beth Nielsen Chapman και Gordon Kennedy, με τους οποίους έχει ξανά συνεργαστεί. "Ξεκίνησα με το riff και σιγά σιγά κτίσαμε όλο το τραγούδι, με τον τίτλο We're Alive να είναι το πρώτο που ήλθε στο μυαλό μου».

7/5/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου