ΛΑΚΗΣ ΤΖΟΡΝΤΑΝΕΛΛΙ: ΑΠΟ ΤΟΥΣ CINQUETTI ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ

Τον Λάκη Τζορντανέλλι τον γνωρίσαμε σαν τραγουδιστή την τελευταία περίοδο των Cinquetti όταν τραγουδούσε τη μεγάλη επιτυχία τους «Το κορίτσι του φίλου μου»(1967). Γεννημένος το 1948 στην Κωνσταντινούπολη, ο Μανόλης Ιορδανόπουλος όπως είναι το κανονικό του όνομα,  ξεκίνησε να παίζει ακορντεόν και στα 14 χρόνια του, έπαιζε σε ένα τοπικό συγκρότημα, σε διάφορες εκδηλώσεις των Ελλήνων αλλά και σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά της Πόλης, το Club X, που το είχε Έλληνας εφοπλιστής. Το επίθετο Τζορντανέλλι ήταν ιδέα ενός φίλος του, του Νίκου Ιωαννίδη, επειδή τραγουδούσε πολλά ιταλικά τραγούδια! Όταν ήλθε στην Ελλάδα, τη διετία 1965-1967 έγινε τραγουδιστής στους Cinquietti όπου γνώρισαν τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους,  «Το κορίτσι του φίλου μου«La enamorada de un amico mio-Al Bano), «Υπερήφανη Μαίρη» (Proud Mary-Creedence Clearwater Revival), »Δε σε ξεχνώ», «Αγοράζω παλιά» και «Μείνε κοντά μου».
Ακολούθησε προσωπική καριέρα με πολλές επιτυχίες όπως «Μια όμορφη ιστορία», «Το πλοίο μας σαλπάρει», «Τραγουδώ τη ζωή», «Τζένκινς Χαν», «Το δικό μου τραγούδι», «Εμείς τραγουδάμε τον έρωτα» κ.α. όλα διασκευές ξένων επιτυχιών, ενώ το 1986 συμμετείχε με τους Αγνή, Χρήστο Κάλοου και Σοφία Σακοράφα στο maxi single “Ολυμπιονίκης Της Ζωής”. 

Τη χρονιά που γεννήθηκε η κόρη του Λουϊζα και η γυναίκα του ήταν έγκυος, πέρασε δύσκολες στιγμές, αφού παρουσίασε ανεύρυσμα και αυτό τον βοήθησε να αναθεωρήσει πολλά πράγματα για τη ζωή. Έχει κυκλοφορήσει 10 προσωπικά άλμπουμ ενώ έχει συμμετάσχει και σε πολλά άλλα. Μερικά από τα προσωπικά του άλμπουμ  είναι το πρώτο του με τίτλο «Το Δικό Μου Τραγούδι»(1975), Τζορντανέλλι Νο 2(1976), «Τζένγκις Χαν(1979)» και «Κάτω Από Την Πυλωτή»(1990). Το 2017 μαζί με τους Δάκη,  Μπέσσυ Αργυράκη, Ρόμπερτ Ουίλιαμς και Γιώργο Πολυχρονιάδη, συμμετείχε στην παράσταση του Μάκη Δελαπόρτα το «Πρώτο μας Πάρτι» ζωντανεύοντας την ατμόσφαιρα των 60ς και 70, κάνοντας εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία.
Έχει μία κόρη την Λουΐζα Τζορντανέλλι, η οποία ασχολείται από μικρή ηλικία με την μουσική, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου, κιθάρας και φωνητικής.


 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

9/4/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου