PARTNERS IN CRIME: ΜΕ ΤΑ ΝΤΡΑΜΣ ΤΟΥ JOHN COGHLAN (πρώην Status Quo)


 Το 1981 και κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του άλμπουμ των Status Quo 1+9+8+2, o ντράμερ John Coghlan, που ήταν αρχικό μέλος τους από το 1963, αποφάσισε να παραιτηθεί. Έτσι το αγγλικό συγκρότημα, προσέλαβε στη θέση του τον Pete Kircher, που είχε παίξει με τους Honeybus (1967-1970), Liverpool Express (1978-1979) και Original Mirrors (1979-1981). Σύμφωνα με τους Francis Rossi και Rick Parfitt, ο Coghlan μπήκε στο studio, κάθισε πίσω από την ντραμς, έπαιξε λίγο, της έδωσε μια κλωτσιά και έφυγε!
Αμέσως μετά την αποχώρησή του, ο Coghlan μαζί με τους Ray Majors (πρώην Mott the Hoople) κιθάρα, Ian Ellis  (Savoy Brown) μπάσο και τον οργανίστα Jeff Banister, σχημάτισε τους βραχύβιους Stranger. Το συγκρότημα δεν προχώρησε και οι Coghlan, Majors σχημάτισαν τους Partners in Crime με τη συμμετοχή των Mac MacCaffrey μπάσο, Mark DeVanchque(πρώην Wildfire αλλά εμφανιζόταν με το όνομα Mark Booty) πλήκτρα και τραγουδιστή τον Noel McAlla (πρώην Moon). Το Δεκέμβριο του 1984 έπαιξαν στο Marquee club και υπέγραψαν στην Epic, για να κυκλοφορήσουν το πρώτο άλμπουμ τους με τίτλο Organized Crime το 1985 με παραγωγό τον John Eden, παλαιότερο παραγωγό και των Status Quo. To άλμπουμ αν και έβγαλε 3 singles(!) απέτυχε εμπορικά, έχοντας ένα μελωδικό πρώϊμο A.O.R ήχο. Τα 3 singles που κυκλοφόρησαν ήταν τα Hollywood Dreams, σύνθεση του DeVanchque, μαζί με τους Steve και Chris Overaland (FM), Miracles και Fools. Το άλμπουμ περιέχει και μια διασκευή του τραγουδιού των Yes, Hold On (από το 90125). Η αποτυχία του άλμπουμ, έφερε και τη διάλυσή τους.
ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο JOHN COUGHLAN ΜΕΤΑ
Σχημάτισε τους Rockers,(Roy Wood, Phil Lynott και Chas Hodges), με τους οποίους κυκλοφόρησε ένα και μοναδικός μικρό δίσκο με το τραγούδι We Are The Boys (Who Make All The Noise)(1983, Νο 79 Μ.Βρετανία). Σχημάτισε τους John Coghlan's Diesel με μουσικούς που γνώριζε από την εποχή των Status Quo (Bob Young και Andy Bown) που δεν κατέληξαν πουθενά. Έτσι σχημάτισε τους John Coghlan's Quo, τους John Coghlan Band(JCB) και King Earl Boogie Band με πρώην μέλη των Mungo Jerry. Συμμετείχε στο reunion των Status Quo το 2012 και εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ Hello Quo! και πήρε μέρος στην περιοδεία.


TRIVIA
Ο Kircher ηχογράφησε 2 άλμπουμ με τους Status Quo, τα albums Back to Back and Live at the N.E.C., εμφανίστηκε μαζί τους στο Live Aid κι έμεινε μαζί τους έως το 1985.
O Noel McCalla ήταν τραγουδιστής στους Manfred Mann’s Earth Band από το 1991 έως και το 2010 και τραγούδησε στα άλμπουμ τους Soft Vengeance (1996), Mann Alive(1998) και 2006(2004). Ήταν τραγουδιστής τους στην εμφάνισή τους στην Αθήνα στις 18 Απριλίου 2003. Έχει κυκλοφορήσει το προσωπικό άλμπουμ Night Time Emotion(1979), ενώ έχει τραγουδήσει και στο άλμπουμ του Mike Rutherford, Smallcreep’s Day(1980).  

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

8/4/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου