SOVER GROUP


Από τα συγκροτήματα της δεκαετίας του 60 που δεν έτυχαν της αναγνώρισης που τους άξιζαν, οι Πειραιώτες Sover Group σχηματίστηκαν το 1968 μετά τη διάλυση των Vikings όπου τα μέλη τους Γιώργος Μελέκη μπάσο και Σταύρος Λαδάς κιθάρα ήταν ο αρχικός πυρήνας τους παίρνοντας το όνομά τους από το παρατσούκλι του manager τους Σταύρου «Sover» Μεταξά! Στο σχήμα προστέθηκαν οι Μάκης Καλαβρός τραγούδι, Σούλης Κουερίνης πλήκτρα και Γιάννης Βάλβης ντραμς αλλά η μεγάλη δύναμις τους ήταν η γεννημένη στο Καϊρο από ΄Έλληνες γονείς, τραγουδίστρια Έλενα, που τους έδωσε μεγάλη ώθηση. Το 1968 κυκλοφόρησαν τον πρώτο μικρό δίσκο τους με τίτλο “Αγόρι μου γλυκό”/»Μαριάννα», για να ακολουθήσουν τα «Αντζελίνα»/»Ξανά», «Το δικό σου Μυστικό»/»Έλα κορίτσι»  που ήταν και η μεγαλύτερη επιτυχία τους κ.α.  Η αλήθεια είναι ότι προβλήθηκε η Έλενα η οποία κάλυψε το συγκρότημα και οικειοποιήθηκε τις επιτυχίες τους,  αλλά από την άλλη πλευρά ο μικρός δίσκος (single)»Αγόρι μου Γλυκό», πούλησε το εξωφρενικό νούμερο για την εποχή των 50.000 αντιτύπων.


Προς το τέλος του 1970 και μετά από 9 μικρούς δίσκους, η ‘Ελενα αποφάσισε να ακολουθήσει προσωπική καριέρα με αποτέλεσμα τα μέλη των Sover Group να αλλάξουν με τους Δημήτρη Λαϊνόπουλο, Ανδρέα Εγγλέζο (και οι δύο μπασίστες), Νίκο «Eric” Μπακέλα (πλήκτρα) και Τάκη Μπινιάρη (τραγούδι) να περνούν από τις τάξεις τους. Τελικά διαλύθηκαν με τους Λαδά και Κουερίνη να προσπαθούν να κάνουν προσωπική καριέρα, τον Καλαβρό να κυκλοφορεί κάποιους μικρούς δίσκους αλλά χωρίς επιτυχία, ενώ ο manager τους Σταύρος Μεταξάς, ίδρυσε την δισκογραφική εταιρεία “ Music Sound “ ενώ σπούδασε δικηγόρος. Ο Τάκης Μπινιάρης ακολούθησε πετυχημένη καριέρα τραγουδιστή και το 1985 αντιπροσώπευσε τη χώρας στη Eurovision με το τραγούδι «Μοιάζουμε» κι ο μπασίστας Γιώργος Μελέκης προσχώρησε στους Charms και το 1994 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Ολιλαλί.

Στην κεντρική φωτογραφία από αριστερά η Ελενα,ο οργανίστας Σούλης Κουερίνης,ο μπασίστας Γιώργος Μελέκης,o τραγουδιστής Μάκης Καλαβρός και ο μάνατζερ Σόβερ Μεταξάς. 

Α.Ρ.

14/2/23





 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου