POLICE: ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ. ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ


 Το 1980 οι Police κάλπαζαν προς την κορυφή. Το τρίτο άλμπουμ τους Zenyatta Mondatta (Νο1 Μ.Βρετανία, Νο 5 Αμερική), ήταν πολύ καλό , έχοντας βγάλει 2 μεγάλες επιτυχίες, τα Don't Stand So Close To Me και De Do Do Do, De Da Da Da και δικαιολογημένα σάρωνε στα charts όλου του κόσμου. Έχοντας τον κόσμο στα πόδια τους, με 3 καλούς και πετυχημένους δίσκους, με ταλέντο που περίσσευε, με τις συναυλίες τους sold out και φυσικά όλη αυτή η επιτυχία να μεταφράζεται και σε καλά οικονομικά,  θα περίμενε κανείς ότι στο…στρατόπεδο των Police όλα θα έβαιναν καλά. Μιλώντας στο περιοδικό  Classic Rock το 2023, ο κιθαρίστας Andy Summers δήλωσε είχε αποφασίσει ότι «δούλευε με δύο συνολικά τρύπες», εννοώντας ότι δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τους Copeland και Sting. O οποίος  Sting, μιλώντας στον Άγγλο μουσικό συγγραφέα Phil Sutcliffe, συνσυνγραφεά του βιβλίου The Police: L'Historia Bandido (ο άλλος συγγραφέας είναι ο Hugh Fielder), είχε πει” «Όσο το γκρουπ είναι χρήσιμο για την καριέρα μου, θα παραμείνω. Όταν πάψει να είναι, θα το πετάξω σαν πέτρα... Μερικές φορές σκέφτομαι, θέλω να τελειώσει αυτό». Δεδομένου του χαρακτήρα του, δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι οι ηχογραφήσεις του επόμενου άλμπουμ τους Ghost in the Machine(1981), δεν έγιναν στο καλύτερο πνεύμα συνεργασίας και ο παραγωγός Hugh Padgham, πρότεινε να ηχογραφήσουν σε ξεχωριστούς χώρους. Ο  Sting στο control room, ο Andy Summers στο κεντρικό στούντιο και o ντράμερ Stewart Copeland στην τραπεζαρία. Η διάθεση του Summers χάλασε ακόμα περισσότερο όταν του τηλεφώνησε η η σύζυγός του Kate, ζητώντας του διαζύγιο, ενώ ο Sting ανακάλυψε τις «χαρές» της κοκαΐνης.

O Phil Sutcliffe αναφέρει μια συζήτηση που είχε με την πρώην σύζυγο του Stewart Copeland, Sonja Kristina (τραγουδίστρια των Curved Air) όπου του είπε:  «Ο Sting ποτέ δεν έκανε ναρκωτικά μέχρι να ασχοληθεί με την κόκα. Είχε άσχημη επίδραση στην προσωπικότητά του, τον έκανε λιγότερο προσεκτικό και πιο κουραστικό». Ο Sting παραδέχτηκε το λάθος του με την κοκαϊνη, λέγοντας ότι τον έκανε επιθετικό, κακό και εγωιστή. "Η κοκαΐνη είναι φρικτή. Σε κάνει να νιώθεις άβολα μέσα στο ίδιο το σώμα σου. Συνειδητοποίησα ότι ήταν τόσο ανόητο αυτό που έκαναν, λίγο μετά τις ηχογραφήσεις του Ghost in the Machine, όπου κατάφερα να την ξεφορτωθώ». Ο «κακός» Sting επανεμφανίστηκε όταν η A&M Records, πρότεινε σαν πρώτο single από το Ghost in the Machine, τη σύνθεση του Andy Summers, Omegaman, όπου ο μπασίστας/τραγουδιστής,  άσκησε κατηγορηματικά βέτο, επιμένοντας ότι δεν θα έπρεπε να είναι σινγκλ σε καμία περίπτωση. Αντίθετα, τα Invisible Sun, Every Little Thing She Does Is Magic και Spirits In The Material World, που όλα κυκλοφόρησαν σε μικρούς δίσκους, ήταν συνθέσεις του….Sting. Βέβαια δικαιώθηκε καθώς και τα 4  έγιναν μεγάλες επιτυχίες, ενώ το Omegaman, δεν κυκλοφόρησε καν!
 Το Ghost in the Machine ήταν ένα σκαλοπάτι για το επόμενο επίσης πετυχημένο Synchronicity(1983), αλλά η διάλυση ήταν προ των πυλών.

Α.Ρ.

8/5/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου