Την Κυριακή 30 Αυγούστου 2026, το Gagarin 205 Live Music Space θα υποδεχθεί μια τριπλή και χορταστική δόση αυθεντικού thrash metal με τους Αμερικάνους SACRED REICH ως headliners, πλαισιωμένους από τους Άγγλους ACID REIGN και τους Βραζιλιάνους THE TROOPS OF DOOM, σε ένα line up που συνδυάζει διαφορετικές σχολές του σκληρού ήχου.
Οι SACRED REICH αποτελούν μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες και διαχρονικές παρουσίες του Αμερικανικού thrash metal. Δημιουργημένοι το 1985 στο Phoenix της Arizona, κατάφεραν να καθιερωθούν ως βασικοί εκπρόσωποι του λεγόμενου Second Wave του είδους, δίπλα σε ονόματα όπως TESTAMENT, DARK ANGEL, DEATH ANGEL, FORBIDDEN, HEATHEN, FLOTSAM AND JETSAM, VIO-LENCE, NUCLEAR ASSULT, DEFIANCE, ATROPHY, κ.λ.π. Από τα πρώτα τους κιόλας βήματα, ξεχώρισαν για τον τρόπο με τον οποίο συνδύαζαν την επιθετικότητα του thrash metal με στοιχεία από το punk και το hardcore, διαμορφώνοντας έναν ήχο άμεσο, δυναμικό και με έντονο χαρακτήρα.
Στην Ελλάδα, οι SACRED REICH απολαμβάνουν διαχρονικά ιδιαίτερης αποδοχής. Οι εμφανίσεις τους θεωρούνται σημείο αναφοράς για το εγχώριο κοινό, με ένταση, πάθος και αυθεντικότητα που σπάνια συναντά κανείς. Η επιστροφή τους στο Gagarin 205 Live Music Space και στην Αθήνα, μετά από εννέα χρόνια, αποτελεί μια ευκαιρία για μια ακόμη αξέχαστη βραδιά, με setlist που αναμένεται να καλύψει όλο το φάσμα της καριέρας τους.
![]() |
| Sacred Reich |
Οι ACID REIGN ανήκουν στον ευρύτερο πυρήνα του Αγγλικού thrash metal, αποτελώντας ένα από τα λεγόμενα “Big Four” συγκροτήματα του είδους στη Μεγάλη Βρετανία, μαζί με τους ONSLAUGHT, SABBAT και XENTRIX (οι VENOM δεν αναφέρονται γιατί δεν ανήκουν μόνο στον χώρο του thrash metal). Σχηματίστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του ’80 (και συγκεκριμένα το 1985) και γρήγορα ξεχώρισαν για την ιδιαίτερη προσωπικότητά τους, που συνδύαζε την επιθετικότητα και το mosh, με το έντονο χιούμορ και μια πιο “χαλαρή” προσέγγιση στη θεματολογία των στίχων.
Οι Βραζιλιάνοι THE TROOPS OF DOOM αποτελούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συγκροτήματα της σύγχρονης extreme metal σκηνής, με επικεφαλής τον Jairo “Tormentor” Guedz, τον πρώτο κιθαρίστα των SEPULTURA (επίσης πρώην κιθαρίστας των THE MIST, OVERDOSE, EMINENCE) και βασικό συντελεστή των ιστορικών “Bestial Devastation” (Split Album με τους συμπατριώτες τους OVERDOSE, 1985) και “Morbid Visions”.(1986) Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2020 με στόχο την αναβίωση του αυθεντικού πνεύματος του ’80s death / thrash metal.
Η μουσική τους αντλεί έμπνευση από την πρώιμη περίοδο των SEPULTURA, καθώς και από μπάντες όπως SLAYER, CELTIC FROST και POSSESSED, δημιουργώντας έναν ήχο που λειτουργεί σαν γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχουν κυκλοφορήσει τα φοβερά και τρομερά “The Rise Of Heresy” (EP 2020), “The Absence Of Light” (EP 2021), ”Antichrist Reborn” (2022) και “A Mass To The Grotesque” (2024), που όλα τους έχουν αποσπάσει εξαιρετικά σχόλια από κοινό και τύπο, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησαν και μία διασκευή στο “God Of Thunder” των KISS με την συμμετοχή μεταξύ άλλων του Chuck Billy (TESTAMENT, κ.λ.π.) και του Martin Furia (DESTRUCTION, κ.λ.π.), υπό την μορφή single.
![]() |
| Acid Reign |
Πρόσφατα, το συγκρότημα ενισχύθηκε με την προσθήκη του κιθαρίστα Frank ”Bllackfire” Gosdzik (νυν SODOM και FRANK BLACKFIRE (πρώην MYSTIC), πρώην KREATOR και ASSASSIN), για την επερχόμενη περιοδεία τους στην Ευρώπη, αντικαθιστώντας τον πολυπράγμων κιθαρίστα τους Marcelo Henrique Vasco που αποχώρησε πρόσφατα από τους THE TROOPS OF DOOM.
Η Κυριακή 30 Αυγούστου 2026 στο Gagarin 205 Live Music Space διαμορφώνεται ως μια βραδιά υψηλής έντασης, με τρία σχήματα που εκπροσωπούν διαφορετικές πτυχές του thrash metal και του extreme metal ήχου γενικότερα. Και δεν έχουμε τακτικά την ευκαιρία να απολαμβάνουμε τέτοιου είδους πακέτα, ιδιαίτερα όταν έχουν φτιαχτεί αποκλειστικά για την Αθήνα…
Ώρα έναρξης: 19:00 – Τιμή εισιτηρίου: 35 Ευρώ (Περιορισμένη προπώληση) – 38 Ευρώ (Λοιπή προπώληση) – 40 Ευρώ (Ταμείο)
Προπώληση μέσω του www.ticketservices.gr https://www.ticketservices.gr/event/gagarin-no-truth-no-justice-european-tour-2026/?lang=el
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σύντομα θα ξεκινήσει και η προπώληση εισιτηρίων μέσω των παρακάτω φυσικών σημείων πώλησης.
Προπώληση Εισιτηρίων
Ticket Services (Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα / Τηλ: 210-7234567)
Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Αθήνα / Τηλ: 210-3304133)
Reload Store (Ακαδημίας 81, Αθήνα / Τηλ: 210-3801464)
Le Disque Noir (Θεμιστοκλέους 29, Αθήνα / Τηλ: 211 2143554)
Monsterville (Αγίας Ειρήνης 13, Μοναστηράκι / Τηλ: 210-3648180)
5/7/26



Δημοσίευση σχολίου