ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΑΡΓΗΣΕ 31 ΧΡΟΝΙΑ

Ήταν αρχές της δεκαετίας του 90, και συγκεκριμένα το 1992 όταν οι Metallica παρουσίαζαν το video του «Nothing Else Matters» όπου υπάρχει ένα πλάνο με τον Lars Urlich να βρίσκεται μέσα στο studio και πετάει βελάκια (darts) σε αφίσα του Kip Winger, αφού προηγουμένως έχει χαμογαλάσει στην κάμερα!  Σίγουρα, η κίνηση δεν ήταν ότι πιο συναδελφική αλλά ο ίδιος ο Kip Winger λέει ότι τότε (σ.σ. εκείνη την εποχή) προσέφερε τον εαυτό του σε φωτογραφήσεις κι ότι άλλο υπήρχε για προβολή, χαρακτηρίζοντας τον ίδιο του τον εαυτό «γουρούνι».  Λίγο πριν την έκρηξη του grunge, o Kip Winger ήταν από τα βασικά πρόσωπα της melodic σκηνής που ήταν «αντίπαλος» του heavy metal κασι λόγω της εμφάνισής του, ιδιαίτερα αγαπητός στα νεανικά-κοριτσίστικα περιοδικά, μάλιστα λόγω χτενίσματος αλλά και σολάριουμ, τον αποκαλούσαν «the blow dried Bee Gee”  γιατί έμοιαζε με τον Barry Gibb!  Η αφίσα που είναι κρεμασμένη στο studio και στην οποία εξασκείται στα βελάκια ο Urlich, προέρχεται από το αγγλικό περιοδικό Kerrang και κυκλοφόρησε σε μια εποχή που το συγκρότημα είχε δύο άλμπουμ που στην Αμερική είχαν πουλήσει περισσότερο από 1.000.000 αντίτυπα το καθένα! Μάλιστα ο Kip Winger λέει ότι προσπάθησε να πλησιάσει και να μιλήσει στον Urlich αλλά δεν του επέτρεψαν οι άνθρωποι της ασφάλειας του.
Η περίεργη κόντρα των δύο συγκροτημάτων, συνεχίστηκε κι από τον κιθαρίστα των Winger, Reb Beach, νυν μέλος των Whitesnake που είχε δηλώσει στη ραδιοφωνική εκπομπή Decades of Distortion ότι ο Kirk Hammett (σ.σ. κιθαρίστας των Metallica) είναι ένας από τους χειρότερους κιθαρίστες που έχει ακούσει κι ότι ποτέ δεν άκουσε ένα σόλο από αυτόν που να αξίζει «Παίζει σαν «αρχάριος» είχε πει!!!!


Σε μεταγενέστερη συνέντευξή του ο Kip Winger εξέφρασε την απορία του για τη μανία(!) του να τον σημαδεύει ο Urlich με βελάκια (σ.σ. δείτε το στιγμιότυπο στο 2.52)κι ο ίδιος παραδέχεται ότι του αρέσουν οι Metallica στο Black Album. Κι εδώ να συμπληρώσουμε ότι με το συγκεκριμένο άλμπουμ οι Metallica πέρασαν σε ένα πολύ πιο μεγάλο χώρο ακροατών κι έγιναν αυτό που ήταν κι οι Winger, εμπορικοί!. Όπως λέει ο Kip Winger όταν άκουσε το Black Album, τηλεφώνησε στον ντράμερ  των WingerRod Morgenstein –λέγοντας του να ακούσει τα ντραμς γιατί είναι πράγματι τρομερά. Τώρα,  31 χρόνια μετά, δήλωσε ότι η παρεξήγηση έληξε, χωρίς να γίνουν γνωστές οι εξηγήσεις (ποιος που, πότε), βάζοντας την υπόθεση στο…αρχείο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

4/8/23

 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου