NEWS OF THE WORLD (6/4/23)


•  Στις 8 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει η αυτοβιογραφία του μπασίστα των Black Sabbath, Geezer Butler με τίτλο Into The Void: From Birth To Black Sabbath - And Beyond. Μάκαρι να τη δούμε να κυκλοφορήσει στη χώρα μας μεταφρασμένη.

• Το 2018 ο Neil Diamond έμαθε ότι πάσχει από Parkinson και μόλις τώρα κατάφερε να  αποδέχεται τη νόσο! Ακύρωσε την τότε προγραμματισμένη περιοδεία του κι έκτοτε ο 82χρονος καλλιτέχνης έχει εμφανιστεί για λίγο σε πολλές περιπτώσεις.
• Σοβαρό δυστύχημα συνέβη την Παρασκευή το βράδυ στο Apollo Theater του Belvidere στο Illinois όταν λίγο πριν τη συναυλία των Morbid Angel, έπεσε η μαρκίζα, (το σκέπαστρο όπου αναφέρονται τα ονόματα που παίζουν) της εισόδου του χώρου της συναυλίας και σκότωσε έναν άνθρωπο, τραυμάτισε 28, εκ των οποίων οι 5 σοβαρά. Το σκέπαστρο της εισόδου δεν ήταν μια απλή κατασκευή αλλά τσιμεντένιο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν οι πολλοί τραυματίες που εκείνη την ώρα περίμεναn να μπουν  στο club. H αστυνομία είχε ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής για τον ανεμοστρόβιλο που αναμενόταν στην περιοχή.
• To Release Athens 2023 ανακοίνωσε δύο ακόμα ονόματα για την Πλατεία Νερού. Οι μοναδικοί Jinjer (Σάββατο 17 Ιουνίου, με τους Helloween) και οι Triptykon του τεράστιου Tom Gabriel Fischer (Τρίτη 27 Ιουνίου, με τους Parkway Drive / Soulfly), σε ένα set αφιερωμένο εξ’ ολοκλήρου στους θρυλικούς Celtic Frost, θα πλαισιώσουν τους ήδη ανακοινωμένους headliners σε ισάριθμες ημέρες του φεστιβάλ.

• Οι Metallica παρουσίασαν το επίσημο 8λεπτο video για το καινούργιο τραγούδι τους "72 Seasons", σε σκηνοθεσία Tim Saccenti. Το καινούργιο, 12ο στη δισκογραφία τους τιτλοφορείται 72 Seasons, θα κυκλοφορήσει στις 14 Απριλίου σε παραγωγή των Greg Fidelman, James Hetfield και Lars Ulrich και η διάρκεια του θα είναι πάνω από 77 λεπτά. Θα είναι διαθέσιμο ο σε 2πλό βινύλιο 140 γρμ, CD και ψηφιακά.
•   Ακούγεται σαν ψέμα, σε σημείο που πολλοί θεώρησαν ότι θα ήταν ψέμα. Στο Power Trip Festival που θα γίνει μεταξύ 8-10 Οκτωβρίου 2023 στο Empire Polo Club του Indio της Καλιφόρνια, θα παίξουν, κρατήστε την αναπνοή σας, οι AC/DC, Metallica, Ozzy Osbourne, Tool, Guns and Roses και Iron Maiden. Μάλιστα, τα ίδια τα συγκροτήματα ανέβασαν στις σελίδες, τα σχετικά teasers, με τις επίσημες ανακοινώσεις να έρχονται στις 30 Μαρτίου!  Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι
AC/DC επιστρέφουν στις περιοδείες, μετά το 2020, ο Ozzy βρίσκεται στη γνωστή κακή κατάσταση, με τους Iron Maiden και Metallica να είναι σε μεγάλη φόρμα. Το φετινό Power Trip Festival, είναι το Desert Trip του 2016 με τους ίδιους διοργανωτές, όπου τότε είχαν εμφανιστεί Rolling Stones, Paul McCartney, Neil Young, Roger Waters και Who.


• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο ο Γιαπωνέζος συνθέτης Ryuichi Sakamoto. Γνώριζε από το 2014 ότι είχε καρκίνο, τον είχε νικήσει αλλά επέστρεψε το 2021. Το τελετυαίο άλμπουμ του με τίτλο 12 (2023) ηχογραφήθηκε όντας άρρωστος και γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να αντέξει. Μαζί με τους  Haruomi Hosono μπάσο, συνθεσάιζερ και Yukihiro Takahashi (ντραμς) ήταν μέλος των πρωτοποριακών Yellow Magic Orchestra, που άφησαν πίσω τους 8 σημαντικά άλμπουμ ηλεκτρονικής μουσικής.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο συνιδυτής και μπασίστας των Gentle Giant,  Ray Shulman, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ήταν από τους βασικούς συνθέτες των κομματιών του συγκροτήματος, κυρίως στα άλμπουμ τους από το πρώτο ομώνυμο έως και το τελευταίο, το Civilian(1980) κι είχε ενεργό ρόλο στις remastered επανεκδόσεις της δισκογραφίας τους.

• 22 συναυλίες έχουν ανακοινώσει οι Queen and Adam Lambert για την Αμερική και διαρκώς προσθέτουν καινούργιες ημερομηνίες.

• Ανακοινώθηκε η επίσημη αιτία θανάτου της 82χρονης Raquel Welsh που έφυγε από τη ζωή στις 15 Φεβρουαρίου. Η έκθεση του ιατροδικαστή αναφέρει ως αιτία «καρδιακή ανακοπή μετά από σύντομη μάχη με τη νόσο του Αλτσχάιμερ».

• Όταν είσαι μεγάλος και ξέρεις την αξία σου, δεν φοβάσαι. Ο τραγουδιστής/ κιθαρίστας των Metallica, James Hetfield μιλώντας στο περιοδικό Cigar Aficionado, δήλωσε πιστεύει ότι αυτός και οι συμπαίκτες του στο συγκρότημα είναι… μέτριοι μουσικοί. Για να συμπληρώσει »αλλά όταν μας βάζεις μαζί κάτι συμβαίνει»!
    Στο video που μπορείτε να δείτε πιο πάνω, o James Hetfield ανοίγει το βινύλιο του καινούργιου δίσκου τους με τίτλο 72 Seasons που θα κυκλοφορήσει στις 14 Απριλίου σε cd, κασέτα και βινύλιο". Οι Metallica μέσω του ιδρύματός τους All Within My Hands προσέφεραν το συνολικό ποσό των $150,000 σε τρεις διαφορετικούς οργανισμούς που φροντίζουν την ανακούφιση πασχόντων από καταστροφές από φυσικά φαινόμενα (από $50.000 ο κάθε οργανισμός).



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου