50 ΧΡΟΝΙΑ TUBULAR BELLS/ ΣΕ ΒΙΝΥΛΙΟ ΔΥΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΟΥ STEVE HACKETT/ TOMORROW


Σίγουρα όταν ο 19χρονος Mike Oldfield όταν ηχογραφούσε το Tubular Bells(1973) δεν φανταζόταν ότι θα γινόταν ένας από τους πλέον σημαντικούς δίσκους στην ιστορία της μουσικής. Το άλμπουμ έκλεισε 50 χρόνια κυκλοφορίας κι επανακυκλοφορεί στις 26 Μαϊου σε 2πλό βινύλιο, CD και super-deluxe Blu-ray. Όλες οι εκδόσεις θα περιέχουν ένα ακυκλοφόρητο demo του 2017 που επιμελήθηκε ο Oldfield.

Δύο παλαιότερες κυκλοφορίες του πρώην κιθαρίστα των Genesis, Steve Hackett θα επανακυκλοφορήσουν στις 2 Ιουνίου για πρώτη φορά σε βινύλιο. Πρόκειται  για τα άλμπουμ του Guitar Noir(1993) και Darktown που θα επανακυκλοφορήσουν 2πλά και σε 180γρμ.
To όνομα των Tomorrow είναι σχετικά γνωστό σε όσους ασχολούνται με την ψυχεδέλεια. Από τις τάξεις τους, πέρασε ο μετέπειτα κιθαρίστας των Yes και Asia,  Steve Howe, αλλά κι ο καλός τραγουδιστής Keith West. Οι Tomorrow κυκλοφόρησαν μόνο ένα άλμπουμ, το Excerpt From A Teenage Opera με τραγουδιστή τον Keith West και ντράμερ τον John “Twink” Alder που μετά έπαιξε στους Pretty Things και Pink Fairies.


Η καινούργια έκδοση του μοναδικού άλμπουμ των Tomorrow , άλλαξες τίτλο(!) κι ονομάζεται πλέον Permanent Dream και το remastered έγινε με την επίβλεψη του Steve Howe που είπε” Πέρασαν χρόνια για να καταλάβω ότι η μαγεία της μπάντας δεν έγινε αντιληπτή όταν πρωτοκυκλοφόρησε το άλμπουμ, το 1968, κι έτσι με τη βοήθεια της τεχνολογίας, του έδωσα τη φωτεινότητα που χρειαζόταν». Το αξιοπερίεργο είναι ότι οι Tomorrow δεν γνώρισαν την καταξίωση την εποχή που κυκλοφόρησε το άλμπουμ τους, αλλά…αργότερα με το τραγούδι «My White Bicycle», που διασκευάστηκε από τους Nazareth.  

6/4/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου