ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΠΡΩΗΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΤΩΝ BAD COMPANY, BRIAN HOWE

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο τραγουδιστής των Bad Company, Brian Howe μετά από καρδιακή προσβολή. Η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα που είχε στην πόλη του, τη Φλόριδα όπου έσπασε αρκετά πλευρά. O Howe διατέλεσε τραγουδιστής των Bad Company μεταξύ 1986 και 1994, αντικαθιστώντας τον Paul Rodgers την εποχή που το μεγάλο αγγλικό συγκρότημα έκανε στροφή στον ήχο του σε πιο αμερικάνικο ύφος. Πριν τους Bad Company είχε δουλέψει με τον Ted Nugent, τραγουδώντας στο άλμπουμ του Penetrator, ενώ με τους Bad Company ηχογράφησε τα άλμπουμ Fame and Fortune (1986), Dangerous Age (1988), Holy Water (1990) και Here Comes Trouble (1992). Συνολικά τα άλμπουμ που ηχογράφησε ξεπέρασαν σε πωλήσεις το 1.000.000αντίτυπα, ενώ ηχογράφησε και 3 προσωπικά άλμπουμ, τα Tangled in Blue (1997), Touch (2003) και Circus Bar (2010).
7/5/20
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Εκπληκτικη φωνη και ωραιος τραγουδοποιος . Μπορει ο Paul Rodgers να ειναι superstar και δικαιως, ομως συνολικα , τα αλμπουμ που εγραψε o Howe με τους Bad Company για μενα ειναι και τα καλυτερα τους .Επισης υπαρχει και ενα καλο live της εποχης του Howe ,what you hear is what you get .

    Καποια κομματια των Bad Company της εποχης του ειναι υμνοι του AOR , there is no smoke without a fire(υπερκομματι) , Holy water , This love ,Valerie ,if you needed somebody και παει λεγοντας . Θα ελεγα οτι εκεινη την εποχη οι Bad Company πλησιασαν στυλιστικα-ηχητικα το στυλ του Brian Adams ισως και λογω της φωνης του Howe που παρεπεμπε εκει .

    Γενικα αν εκανα ενα ατυπο best - Bad Company θα εβαζα το ομωνυμο , Cant get enough αντε και το feel like making love τα υπολοιπα θα ηταν με τον Howe .

    Επισης τα προσωπικα του ειναι εκπληκτικα , στο circus bar αν θυμαμαι καλα υπαρχει μια πολυ καλη version του Holy water . Στα προσωπικα του καταλαβαινεις την μουσικη ταυτοτητα και ωριμοτητα του .

    Θεωρω στις αρχες 90 τα αλμπουμ τους με τον Howe κρατησαν καποιο κοινο στο ειδος και το διεσωσαν απο την λαιλαπα των εντεχνο-τετζερεδων και βαρυοπλιτων βερμουδακηδων .

    Πριν καποια χρονια ,τους ειχαμε δει ( στο Gararin ? ) αλλα δεν θυμαμαι καθολου ποιος ειχε 'κατεβει' τραγουδιστης .Ο Ralphs ηταν σιγουρα στην κιθαρα αλλα αδυνατω να θυμηθω τον τραγουδιστη .

    Ενα φαινομενο που δεν μου αρεσει και δεν παρατηρηθηκε μονο στους Bad company ειναι οτι οταν επιστρεφει ο Original τραγουδιστης μιας ιστορικης μπαντας ,διαγραφουμε τον 'αντικαταστατη ' απο την ιστορια . Οταν υπαρχει κυκλοφορια κατω απο το ιδιο ονομα , οφειλουν να σεβαστουν και την εποχη αυτη .Αν δεν ηταν εμπορικα πετυχημενη η εποχη δεν σημαινει οτι δεν 'εγραψε' .

    Ευχαριστουμε Brian , ελπιζουμε να εισαι surrounded ...
    https://www.youtube.com/watch?v=AwARjkqDrHY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω σε ολα φιλε AOR. Οι Bad Company ηταν ενα διαφορετικο εντελως γκρουπ με τον Howe στα φωνητικα. Ηταν μια μπαντα της hard rock εποχης με καθαροαιμα aor τραγουδια καθαρα αμερικανικα για τους φιλους του ειδους μονο. Και σαν φιλοι του ειδους, συγκαταλεγουμε στα διαμαντακια και τα 4 αλμπουμ που εβγαλαν οι Company με το τον Howe τραγουδιστη.
      R.I.P.

      Διαγραφή