ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ: ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ!

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τον Πολιτισμό ανακοίνωσαν σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και η αρμόδια υπουργός Λίνα Μενδώνη. Η Κα Λίνα Μενδώνη ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι στις 18 Μαΐου θα ανοίξουν οι αρχαιολογικοί χώροι, ενώ μπορούν να ξεκινήσουν πρόβες και γυρίσματα. Την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα θερινά σινεμά και στις 15 Ιουνίου ανοίγουν τα μουσεία. Για τις συναυλίες είπε ότι θα αρχίσουν στις 15 Ιουλίου τα δρώμενα σε ανοικτούς χώρους, με μόνο το 40% της πληρότητας του κάθε χώρου, με αποστάσεις ανάμεσα στους θεατές (όρθιους ή καθιστούς) κ.ο.κ Δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες γιατί σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλα μέτρα προστασίας, για το κοινό και για τους καλλιτέχνες.
Επίσης για την επιστροφή των εισιτηρίων στις συναυλίες που αναβλήθηκαν ή ματαιώθηκαν, ένα θέμα που απασχολεί πολύ κόσμο, η Υπουργός είπε ότι δεν θα επιστραφούν εισιτήρια από προπώληση συναυλιών που ματαιώθηκαν αλλά θα δίνονται voucher, ικανοποιώντας ένα αίτημα των διοργανωτών συναυλιών, που δεν ήθελε να επιστραφούν τα χρήματα στον κόσμο που είχε αγοράσει εισιτήρια για το καλοκαίρι αλλά να τους δοθούν voucher με 18μηνη διάρκεια.
Δηλαδή με το Voucher ο αγοραστής του εισιτηρίου μπορεί να το χρησιμοποιήσει σε συναυλίες μέσα στο επόμενο 18μηνο, δηλαδή μέχρι και το τέλος του 2021 κι έτσι αποκλείεται η εξαργύρωση του αντίτιμου.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις συναυλίες το φετινό καλοκαίρι, η κ. Μενδώνη δήλωσε ότι η διοργάνωση και η τήρηση των περιορισμών είναι ευθύνη των διοργανωτών. Αναφερθείσα στους περιορισμούς που θα ισχύουν για τα καλλιτεχνικά δρώμενα σε ανοιχτούς χώρους κι άρα και τις συναυλίες, η υπουργός ανακοίνωσε τα εξής:
•    Το όριο πληρότητας θα είναι περίπου στο 40% ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις
•    Η σκηνή θα πρέπει να απέχει 3 μέτρα από την 1η σειρά καθισμάτων
•    Σε περίπτωση εκδήλωσης που το κοινό θα είναι όρθιο, θα πρέπει να τηρείται η απόσταση 1,5 μέτρου (σ.σ. να δω πως μπορεί να τηρηθεί)
•    Σε όλες τις εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους θα πρέπει να τηρηθούν τα πρωτόκολλα και οι οδηγίες που θα στείλει το υπ. Πολιτισμού προς όλους τους φορείς. Το θέμα των φεστιβάλ που δεν είναι κρατικά, έγκειται στον εκάστοτε διοργανωτή (δήμος, περιφέρεια, ιδιώτες). Εκεί δεν μπορούμε να παρέμβουμε, αλλά να δώσουμε κατευθύνσεις», εξήγησε.
•    Για την τήρηση των περιορισμών στα κρατικά φεστιβάλ, η κ. Μενδώνη δήλωσε ότι οι αρμόδιοι εποπτεύοντας φορείς θα αναλάβουν την εφαρμογή τους.
•    Στον ιδιωτικό τομέα, η ιδιωτική αγορά θα αυτορρυθμιστεί και θα δούμε πώς θα λειτουργήσει, σημείωσε η υπουργός.
 
Τώρα βέβαια γεννιόνται κι άλλα θέματα όπως σε τι τιμές θα βγουν τα εισιτήρια των συναυλιών που θα γίνουν μετά τις 15 Ιουλίου σε ανοιχτό χώρο με το 40% της πληρότητας, αφού λογικά η τιμή των εισιτηρίων θα αυξηθεί για να καλύψει το κόστος  αμοιβής και εξόδων των καλλιτεχνών. Εκτός κι αν τα συγκροτήματα μειώσουν ειδικά γι αυτή την περίοδο τις απαιτήσεις τους. Όλοι βέβαια έχουμε στο μυαλό μας τι θα γίνει το φθινόπωρο/χειμώνα με τις συναυλίες, τα μέτρα προστασίας αλλά και ποιος θα πάει να προαγοράσει εισιτήριο όταν υπάρχει ο κίνδυνος του δεύτερου κύματος και πιθανών ακυρώσεων, άρα… voucher!
φωτό: Κώστας Τσιρανίδης 
7/5/20    
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου