ROCK INCIDENT 284: ΠΩΣ Ο ROGER GLOVER ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ELF

 

Σε μια σπάνια συνέντευξή του, ο πρώην οργανίστας των Rainbow, Mickey Lee Soule (σ.σ. είχε παίξει μόνο στον πρώτο ιστορικό-εξαιρετικό άλμπουμ τους), μίλησε για το πως ο Roger Glover έκανε παραγωγή στα τρία άλμπουμ τους!
"Τότε είχαμε έναν μάνατζερ που ζούσε στο Connecticut και μας έκλεινε μερικές συναυλίες. Αργότερα, προσελήφθηκε σε ένα μεγάλο πρακτορείο στη Νέα Υόρκη όπου συνεργαζόταν με τους Deep Purple. Παράλληλα είχε γνωρίσει τον Πρόεδρο της Columbia Records, Clive Davis αλλά και τους Roger Glover και Ian Paice και τους πρότεινε να μας ακούσουν.  Έτσι, ήρθαν και οι τρεις μαζί σε μια πρόβα μας, χωρίς να έχουμε προηγουμένως ενημερωθεί. Ο Clive Davis κάθισε μπροστά μας και παίξαμε μερικά τραγούδια. Ήξερα σαν όνομα τον Clive Davis, χωρίς να ξέρω τι ακριβώς έκανε, αλλά σίγουρα ήξεραν ποιοι ήταν οι Deep Purple και οι Glover και Paice. Μόλις μάς είδαν αστειευόντουσαν, γιατί όλοι είμαστε πολύ κοντοί  και μας ρώτησαν αν είμαστε σε κάποιο τσίρκο!!!! (σ.σ το περιστατικό έχει πει και ο Glover στην ταινία-ντοκιμαντέρ για τον Ronnie James Dio, Dreamers Never Die όταν είχε προβληθεί το 2022 στο Gimme Shelter Festival). Μετά από εκείνη την ακρόαση, υπογράψαμε και οι Glover και Paice ήθελαν να κάνουν παραγωγοί. Μέσα σε μερικές εβδομάδες ήμασταν στην Ατλάντα της Τζόρτζια όπου ηχογραφήσαμε το άλμπουμ σε λίγες μέρες».
Οι Glover και Paice έκαναν παραγωγή στο πρώτο ομώνυμο άλμπουμ τους Elf(1972), στα άλλα δύο την παραγωγή έκανε μόνος του ο Glover.

Α.Ρ.

17/5/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου