O NICKO McBRAIN ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ!


 Οι Iron Maiden κάνουν ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις τους κι ο 71χρονος Nicko McBrain, εμφανίστηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου, στο 52ο Mountbatten Festival Of Music (MFM) που έγινε Royal Albert Hall του Λονδίνου, όπου μαζί  με τους Massed Bands of His Majesty's Royal Marin, έπαιξαν 3 κλασικά τραγούδια του Μεγάλου Συγκροτήματος. Ο Nicko που στην μπότα της ντραμς του έγραφε Legacy Of Royals, έπαιξε τα The Trooper, Wasted Years και Run To The Hills. Η ιδέα της εμφάνισή του εκεί, προέκυψε πριν από 2 χρόνια όταν παρακολούθησε την 5οη επέτειο του Φεστιβάλ Mountbatten κι έμαθε ότι οι Prodigy είχαν εμφανιστεί παίζοντας με τη Μπάντα. Έτσι, μόλις βρήκε χρόνο ξεκίνησαν πρόβες αν κι όπως είπε στην τελική εμφάνιση ήταν αρκετά νευρικός». Περάσαμε πολύ καλά τις πρόβες και μετά, φυσικά, ήρθε η ώρα να έρθουμε χθες με την πλήρη ορχήστρα, με ξάφνιασε η δύναμη και ο ήχος αυτών των σπουδαίων μουσικών και μιας ορχήστρας εκατό οργάνων που τζαμάραν παίζοντας Iron Maiden. Υπήρξε στιγμή που ήθελα να σταματήσω να παίζω για να τους ακούσω»
Ο Nicko McBrain έπαιξε ένα ειδικό κιτ φτιαγμένο μόνο για αυτά τα σόου, που δημιουργήθηκε από την The British Drum Company όπου μετά τις παραστάσεις θα βγει σε δημοπρασία για τη Φιλανθρωπική οργάνωση Royal Marines. Το Mountbatten Festival Of Music είναι μια σημαντική πηγή συγκέντρωσης κεφαλαίων για τις φιλανθρωπικές οργανώσεις του Βασιλικού Ναυτικού, των Βασιλικών Πεζοναυτών και της φιλανθρωπικής οργάνωσης Young Lives vs Cancer και φέρνει τον κόσμο δίπλα σε μια συναρπαστική βόλτα στον κόσμο της μουσικής, παίζοντας θεαματικές διασκευές και συνθέσεις.
Η drumkit του Nicko θα πουληθεί σε δημοπρασία για να συγκεντρωθούν χρήματα για το Royal Marines Charity και το Grand Order of Water Rats Charity.


Ο McBrain πέρασε εγκεφαλικό στις αρχές του 2023 και από τότε αναρρώνει. Επανεμφανίστηκε τον Αύγουστο του 2023, λέγοντας ότι το επεισόδιο τον άφησε «παράλυτο» στη μία πλευρά του σώματός του και «ανησυχούσε» ότι η καριέρα του με το συγκρότημα είχε τελειώσει. Πριν από τέσσερα χρόνια, είχε διαγνωστεί με καρκίνο του λάρυγγα 1ου σταδίου, το οποίο το ξεπέρασε χωρίς να το δημοσιοποιήσει. Το έμαθε μετά από διάγνωση που υποβλήθηκε σε ενδοσκόπηση στο Κέντρο Καρκίνου Sylvester Comprehensive, του συστήματος υγείας του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι και της Ιατρικής Σχολής Miller. Μέσα σε μια εβδομάδα, ο καρκίνος του McBrain αφαιρέθηκε χειρουργικά και τώρα κάνει εξετάσεις κάθε λίγους μήνες για να βεβαιωθεί ότι ο καρκίνος δεν έχει επιστρέψει. Δυνατά!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

11/3/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου