ΟΛΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ OSCAR 2024

 


Η μεγάλη βραδιά των φετινών βραβείων Όσκαρ, είχε φέτος ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον λόγω των υποψηφιοτήτων των Γιώργου Λάνθιμου και του ελληνικής καταγωγής Alexander Payne όπου και οι δύο ήταν υποψήφιοι για 16 Όσκαρ! 11 το Poor Things και 5 το Holdovers!!!
Κατά τη διάρκεια των βραβείων ο Ryan Gosling τραγούδησε το I'm Just Ken, με τους Slash, ντυμένο με δερμάτινο σακάκι και Wolfgang Van Halen να σολάρουν. Δείτε πιο κάτω ολόκληρο το video, που θυμίζει Musical της δεκαετίας του 50
Το Όσκαρ καλύτερη ταινίας πήγε στον Oppenheimer του Christopher Nolan, που «νίκησε» τους Alexander Payne (Holdovers), Γιώργο Λάνθιμο( Poor Things) και Martin Scorsese (Killers of the Flower Moon).
Το Όσκαρ του Α Ανδρικού Ρόλου πήγε όπως όλοι περιμέναμε στον Cillian Murphy για το ρόλο του στο Oppenheimer. Είναι ο πρώτος Ιρλανδός ηθοποιός που κερδίζει το Όσκαρ Α Ανδρικού Ρόλου.
To Όσκαρ σκηνοθεσίας πήρε ο Christopher Nolan για το Oppenheimer,
Να κι ένα Όσκαρ πρώτης γραμμής για το Poor Things. Η Emma Stone κέρδισε το Όσκαρ Α Γυναικείου Ρόλου
H Da'Vine Joy Randolph πήρε το Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Holdovers (Τα Παιδιά του Χειμώνα) του ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη Alexander Payne.
 Το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου, πήρε ο Robert Downey Jr για τη ταινία Oppenheimer
Το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου πήρε τα Όσκαρ στις κατηγορίες Μέικ Απ και Μαλλιών, Σκηνογραφίας και Κοστουμιών. Συμπωματικά, η μια κατηγορία, ερχόταν κατόπιν της άλλης, δημιουργώντας την ανάλογη αίσθηση στην αίθουσα ….
Το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, πήραν οι Justine Triet και Arthur Harari για την ταινία Η Ανατομία μιας Πτώσης.


Το Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου, στον Cord Jefferson για την ταινία American Fiction.
Το Όσκαρ Καλύτερης ξένης ταινίας στον σκηνοθέτη Jonathan Glazer για την ταινία The Zone of Interest.
Το Όσκαρ Μουσικής πήρε ο Ludwig Göransson για την ταινία Oppenheimer
Το Όσκαρ Kαλύτερου Μοντάζ: Oppenheimer
Η Billie Eilish και ο Finneas O’Connell κέρδισαν το βραβείο Όσκαρ για το τραγούδι What Was I Made For? Στην ταινία Barbie. Η 22χρονη Billie Eilish και ο 26χρονος αδελφός της Finneas O’Connell είναι οι νεότεροι άνθρωποι ππου έχουν κερδίσει 2 Όσκαρ, καθώς κέρδισαν το δεύτερο Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού κατά τη διάρκεια της τελετής το βράδυ της Κυριακής. Το 2021 είχαν κερδίσει το Oscar στην ίδια κατηγορία για το ομώνυμο τραγούδι της ταινίας No Time to Die του James Bond.
To Όσκαρ Καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων: The Boy and the Heron
To Όσκαρ Καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους: War Is Over! (Εμπνευσμένο από τη μουσική των John and Yoko)
Το Όσκαρ Καλύτερου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους: The Last Repair Shop
To Όσκαρ οπτικών εφέ στην ταινία Godzilla Minus One
Α.Ρ.

11/3/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου