UGLY KID JOE:ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΛΑΚΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Από την ηλιόλουστη Καλιφόρνια κατάγονται οι Ugly Kid Joe, που τον Απρίλιο του 1992 γνώρισαν μια πολύ μεγάλη επιτυχία με το "Everything About You" (Νο 3 Ενωμένο Βασίλειο και Νο 9 Αμερική) από το EP "As Ugly as They Wanna Be" (1991, Νο 4 στην Αμερική).
Νεανικό και εκ πρώτης όψεως χαβαλεδιάρικο (sic) συγκρότημα, που όμως οι στίχοι τους ήταν καυστικοί και ψαγμένοι. Εμφανίστηκαν την εποχή που το hairy metal, και γενικά το rock όπως το ξέραμε τη δεκαετία του ’80, είχε αρχίσει να τελειώνει και συνδύασαν hard rock και funk metal!
Βασικός πυρήνας του συγκροτήματος οι παιδικοί φίλοι Whitfield Crane (τραγούδι) και Klaus Eichstadt (τραγούδι, φωνητικά).
Το συγκρότημα έως σήμερα έχει κυκλοφορήσει 4 άλμπουμ, με πιο πρόσφατο το Uglier Than They Used to Be (2015). Τη μεγάλη επιτυχία τη γνώρισαν με την κυκλοφορία του πρώτου κιόλας άλμπουμ τους με τίτλο America's Least Wanted (Νο11 Ενωμένο Βασίλειο, Νο 27 Αμερική, 1992). Πολλά καταστήματα δίσκων στην Αμερική αρνήθηκαν να πουλήσουν το άλμπουμ, γιατί θεώρησαν ότι η εμφάνιση του αγάλματος της Ελευθερίας στο εξώφυλλο, να κρατά ένα πορνογραφικό περιοδικό με υψωμένο το μεσαίο δάκτυλο και σε χρώμα …χολής, προσβάλλει. Τελικά κυκλοφόρησε και σε λογοκριμένη έκδοση! Εκτός από το "Everything About You"  το πρώτο άλμπουμ τους περιείχε και την καταπληκτική διασκευή στην παλιά folk επιτυχία από το 1974 του Harry Chapin, "Cats in the Cradle" (Νο 7 Ενωμένο Βασίλειο, Νο 6 Αμερική).Τη διετία 1992-1994 το συγκρότημα ήταν στα καλύτερά του, με εμφανίσεις στα MTV Music Awards και American Music Awards, έπαιξαν support στην ευρωπαϊκή περιοδεία των Def Leppard, σχεδόν όλες οι συναυλίες τους ήταν sold out και στην συναυλία τους στο Wembley, πριν παίξουν το “N.I.B” των Black Sabbath, στη σκηνή ανέβηκαν μαζί τους ο Ozzy κι ο γιός του Jack!
Το δεύτερο άλμπουμ τους Menace to Sobriety (Νο178 Αμερική, 1995) δεν τα κατάφερε καλά κι έκτοτε το συγκρότημα παρουσίασε σταδιακά μια κάμψη για να διαλυθεί το 1997 και να επανασυσταθεί το 2010.

Το αρχικό εξώφυλλο
Το λογοκριμένο εξώφυλλο



 TRIVIA
  • Πήραν τα όνομά τους από το …συγκρότημα Pretty Boy Floyd (glam συγκρότημα του Los Angeles), όταν ακόμα εμφανιζόντουσαν με το όνομα Overdrive. Ένα βράδυ που έπαιξαν με τους Pretty Boy Floyd, εμφανίστηκαν με το όνομα παρωδία Ugly Kid Joe για να κάνουν πλάκα στους P.B.F. Πλάκα που δεν κατάλαβαν οι P.B.F. και τους έδιωξαν από τη συναυλία. Αυτοί όμως κράτησαν το όνομα κι έγιναν γνωστοί!  
  • Fans των Black Sabbath , έχουν διασκευάσει τα τραγούδια τους “Sweet Leaf” και “N.I.B.” και κατάφεραν να παίξουν support σε περιοδεία του Ozzy στην Αμερική.
    Το τραγούδι τους "Everything About You" ακούστηκε στην νεανική ταινία Wayne’s World κι αυτό βοήθησε σημαντικά το άλμπουμ τους να ξεπεράσει το 1.000.000 αντίτυπα!
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου