NEWS OF THE WORLD (5/3/24)


 • Έφυγε από τη ζωή, νικημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία57 ετών ο Brit Turner, ντράμερ και ιδρυτικό μέλος των Blackberry Smoke. Είχε διαγνωστεί με γλοιοβλάστωμα, έναν είδος καρκίνου του εγκεφάλου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του. Παρά την ασθένειά του, ο ντράμερ συνέχισε να περιοδεύει και να εμφανίζει με τους Blackberry Smoke και έπαιζε μαζί τους λίγες μέρες πριν πεθάνει!
• Ένας  σπασμένος κοτσαδόρος ήταν η αιτία αναβολής της συναυλίας των Cradle of Filth στη Θεσσαλονίκη. Το συγκρότημα, μπλόκαρε στα ελληνοτουρκικά σύνορα κι όταν κατάφεραν να φθάσουν ΣΤΗ Θεσσαλονίκη, ήδη έπαιζε το support, ενώ τα σκηνικά που μετέφερε το τρέιλερ ήθελαν 3 ώρες να στηθούν.
• Λόγω της περιφρόνησής για τον τρόπο αντιμετώπισης του punk, ο Ozzy Osbourne δεν έδωσε ποτέ ιδιαίτερη προσοχή στο είδος. Προσέξτε όμως ποιο συγκρότημα και ποιο δίσκο ξεχωρίζει από το punk. «Το punk ήταν το αντί-κατεστημένο, μού θύμισε εμάς στο ξεκίνημά μας. Η μόνη μπάντα από αυτές που μου άρεσε ήταν οι Sex Pistols. Αυτό το ένα άλμπουμ τους ήταν υπέροχο, κατέγραψε κάτι. Αλλά ο Johnny Lydon, όποιο κι αν είναι το όνομά του, καλά θα κάνει να σταματήσει να μιλάει και να κάνει μια γαμημένη μουσική». Τάδε έφη Ozzy!    
• ‘Do me a Favor and F...off’ ήταν η απλή, περιεκτική και σαφής απάντηση του Liam Gallagher προς το Rock & Roll Hall of Fame, μετά την ανακοίνωση ότι οι Oasis μαζί με τους Ozzy Osbourne, Peter Frampton, Foreigner, Kool and the Gang, Mariah Carey κ.α, είναι υποψήφιοι για την ένταξή τους.  Ο τραγουδιστής των Oasis εξέφρασε επίσης περιφρόνηση για την ηγετική ομάδα του Rock’n’Roll Hall, λέγοντας «Έχω κάνει περισσότερα για το rock’n’roll από τους μισούς κλόουν του Hall’.
• Ακούστε ακόμα ένα τραγούδι από το επερχόμενο άλμπουμ των Black Crowes, Happiness Bastards που θα κυκλοφορήσει στις 15 Μαρτίου. Πρόκειται για το Cross Your Fingers, που είναι το δεύτερο τραγούδι τους που παρουσιάζουν μετά το Wanting and Waiting.
• Ο ομοσπονδιακός δικαστής συμφώνησε να αναβάλει την ακρόαση της ποινής του Jon Schaffer, (τον θυμόσαστε, των Iced Earth) μέχρι τις 5 Απριλίου για ιατρικούς λόγους, καθώς ο κιθαρίστας πρόκειται να υποβληθεί σε ιατρική διαδικασία, χωρίς να δοθεί στη δημοσιότητα ο ακριβής λόγος της. Έχει μπλέξει αυτός…..
  • Ο 72χρονος τραγουδιστής/τραγουδοποιός John Mellencamp σήκωσε μια ανάρτηση στο Χ και έγραψε αυτό που σκέφτονται εκατομμύρια Αμερικάνοι αλλά κι όλος ο πολιτισμένος πλανήτης. Ζήτησε τον έλεγχο των όπλων στην Αμερική, γράφοντας: «Με συγχωρείτε που λέω την προφανή αλήθεια. Το κάνω από αγάπη για αυτή τη χώρα και από τον πόνο της μάθησης, για άλλη μια φορά, ότι σκοτώθηκαν παιδιά, με βί,α με όπλα. Εάν ως χώρα θέλουμε να βρούμε τη συλλογική βούληση μέσα μας για να αλλάξουμε τους νόμους περί όπλων, ας σταματήσουμε να παίζουμε ανόητα πολιτικά παιχνίδια. Δείξτε τη σφαγή στις ειδήσεις, δείξτε στον αμερικανικό λαό τα νεκρά παιδιά και όσους άλλους που έχουν χτυπηθεί. Δείξτε τι μπορούν να κάνουν τα όπλα και οι σφαίρες στο ανθρώπινο σώμα. Τα μέσα ενημέρωσης πρέπει να είναι αρκετά γενναία για να αφήσουν τους Αμερικανούς να δουν πώς μοιάζουν τα παιδιά που έχουν σφαγεί. Διαφορετικά, φοβάμαι ότι πάρα πολλοί αντιλαμβάνονται τη βία με όπλα ως αφηρημένη, μια ιστορία που επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε μέρα με μουδιαστικά αποτελέσματα. Όταν ήμουν έφηβος, έγινε πόλεμος στο Βιετνάμ», συνεχίζει ο Mellencamp,  "στην αρχή, κανείς δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία σε αυτό το πρόβλημα σε μια ξένη χώρα, μέχρι που τα μέσα ενημέρωσης ανέλαβαν την ευθύνη και έδειξαν στην Αμερική πώς σφάζονταν οι γιοι μας. Μόλις προβλήθηκαν αυτές οι εικόνες στην τηλεόραση, υπήρξε συντριπτική ζήτηση για να γίνει αυτός ο πόλεμος τελείωσε αμέσως». Η δήλωσή του καταλήγει: «Το λέω ως πατέρας και άνθρωπος, με βαθιά ενσυναίσθηση για τους γονείς των οποίων τα παιδιά έλαβαν τη ζωή τους τελείωσε τόσο ξαφνικά και τόσο παράλογα: Δείξτε στην Αμερική τη σφαγή. Δεν είμαι σκληρός και το ξέρω Θα είναι οδυνηρό να το δούμε. Αλλά, λυπηρό να το πω, νομίζω ότι είναι ο μόνος τρόπος να σοκάρουμε την Αμερική από το λήθαργο".
• Την έκπληξη έκαναν οι Dandy Warhols και προσκάλεσαν τον Slash να παίξει σε ένα από τα καινούργια τραγούδια τους του δίσκου τους Rockmaker, που κυκλοφορεί στις 15 Μαρτίου.
• Ξέρω ότι τους περισσότερους δεν ενδιαφέρει η ένταξη στο Rock’n’Roll Hall of Fame, αφού η συγκεκριμένη επιβράβευση αφορά αποκλειστικά τους καλλιτέχνες που είχαν ή έχουν επιτυχία στην Αμερική. Αλλά επειδή γίνεται διαρκώς λόγος, αναφέρω μια ιδιαιτερότητα της υποψηφιότητας των Foreigner που είναι πολύν πιθανόν, να ενταχθούν στη φετινή ψηφοφορία. Βάσει των κανονισμού, αν τα μέλη που περιοδεύουν σήμερα, εμφανιστούν στην τελετή, τότε κανένας δεν θα εισέλθει στο Rock ‘n’Roll Hall of Fame. Η υποψηφιότητα αγορά τα μέλη της κλασικής εποχής, δηλαδή  Dennis Elliott, Ed Gagliardi, Lou Gramm, Al Greenwood, Mick Jones, Ian McDonald και Rick Wills. Από αυτούς, μόνο ο Jones παραμένει στην τρέχουσα σύνθεση του συγκροτήματος και έχει αναλάβει σε μεγάλο βαθμό έναν ρόλο στα παρασκήνια τα τελευταία χρόνια, καθώς η υγεία του, απαγορεύει να κάνει τακτικές περιοδείες. Ο Jones σίγουρα θα κάνει ό,τι καλύτερο για να εμφανιστεί στην τελετή αν εγκριθούν αλλά κανένας από τα σημερινά μέλη δεν έχει δικαίωμα ένταξης, παρά οι αρχικοί οι οποίοι σημείωσαν τις τεράστιες επιτυχίες, ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 80.000.000 αντίτυπα! Δηλαδή αν για λόγους υγείας ο Mick Jones δεν καταφέρει να παραστεί, τότες θα συμβεί το απίθανο, ναι μεν το συγκρότημα αν ενταχθεί αλλά στη σκηνή να μην είναι κανένα από τα τιμώμενα μέλη!! Κατάσταση που θα αντιμετωπίσουμε συχνά στο εγγύς μέλλον με τα μέλη των συγκροτημάτων να μην μπορούν για διάφορους λόγους να εμφανίζονται. Ο μπασίστας Jeff Pilson είναι με το γκρουπ από το 2004, ενώ ο τραγουδιστής Kelly Hansen από το 2005. Οι Pilson και Hansen δεν ήταν μέλη τους στην εποχή του συγκροτήματος που είχε τις μεγάλες επιτυχίες, έχοντας παίξει μόνο σε ένα studio άλμπουμ τους με καινούργια τραγούδια, το Can't Slow Down(2009). Οι Pilson και Hansen έχουν στο παρελθόν υποστηρίξει την εισαγωγή των Foreigner στο θεσμό. Και ενώ αυτά συμβαίνουν στους Foreigner, ο Liam Gallagher των Oasis μόλις έμαθε ότι το συγκρότημα είναι υποψήφιο για ένταξη, έγραψε στο X, «Γάμα το Rock n Roll Hall of Fame είναι γεμάτο από BUMBACLARTS, κάνοντας φανερά τα αισθήματα που τρέφει για το θεσμό.  Η λέξη Bumbaclart είναι ένας τζαμαϊκανός υποτιμητικός όρος που κυριολεκτικά σημαίνει "ύφασμα γαϊδουριού."
• Εξελίξεις στους Kingdom Come, αφού μετά το θάνατο του ντράμερ τους James Kottak, αποχώρησε κι ο τραγουδιστής Keith St John ο οποίος ήταν μέλος τους τα τελευταία 5 χρόνια. Έτσι οι αρχικοί Danny Stag κιθάρα, Rick Steier ντραμς και Johnny B. Frank μπάσο, προσέλαβαν τους Ezekiel "Zeke" Kaplan τραγούδι και Matt Muckle ντραμς και συνεχίζουν.
• Aκούστε το καινούργιο τραγούδι του Billy Joel, το πρώτο μετά από 20 χρόνια, με τίτλο Turn the Lights Back On.  Μια ρομαντική μπαλάντα με έγχορδα με το  video που τη συνοδεύει να εμφανίζει τους στίχους.

• Η ελπίδα υπήρχε για μια επανασύνδεση των Jon Bon Jovi και Richie Sambora χάθηκε, αφού η συνάντησή τους κατά τη διάρκεια της τελετής του Jon Bon Jovi σαν  MusiCares Person Of The Year 2024 (Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου), δεν έγινε. Ο λόγος ακούγεται πολύ σοβαρός αφού ο 64χρονος πρώην κιθαρίστας έπρεπε να φροντίσει την 89χρονη μητέρα του, που μένει στο Νιου Τζέρσεϊ. Η μητέρα του σκόνταψε στο χαλί, με αποτέλεσμα να πέσει και να σπάσει το ισχίο της.





Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου