NEWS OF THE WORLD (28/3/24)

 


•  Το χαρακτήρα διατηρητέου κτιρίου απέκτησε η pub The Crown στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, όπου εκεί έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση, ως Earth, το 1968, οι μετέπειτα Black Sabbath. Με αυτό τον τρόπο, η pub θεωρείται η γενέτειρα του Heavy Metal. H pub είχε κλείσει το 2024 και υπήρχαν φόβοι ότι το κτίριο θα κατεδαφιστεί, μετά την ανακοίνωση ότι το κοντινό The Electric (ο παλαιότερος κινηματογράφος στη χώρα) θα κατέβαζε ρολά. Τελικά μετά από παρέμβαση στο υπουργείο πολιτισμού, ο χώρος πλέον δεν κινδυνεύει μετά τον χαρακτηρισμό Grade II, για την πολιτιστική και ιστορική σημασία του χώρου. Σύμφωνα με την Historic England, o νέος χαρακτηρισμός της pub παρέχει πλήρη κάλυψη και προστασία, και σημαίνει ότι πρέπει να ζητηθεί ειδική συγκατάθεση για να γίνουν οποιεσδήποτε αλλαγές σε αυτό το κτίριο που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της. Ο ιδρυτής του Birmingham Music Archive, είπε ότι η σκηνή που έπαιξαν για πρώτη φορά οι Black Sabbath στέκεται ακόμα εκεί. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το The Crown θα ξανανοίξει, πρέπει να το επαναφέρουμε στη ζωή ως πολιτιστικό χώρο, χώρος μουσικής και μέρος που οι άνθρωποι θα θέλουν να επισκεφτούν» είπε. Όπως ακριβώς κάναμε εμείς με το κτήριο της Columbia στη Ριζούπολη. Πέτρες και χώματα!!!

• Ο ντράμερ των Foo Fighters, Josh Freese θα πάρει μέρος στην περιοδεία των A Perfect Circle, των οποίων υπήρξε μέλος πριν …13χρόνια.

 • Οι Def Leppard θα κυκλοφορήσουν σε περιορισμένη έκδοση το 2πλό live album σε ασημένιο βινύλιο, One Night Only Live at The Leadmill Sheffield May 19 2023 που είχε ηχογραφηθεί πριν ξεκινήσουν την European Stadium Tour με τους Mötley Crüewas, κατά τη διάρκεια του warm-up show. Η έκδοση προορίζεται για το  Record Store Day, θα διατεθούν 6000 αντίτυπα και θα είναι διαθέσιμο από τις 20 Απριλίου. Το One Night Only Live at The Leadmill Sheffield May 19 2023 περιέχει 13 τραγούδια και μεταξύ αυτών είναι και τα Action(Sweet),Too Late for Love, Fire It Up, Kick,Hysteria, Pour Some Sugar On Me, Wasted, Bringin’ On The Heartbreak κ.α.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 νικημένος από τον καρκίνο, ετών ο Bob Heil, ο τεχνικός που επινόησε το εφέ Talk Box. Η σπουδαία κληρονομιά που άφησε περιλαμβάνει την εξέλιξη των συστημάτων ήχου συναυλιών, τον συντονισμό και τη συντήρηση οργάνων και φυσικά το talk box που έκανε γνωστό ο Peter Frampton όταν το χρησιμοποίησε στο άλμπουμ του Frampton Comes Alive! Ο Frampton αποχαιρέτησε με τε θερμότερα λόγια τον Heil, ευχαριστώντας τον για την εφεύρεσή του.
• Οι Άγγλοι μουσικοί Mitch Mitchell (ντραμς,  πέθανε το 2008) κι ο μπασίστας Noel Redding (πέθανε το 2003) ήταν η rhythm section του Hendrix, εμφανιζόμενοι με το όνομα Jimi Hendrix Experience. Οι κληρονόμοι τους μήνυσαν τη Sony Music Entertainment για τη μη απόδοση πνευματικών δικαιωμάτων που έπαιξαν στα τρία άλμπουμ των Jimi Hendrix Experience (Are You Experienced (1967),Axis: Bold as Love (1967) και Electric Ladyland (1968). Όσο ήταν εν ζωή ο μεγάλος κιθαρίστας, είχαν μοιραστεί τα δικαιώματα εξίσου, αλλά μετά τον θάνατο του, Redding πούλησε το μερίδιό του αντί του ποσού των 100.000 δολαρίων κι ο Mitchell αντί 240.000 δολαρίων. Εκείνη την εποχή, πίστευαν ότι τα μελλοντικά τους κέρδη θα ήταν ονομαστικά, επειδή η μουσική βιομηχανία δεν είχε εξελιχθεί και οι 2 μουσικοί, με την πάροδο του χρόνου έχασε σημαντικά  εισοδήματα που θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει τη ζωή τους. Τον Φεβρουάριο του 2022, οι κληρονόμοι κατέθεσαν αγωγή, υποστηρίζοντας ότι οι δύο μουσικοί  «δεν έχουν αποζημιωθεί για την εργασία τους και πέθαναν και οι δύο μάλλον φτωχοί». Η Sony προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τα έγγραφα που υπέγραψαν οι Μίτσελ και Ρέντινγκ ως αιτία για την απόρριψη της υπόθεσης, αλλά στο ανώτατο δικαστήριο του Λονδίνου αποφάσισε η υπόθεση να πάει σε δίκη που μάλλον θα γίνει το 2025.
 • Ακόμα ένα τραγούδι του παρουσίασε ο Τάκης Μπαρμπάγαλας από τον καινούργιο δίσκο του Water Of Time. Πρόκειται για το When the morning star shines dead που μπορείτε να ακούσετε.
• To Invincible Shield των Judas Priest σημείωσε την μεγαλύτερη είσοδο στο βρετανικό chart, στοNo.2, πίσω από την Ariana Grande και το άλμπουμ της. Πριν τη μεγάλη επιτυχία του Invincible Shield, η υψηλότερη θέση στο βρετανικό chart ήταν για το British Steel(1980), στο No.4, ενώ το αμέσως προηγούμενο άλμπουμ τους Firepower(2018) είχε φθάσει στο No.5.
• Ο ντράμερ των Blur, Dave Rowntree, είναι υποψήφιος των Εργατικών στις επικείμενες γενικές εκλογές της Μ.Βρετανίας, στην περιφέρεια του MI Sussex.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών ο οργανίστας των Steely Dan, Jim Beard χωρίς να γίνει γνωστή αιτία θανάτου του. Περιόδευε με τους Steely Dan από το 2008, ενώ είχε παίξει και με τους Eagles στην Long Goodbye tour και με σωρεία jazz fusion μουσικούς όπως John McLaughlin's Mahavishnu, Wayne Shorter, Joe Scofield, Pat Metheny κ.α.
• Με τον μπασίστα και ιδρυτικό μέλος των Judas Priest, Ian Hill να φαίνεται ότι δεν θέλει να γράψει την αυτοβιογραφία του και να εξιστορήσει ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας του συγκροτήματος, ένας άλλος μπασίστας, ο Steve Harris των Iron Maiden, αφήνει πολλές υποσχέσεις για τη δική του αυτοβιογραφία. Θα έχει ΠΟΛΛΛΥ ενδιαφέρον.


• Ακόμα ένα video single παρουσίασαν οι Blue Oyster Cult από το επερχόμενο άλμπουμ τους Ghost Stories, που θα κυκλοφορήσει στις 12 Απριλίου. Πρόκειται για το Don't Come Running To Me που μπορείτε να δείτε.
• Το Μογγολέζικο συγκρότημα των Hu θα ανοίξει την αμερικάνικη περιοδεία των Iron Maiden που θα ξεκινήσει στις 4 Οκτωβρίου από το San Diego και θα τελειώσει στις 17 Νοεμβρίου στο San Antonio.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών, ο κιθαρίστας των Cities, Steven Mironovich (a.k.a. Steve Irons). To συγκρότημα είχε κυκλοφορήσει το 1989 το άλμπουμ Αnnihilation Absolute με τον A.J. Pero (Twisted Sisters) στα ντραμς κι ‘έκτοτε το άλμπουμ επανεκδόθηκε σε cd.
• Για ακόμα μια φορά οι Skid Row σε αναζήτηση τραγουδιστή αφού ο Erik Grönwall αποχώρησε και τη θέση του για τις επόμενες 4 συναυλίες παίρνει η…Lzzy Hale των Haleztorm! H απόφαση για αποχώρηση του Grönwall έχει να κάνει με το προσωπικό του θέμα υγείας καθώς οι μετακινήσεις  και τα ταξίδια δεν ευνοούν την υγεία του. Ο Grönwall το Μάρτιο του 2021 είχε διαγνωστεί με εμφοβλαστική λευχαιμία και το συγκρότημα εκτιμώντας τη συνεισφορά του αυτά τα 2 χρόνια, θα κυκλοφορήσει ένα live άλμπουμ, με περισσότερες πληροφορίες να ανακοινώνονται σύντομα. Πρώτα από όλα να μεταφέρουμε την αγάπη μας και τις βαθύτερες ευχές μας στον Grönwall κι από την άλλη πλευρά να ευχηθούμε στους Rachel Bolan και Dave Sabo να ξεπεράσουν τα ego προβλήματά τους και να τηλεφωνήσουν στον Sebastian Bach!
• Με το Baba O’Riley έκλεισε η φιλανθρωπική συναυλία του Teenage Cancer Trust που έγινε στο Royal Albert Hall και τα έσοδα προσφέρονται για την έρευνα κατά του καρκίνου. Η ετήσια συναυλία γίνεται για δεκαετίες στη Μ.Βρετανία και τα τελευταία χρόνια, την οργάνωση συγκέντρωσης καλλιτεχνών έχει αναλάβει ο τραγουδιστής των Who, Roger Daltrey.

Δείτε το video με το Baba O’ Riley με τους Robert Plant με το συγκρότημά του, τους Saving Grace), Eddie Vedder, τους Squeeze, τον Noel Gallagher και με μια επιφύλαξη Vanessa Mae (παίζει βιολί στο Baba O’Riley). Πρέπει να είναι τρομερά δύσκολο για τους δικούς μας «stars” να κάνουν κάτι αντίστοιχο.


 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου