ΕΤΟΙΜΗ Η ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ AMY WINEHOUSE

 


Ολοταχώς προς τις κινηματογραφικές αίθουσες πηγαίνει η βιογραφική ταινία της Amy Jade Winehouse, Back to Black, της σκηνοθέτιδας Sam Taylor Johnson. Τη μουσική επιμέλεια έχει ο Nick Cave, σε συνεργασία με τον Άγγλο συγγραφέα κόμικ, μυθιστοριογράφο και σεναριογράφο, Warren Ellis, με ημερομηνία προβολής, την 12η Απριλίου. Πρωταγωνιστές είναι η Marisa Abela στο βασικό ρόλο της Winehouse, ο Jack O'Connell στο ρόλο του Blake Fielder-Civil, ο Eddie Marson που υποδύεται τον πατέρα της Winehouse, Mitch και την Juliet Cowan που υποδύεται μητέρα της, με την σκηνοθέτιδα να ευελπιστεί να παρουσιάσει την πορεία της σπουδαίας ερμηνεύτριας, από την αρχή της καριέρας της έως και το άλμπουμ της Back to Black. Η ταινία είχε την υποστήριξη του ιδρύματος που υπερασπίζεται την περιούσια και το όνομα της τραγουδίστριας, παραχωρώντας στην Αγγλίδα σκηνοθέτρια,  πρόσβαση στο υλικό της και τα τραγούδια της.
Μιλώντας στο Variety, η Taylor-Johnson δήλωσε ότι οι Nick και Warren ήταν οι μόνοι που είχε στο μυαλό της και μπορούσαν να βοηθήσουν. Η ευαισθησία τους καθώς και η κατανόηση αυτής της ιστορίας έχει οδηγήσει σε μια βαθιά και συγκινητική ταινία ενώ το σενάριο έγραψε ο Matt Greenhalgh. Τέλος, η Taylor-Johnson μιλώντας για την ηθοποιό Marisa Abela που θα υποδυθεί την Winehouse είπε ότι η εύρεσή της μοιάζει με την εύρεση χρυσόσκονης! Από την πρώτη στιγμή που την κοίταξε στο φακό στην πρώτη της ακρόαση, ήξερε ότι ήταν η τέλεια ηθοποιός για να υποδυθεί την Amy Winehouse.

‘‘Έκανε τεράστια δουλειά, προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια και εκπαιδεύτηκε καθημερινά για ώρες για να μπορεί να τραγουδά σε όλη την ταινία. Δεν υποδύεται την Amy, μπήκε μέσα της».
Ο σκηνοθέτης του Back to Black, επιβεβαίωσε ότι η οικογένεια της Amy Winehouse δεν είχε τη δύναμη να την απορρίψει στην επερχόμενη βιογραφική ταινία, αντίθετα προσέφερε όλα τα παλαιότερα τραγούδια της για να χρησιμοποιηθούν ενώ τα δικαιώματα μουσικής εγκρίθηκαν από τη Universal και τη Sony! Η Βρετανίδα σκηνοθέτης αρνήθηκε ότι οι γονείς της Winehouse είχαν λόγο για τη δημιουργική σκηνοθεσία του Back to Black. Παραδόξως, ο  ο σεναριογράφος Matt Greenhalgh, ο οποίος είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με την Taylor-Johnson στο Nowhere Boy, επέλεξε να μην συναντήσει την οικογένεια, λέγοντας ότι ήξερε τη γνώμη του πατέρα της από το βιβλίο που έχει γράψει για την κόρη του κι γι αυτό δεν συνάντησε και τη μητέρα της. « Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να έχω κάτι περισσότερο με τη συνάντηση». Όπως συμβαίνει στις περισσότερες βιογραφικές ταινίες, η /ο ηθοποιός που υποδύεται το βασικό χαρακτήρα, ερμηνεύει και τα τραγούδια κι αυτό θα συμβεί και με την Abela, παρά το γεγονός ότι δεν είχε επίσημη φωνητική εκπαίδευση προτού επιλεγεί ως Winehouse. Τα μουσική επιμελήθηκαν οι Nick Cave και Warren Ellis.

Α.Ρ.

27/3/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου