ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΡΟΜΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ(;) ROCK STARS


Έχει περάσει μισός  αιώνας και 3 χρόνια, από την πρώτη εμφάνιση του Mick Jagger στον κινηματογράφο και στην ταινία Performance (1970). Έκτοτε, δεκάδες τραγουδιστές/τριες προσπάθησαν να κάνουν διπλή καριέρα στη μουσική και κινηματογράφο, με ελάχιστα αποτελέσματα. Νομίζω ότι ο David Bowie, ο Roger Daltrey κι ο Jon Bon Jovi έκαναν τις σημαντικότερες προσπάθειες, χωρίς όμως να καταφέρουν να κτίσουν μια δεύτερη καριέρα, αφού βέβαια εξαιρέσω τον Βασιλιά, Elvis Presley. Ακόμα και οι Beatles είχαν επιτυχία μόνο στις ταινίες που εμφανίστηκαν σαν συγκρότημα κι ευτυχώς, πέραν του Ringo Starr που έκανε κάποιες προσπάθειές, οι άλλοι τρεις δεν μπήκαν στον κόπο. Στο σημερινό άρθρο, θα θυμηθούμε ΜΟΝΟ ταινίες ΤΡΟΜΟΥ όπου έπαιξαν τραγουδιστές/στριες, με τις περισσότερες φορές οι εμφανίσεις τους να είναι αυτό που λένε στη γλώσσα του κινηματογράφου, cameo (πέρασμα, συμμετοχή).  Θα αναφέρω ξεχωριστά τον Alice Cooper που προσπάθησε να μεταφέρει το ταλέντο του στον κινηματογράφο, εμφανιζόμενος σε πολλές ταινίες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Την ίδια σχεδόν προσπάθεια έκαναν και οι Meat Loaf, Hnery Rollins, Ozzy, Lemmy ακόμα κι ο Tom Waits, αλλά πάντα με μηδαμινά αποτελέσματα. Ίσως ο Roger Daltrey (Who) να έκανε ουσιαστικές προσπάθειες αλλά και πάλι….
Θα ξεκινήσουμε από τη συμμετοχή του 28χρονου Jimmy Page στην ταινία Lucifer Rising (1972) που έγραψε τη μοσυική , με πρωταγωνιστές τους Marianne Faithfull και το μικρότερο αδελφό του Mick Jagger, ηθοποιός, συγγραφέας και μουσικός Chris Jagger. Η εμφάνιση των Faithfull και Page, σηματοδότησε την πρώτη φορά που οι rock μουσικοί “δάνεισαν» τα ταλέντα τους σε μια ταινία τρόμου για να ακολουθήσουν πολλοί άλλοι. Η ταινία, πήρε διάσταση λόγω της μουσικής που είχε γράψει ο Page αλλά στην ουσία, χάθηκε 
Οι ταινίες που έχει εμφανιστεί  ο Alice Cooper είναι πολλές, και σχεδόν όλες b Movies. Στο Monster Dog(1986), υποδύεται τον Vincent, έναν rock star που επιστρέφει στη γενέτειρά του για να γυρίσει ένα video. Η σκηνοθεσία έγινε από τον Claudio Fragasso, ο οποίος στους ειδικούς του κινηματογράφου, είναι ο μάστορας των…Β Movies! Νομίζω ότι καταλάβατε ότι ο Alice υποδύεται τον εαυτό του, ενώ δεν λείπουν τα πλάνα με …λυκάνθρωπους. Ο ρόλος του Alice Cooper στο The Attic Expeditions(2001) είναι αρκετά μικρός και διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. Υποδύεται έναν πολύ διαταραγμένο κάτοικο του House of Love, ενός είδους κέντρου αποκατάστασης για ασθενείς με διάφορες ψυχικές διαταραχές. Το 1987 ο John Carpenter σκηνοθέτησε την ταινία The Prince of Darkness, με πρωταγωνιστές τους Donald Pleasence, Victor Wong, Jameson Parker και την όμορφη Lisa Blount. Μια τυχαία συνάντηση των Carpenter και Alice Cooper, φέρνει στην επιφάνεια το διακαή πόθο του τραγουδιστή να παίξει σε μια ταινία τρόμου, σε ένα ρόλο, μεγαλύτερο από αυτόν του cameo. Το σενάριο (σ.σ. απ΄ότι θυμάμαι!) είχε να κάνει με μια ομάδα φοιτητών, αρχηγός των οποίων ήταν ο Alice (σ.σ. τότε ήταν 39 ετών) οι οποίοι ανακαλύπτουν σε μια εκκλησία, ένα ξεχασμένο δοχείο, το οποίο ανοίγουν κι ελευθερώνονται τα …μύρια όσα. Και φθάνουμε στην Freddy's Dead: The Final Nightmare on Elm Street 6(1991), που υποδύεται το θετό πατέρα του Freddy Krueger. Υπάρχει και soundtrack όπου ακούγονται τραγούδια των Goo Goo Dolls, Iggy Pop, Fates Warning  κ.α. To 2012 είχε ένα ρόλο στην ταινία του Tim Burtron, Dark Shadows όπου πρωταγωνίστησαν οι Johnny Depp και Michele Pfeiffer.
Γράφοντας για τη σειρά ταινιών Nightmare on Elm Street, στη σειρά 4 με τίτλο The Dream Master(1988), να αναφέρω και την εμφάνιση του άγνωστου Andras Jones, μέλους των Previous.
 
O Ozzy είναι το μοναδικό (σ.σ. ευτυχώς) μέλος των Black Sabbath που προσπάθησε να κάνει μια παράλληλη καριέρα στον κινηματογράφο. Το Trick  Or Treat (1986) του Charles Martin Smith, παίχτηκε στη χώρα μας με τον τίτλο «Σκληροί Σαν Μέταλλο» και κυκλοφόρησε και σε dvd με κάποιο περιοδικό ή εφημερίδα. To σενάριο δεν διαφέρει από τις αντίστοιχες ελληνικές βιντεοκασέτες της εποχής, η ανάγκη του εφήβου να ξεχωρίσει, τραγούδια με ανάποδα μηνύματα, νεκροί rockers που μιλούν από τον τάφο και διατάζουν τον νεαρό ήρωα να σκοτώσει κι όλα αυτά ντυμένα με heavy metal. Οι Ozzy και Gene Simmons, εμφανίζονται σε μικρούς ρόλους ενώ θυμάμαι ότι στην ελληνική εκτύπωση του dvd είχαν διαφημιστεί σαν…πρωταγωνιστές. Τη μουσική είχαν γράψει οι Fastway!
Ο τραγουδιστής των Who, Roger Daltrey, έκανε πολλές  προσπάθειες για κινηματογραφική καριέρα, παίζοντας σε ταινίες όπως Tommy, Listomania, McVicar, Highlander, Tales from the Crypt, αλλά και σε πολλές σειρές. Έπαιξε σε μια μόνο ταινία τρόμου κι αυτή ήταν η Legacy(1978) του Ken Russell, της οποίας μέρος των γυρισμάτων έγιναν στο σπίτι του Daltrey (σ.σ. μην φανταστείτε κάποιο… διαμέρισμα), αλλά μόνο αφού τον συμπεριέλαβαν στο cast της ταινίας!!
Τώρα το πώς βρέθηκε ο Tom Waits σε ταινία τρόμου, είναι άλλη ιστορία. Το 1981 είχε ένα ρόλο στο Wolfen, όπου κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, παίζει πιάνο, διακωμωδώντας το ΔΙΚΟ του τραγούδι, Jitterbug Boy. Το απίστευτο είναι ότι όταν βγήκε η ταινία σε dvd, είχε …κοπεί η εμφάνισή του(!) καθώς υπήρχαν προβλήματα με τα δικαιώματα. Το Wolfen σκηνοθέτησε ο Michael Wadleigh, ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για το βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ/ταινία συναυλίας Woodstock.


Ο Harry Nilsson έγινε γνωστός χάρις στις επιτυχίες Everybody's Talkin'(στην Ελλάδα, λίγοι το ξέρουν) και το αιώνιο Without You. Το 1974 συνπρωταγωνίστηγκε με τον Ringo Starr στην ταινία Son of Dracula, όπου αρχική επιλογή για το ρόλο του ήταν του David Bowie. Ο Nilsson εκτός από την υποκριτική του, προσέφερε και ορισμένα τραγούδια στο soundtrack, ενώ η ταινία ήταν μια μίξη γοτθικού τρόμου και rock μουσικής, με τον Ringo Starr να υποδύεται το Μάγο Μέρλιν (σ.σ. ότι νάναι). Στην ταινία μικρούς ρόλους κρατούν και οι Keith Moon, John Bonham, Peter Frampton, Leon Russell αλλά και οι Jim Rice και Bobby Keys, που συνόδευαν τους Rolling Stones, παίζοντας πνευστά. Το σενάριο είναι αρκετά ενδιαφέρον με τον Κόμη Δράκουλα να δολοφονείται κι ο γιος του που ότι θα τον κληρονομήσει, αρνείται  να συνεχίσει το έργο του πατέρα του και επιθυμεί να γίνει θνητός και ζητά από τον Van Helsing να τον βοηθήσει να μεταμορφωθεί σε έναν συνηθισμένο άνθρωπο.
Οι White Sister (πήραν το όνομά τους από το ομότιτλο τραγούδι των Toto από το άλμπουμ τους Hydra), σχηματίστηκαν το 1980 στο Burbank και ήταν από τα μικρομεσαία ονόματα της hair metal/Sunset Strip σκηνής. Το αξιοπερίεργο με τους White  Sister είναι ότι τραγούδια τους ακούγονται σε 3(!) ταινίες τρόμου, στο Fright Night(1985) με το τραγούδι  Save Me Tonight,  Killer Party(1986) με το April, όπου παίζουν στην ταινία και στο Halloween 5: The Revenge of Michael Myers(1989) με το Dancin' on Midnight.


 Οι Sorcery ήταν και θα παραμείνουν άγνωστοι, όσες φορές κι αν δείτε την ταινία Rocktober Blood' (1984) αλλά  κι αν ακούσετε το ομώνυμο άλμπουμ τους,  που αποτελεί το soundtrack. Σκηνοθέτης της ταινίας η Beverly Sebastian.
Είναι δυνατόν να μην έχει γίνει πρόταση στον Blackie Lawless για συμμετοχή σε ταινία τρόμου; O Blackie Lawless και οι W.A.S.P. εμφανίστηκαν στην ταινία  Dungeonmaster, υποδυόμενοι τους κακοποιούς, με την ταινία να είναι ουσιαστικά μια σειρά επτά ιστοριών, καθεμία από τις οποίες σκηνοθετείται από διαφορετικό σκηνοθέτη. Οι W.A.S.P. εμφανίζονται στο κομμάτι του έργου που τιτλοφορείται Heavy Metal σε σκηνοθεσία του Charles Band, ο οποίος σκηνοθέτησε επίσης την Cherie Currie στο Parasite.
Όχι μόνο την έχω δει αυτή την ταινία αλλά έχω και το soundtrack. Ο Ron Keel, τραγουδιστής των Keel, μόλις είχε διαλύσει το συγκρότημα και με το νέο του συγκρότημα, Fair Game, εμφανίζεται στην ταινία Bad Channels(1992).Το soundtrack περιλαμβάνει μουσική των Blue Oyster Cult, που ηχογράφησαν δύο τραγούδια ειδικά για το soundtrack, τα Demons Kiss και Horsemen Arrive.
Η περιήγηση μας στις ταινίες τρόμου όπου έπαιξαν rock stars συνεχίζεται με τους άγνωστους Καναδούς Teenage Head και την εμφάνισή τους στην ταινία Class of 1984(1982). Το συγκρότημα εμφανίζεται για λίγο, ερμηνεύοντας το Ain't Got No Sense σε ένα πανκ κλαμπ και γενικά η ταινία δίνει την εντύπωση “παρέλασης μόδας punk”. Το soundtrack περιλαμβάνει επίσης κι άλλα τραγούδια τους αλλά και τραγούδια των Alice Cooper και Los Angeles Punks Fear.Πρωταγωνιστούν οι Perry King, Merrie Lynn Ross και ο Michael J. Fox.


Η Cherrie Currie ήταν τραγουδίστρια στις Runaways και στην ταινία Parasite(1982), υποδύεται το μέλος μιας συμμορίας. Κλασική B Movie, το Parasite, έχει πρωταγωνίστρια την Demi Moore, μετέπειτα σύζυγο του Bruce Willis. Πληροφορικά,  κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, η Currie είχε ένα σοβαρό τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη της.
Την επόμενη χρονιά, η Currie έγινε καλά και έπαιξε σε μια άλλη ταινία τρόμου, με τίτλο Twilight Zone: The Movie Η ταινία βασίζεται στο αρχικό ομώνυμο επεισόδιο της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς (σ.σ. που στην εποχή της μαυρόασπρης τηλεόρασης, τη μετέδιδε και κάποιο από τα 2 κρατικά κανάλια, αργά το βράδυ)Twilight Zone του 1961.
Έκπληξη! Εδώ δεν ξέραμε τους Easy Action σαν συγκρότημα, τους είδαμε και σε ταινία! Tο Σουηδικό συγκρότημα του Kee Marcello πριν γίνει μέλος των Europe, εμφανίζεται στη σουηδική ταινία τρόμου Blood Tracks με το όνομα Solid Gold και γυρίζει ένα video σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο. Έγραψαν άλλα δύο  τραγούδια για την ταινία, τα Blood Tracks και In the Middle of Nowhere, αλλά τελικά δεν συμπεριλήφθηκαν. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη τον περισσότερο χρόνο ήταν μεθυσμένοι!
Ο David Bowie έκανε πολλές προσπάθειες για κινηματογραφική καριέρα αλλά καμία δεν του «βγήκε». Στο χώρο του ταινιών τρόμου, έπαιξε στο The Hunger (1983) του Tony Scott, του αδερφού του σκηνοθέτη του Ridley, που σαν ταινία δεν πήρε καλά σχόλια. Και δεν έφθανε η  συμμετοχή του Bowie κι ο Scott είδε σε μια τηλεοπτική διαφήμιση για τις κασέτες Maxell, τον Peter Murphy  των Bauhaus και τον κάλεσε να παίξει ένα ρόλο στην ταινία, με το συγκρότημα να εμφανίζεται σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και να παίζουν το Bela Lugosi's Dead.
Στην ίδια κατηγορία των μεγάλων προσπαθειών για κινηματογραφική καριέρα, βρίσκεται και η Deborah Harry όπου το 1983 έπαιξε στην ταινία Videodrome του David Cronenberg. Η Harry υποδύεται μιας νέας αισθησιακής γυναίκας που ελέγχει τα θύματά της με ηρεμία. Όταν η Harry αποδέχτηκε το ρόλο το σενάριο δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί. Όμως έχει ακόμα μια συμμετοχή σε ταινία τρόμου, αυτή τη φορά μαζί με τον τραγουδιστή των New York Dolls, David Johansen! To 1990 έπαιξαν στην ταινία Tales From the Darkside: The Movie(1990), μια σειρά σύντομων τρομακτικών ιστοριών όπου η Debbie Harry υποδύεται μια σημερινή μάγισσα που ετοιμάζει το δείπνο ενώ το μελλοντικό της γεύμα(!), ο Timmy (Matthew Lawrence) της λέει τρομακτικές ιστορίες για να προσπαθήσει να καθυστερήσει τον θάνατό του. Δεν την έχω δει (σ.σ. κι ούτε πρόκειται) και δεν ξέρω αν τελικά τον έφαγε.O Joahnsen εμφανίζεται και σε άλλη ιστορία της ταινίας, όπου το σενάριο της ιστορίας έγραψε ο  Stephen King το 1977


Όχι μια αλλά δύο συμμετοχές σε ταινίες τρόμου έχει ο Flea(κανονικό όνομα Michael Peter Balzary), έστω κι αν στην πρώτη, στο Nightmares(1983), είχε δανείσει τη φωνή του. Η πρώτη εμφάνιση του στην οθόνη, θα έρθει το 1987 στην ταινία Stranded, όπου ο μπασίστας των Red Hot Chili Peppers υποδύεται ένα διαγαλαξιακό κυνηγό επικηρυγμένων!
Αυτός μάλιστα! Ο Thor (κανονικό όνομα John Mikl Thor), υποδύεται ένα ζόμπι στην ταινία Zombie Nightmare (1987) και παίζει δίπλα στον Adam West, ιδιαίτερα φημισμένο κι αγαπητό ηθοποιό στην Αμερική καθώς είχε παίξει τον Batman στην τηλεοπτική σειρά. Το soundtrack περιλαμβάνει τραγούδια των Girlschool, Motörhead, Virgin Steele και βέβαια Thor. Σε όσες κι όσους αγνοούν ποιος είναι ο Thor, να σημειώσω ότι είναι Καναδός πρωταθλητής του bodybuilding και τραγουδιστής των Thor. Όμως οι προσπάθειες του για μια κινηματογραφική καριέρα δεν σταμάτησαν στο Zombie Nightmare αλλά συνεχίστηκαν και στο Rock 'n' Roll Nightmare(1987) που γυρίστηκε σε μόλις επτά ημέρες. Η ταινία λειτουργεί σαν  όχημα για τη μουσική καριέρα του Thor, που υποδύεται τον John Triton, τον αρχηγό του συγκροτήματος Tritonz. Ακόμα και η χρηματοδότηση της ταινίας έγινε από τον Thor.
Οι Haunted Garage σχηματίστηκαν το 1985 στο Λος Άντζελες και όσοι τους γνωρίζουν (σ.σ. προσωπικά πρώτη φορά άκουσα το όνομά τους) ήταν ένα horror punk/ heavy metal συγκρότημα που κυκλοφόρησε 2 δίσκους. Ο τραγουδιστής τους Dukey Flyswatter, εμφανίστηκε σε τρεις low budget ταινίες τρόμου τις Sorority Babes at the Slimeball Bowl-o-Rama, Hollywood Chainsaw Hookers και Nightmare Sisters.


    Joey, κι εσύ εδώ; O τραγουδιστής των Anthrax, Joey Belladonna, εμφανίστηκε στην ταινία Pledge Night, όπου σε ένα ακατανόητο σενάριο τρόμου (σ.σ. τον βράζουν σε μια μπανιέρα με οξύ, για να επιστρέψει για να προκαλέσει τον όλεθρο στην πρώην πανεπιστημιούπολη του κολεγίου του). Το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας γυρίστηκε στο  πραγματικό σπίτι της φοιτητικής αδελφότητας Delta Phi στο Πανεπιστήμιο Rutgers στο New Brunswick του N.J. Τα τραγούδια της ταινίας έπαιξαν οι Anthrax. Το 1992 ο Francis Ford Coppola μετέφερε στον κινηματογράφο το βιβλίο του Bram Stoker, Drakula, με πρωταγωνιστές τους Gary Oldman, Winona Ryder, Anthony Hopkins, Keanu Reeves κ.α και μεταξύ των και άλλων είναι κι ο Tom Waits, στο ρόλο του υπηρέτη του Κόμη Δράκουλα, όπου (σ.σ.στην ταινία) τρώει ζωύφια, πουλιά και αρουραίους.
O Tim Cappelllo σας είναι άγνωστος αλλά σίγουρα τον έχετε δει στα video της Tina Turner να παίζει σαξόφωνο. Με ανοιχτό πουκάμισο ή και χωρίς, αλίμενος με λάδι και γυμνασμένος, ο Cappello αποτελούσε σημείο έλξης στα video στις συναυλίες της και στα video. Τώρα που κολλάει σε αυτό το αφιέρωμα; To 1987 εμφανίστηκε στην ταινία The Lost Boys όπου παίζει ένα σόλο σαξόφωνο.  
Η πρώτη παρουσία του Sting στον κινηματογράφο, έγινε στην ταινία των Who, Quatrophenia αλλά στη συνέχεια δεν έπεισε ότι μπορεί να κάνει και κινηματογραφική καριέρα. Το  1985 (σ.σ. παρατηρήσατε ότι οι περισσότερες ταινίες στις οποίες αναφερόμαστε, βγήκαν στα μέσα της δεκαετίας του 80;), υποδύθηκε τον βαρόνο Charles Frankenstein, σε αυτό το ριμέικ της ταινίας του 1935, με αρχικό τίτλο Bride of Frankenstein (στο remake βγήκε σκέτο Bride). Ο Sting επαναφέρει στη ζωή την Eva (την οποία υποδύεται η Jennifer Beals, τη θυμόσαστε από το Flashdance;), o Βαρόνος την ερωτεύεται και η…συνέχεια επί της οθόνης.
Ένα πολύ χαρακτηριστικό ρόλο στην ταινία Blood Harvest, του ψυχικά διαταραγμένου, παίζει ο Αμερικάνος μουσικός Tiny Tim (πραγματικό όνομα Herbert Khaury), ντυμένος κλόουν. Τα 185 εκατοστά που τον χώριζαν από το έδαφος, έκαναν ακόμα πιο εντυπωσιακή την παρουσία του σαν κλόουν!
Μόνο και μόνο από τον τίτλο της ταινίας, τρομάζω: Jugular Wine: A Vampire Odyssey(1994). Εδώ ο  Henry Rollins, frontman των Black Flag αλλά και με προσωπική καριέρα, παίζει τον εαυτό του. Το 2005 επανήλθε παίζοντας έναν προπονητή μιας παιδικής ομάδας χόκεϊ, στην ταινία Feast και δύο χρόνια μετά, το 2007 έπαιξε σε άλλη μια ταινία τρόμου (ή προτιμάτε horror;) με τίτλο Wrong Turn 2: Dead End, όπου ο σκηνοθέτης τον ήθελε τόσο πολύ, που δεν έκανε καν audition.
O Micky Dolenz ήταν μέλος των ιστορικών Monkees και ιδιαίτερα γνωστός στην Αμερική. Ήταν επίσης και μέλος της ιστορικής παρέας των Hollywood Vampire μαζί με τους John Lennon, Keith Moon, Harry Nilsson, Ringo Starr, Bernie Taupin (στιχουργός όλων των επιτυχιών του Elton John) και Alice Cooper. To 2007 έπαιξε τον ιδιοκτήτη ενός καταστήματος όπλων στο remake του Halloween(2007) σε σκηνοθεσία του Rob Zombie, όπου επικοινώνησε προσωπικά μαζί του, ζητώντας του να εμφανιστεί στην ταινία.
Καλά ο Carmine Appice (θα διαβάσετε πιο κάτω), καλά Flea, καλά ο Adam Ant, καλά ο Joey Belladona, όμως o Kris Kristofferson που κολλάει; O country τραγουδιστής αλλά και καλός ηθοποιός με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ταινίες όπως Pat Garrett and Billy the Kid, το πρώτο A Star Is Born,  Convoy Flashpoint, Bring Me the Head of Alfredo Garcia για να αναφέρω μερικές, το 1998 έπαιξε στο Blade, για να εμφανιστεί και στο Blade II (2002). Άλλες ταινίες τρόμου που έπαιξε ήταν το Blade Trinity (2004) και το Last Horror Film του 1982.


Σε μια εποχή που οι Twisted Sister δεν υπήρχαν, ο Dee Snider προσπαθούσε να επανατοποθετήσει τον εαυτόν του, ανοιγόμενος στον κινηματογράφο και κάνοντας παραγωγή αλλά και κρατώντας τον πρώτο ρόλο στην ταινία Strangeland, υποδυόμενος τον Carlton Hendricks. Όσοι έχετε δει τον Εξορκιστή θα θυμόσαστε ότι ο Carlton Hendricks ήταν ένα πνεύμα με το οποίο επικοινωνούσε η Linda Blair.  H ταινία είχε soundtrack όπου ακουγόντουσαν τραγούδια των Megadeth, Anthrax, Pantera και Twisted Sister.
Για όλους το περίμενα, αλλά κι εσύ Carmine Appice;  O μεγάλος ντράμερ με παράσημα από τους Vanailla Fudge, Cactus, BB&A, Rod Stewart, King Kobra, Blue Murder και δεν ξέρω που άλλου, είχε παίξει το ρόλο ενός ντράμερ στην ταινία Black Rose(1988).
 O Donovan Leitch Jr είναι ο γιός του Σκοτσέζου τροβαδούρου Donovan κι εκτός από την  υποκριτική, υπήρξε μέλος συγκροτήματος. Προσέξτε τώρα, το 2002 σχημάτισε τους Camp Freddy με τους Matt Sorum (Guns N' Roses), Dave Navarro (Jane's Addiction), τον κιθαρίστα Billy Morrison (Cult, Billy Idol, Circus Diablo), και τον μπασίστα Jane's Addiction, Christopher Chaney. Ο Donovan Leitch Jr εμφανίζεται στην ταινία Cutting Class(1989) και το κυριότερο, συνέχισε την υποκριτική καριέρα του, εμφανιζόμενος σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.
Άλλη έκπληξη αυτή. Ο pop star της δεκαετίας του 80, Adam Ant κάνει μια μικρή(ευτυχώς) εμφάνιση στην ταινία Spellcaster(1992), που γυρίστηκε σε ένα κάστρο ηλικίας 600 ετών. Η όμορφη κοπέλα της ταινίας είναι η Bunty Bailey, το κορίτσι στο video Take on Me των A-ha.
Οι Offspring έκαναν μια γρήγορη εμφάνιση στην ταινία Idle Hands (1999) όπου παίζει σε έναν αποκριάτικο χορό και οι Misfits έχουν παίξει στις ταινίες Campfire Stories (2001) και Bruiser (2000), υποδυόμενοι τους εαυτούς τους, ενώ συμμετέχουν και στο soundtrack.

Οι Guitar Wolf έχουν ιστορία που ξεκινά ει το 1987 και έχουν κυκλοφορήσει έως και σήμερα 15 άλμπουμ! Στην ταινία Wild Zero(1999), εμφανίζονται 3 μέλη τους, οι- Guitar Wolf (Seiji), Bass Wolf (Billy) και Drum Wolf (Toru) που ηρωικά  μάχονται με εξωγήινους και ζόμπι που εισβάλλουν ενώ είναι ντυμένοι με δέρμα, μέσα σε μια rock 'n' roll αποκάλυψη (σ.σ. ότι νάναι!) Σε όλη την ταινία χρησιμοποιείται μουσική των Guitar Wolf. Ξέχασα να γράψω ότι οι Guitar Wolf(σ.σ. ω ραίο όνομα), είναι Γιαπωνέζοι!
Μάλλον πέρασε και δεν άγγιξε η συμμετοχή του τραγουδιστή των Korn, Jonathan Davis στην ταινία Queen of the Damned (2002) όπου συμμετείχε και στη σύνθεση 5 τραγουδιών που ακούγονται στο soundtrack. Νάτος κι ο μεγάλος. Ο Jon Bon Jovi πήρε μέρος στην ταινία Vampires Los Muertos (2002) του Tommy Lee Wallace, όπου υποδύεται ένα βαμπίρ Η ταινία  βγήκε κατ ευθείαν σε dvd. To ρόλο του τον ντετέκτιβ Sparky Shaw, υποδύεται ο Meat Loaf στο Wishcraft (2002), ενώ 3 χρόνια αργότερα υποδύθηκε ένα βρυκόλακα ιδιοκτήτη …μπουρδέλου(!!!!) στην ταινία BloodRayne. Η…περιήγησή του στις ταινίες τρόμου δεν τελείωσαν εδώ, αφού το 2007 υποδύθηκε τον DJ Rick Zero, στην ταινία ζόμπι Urban Decay.
Από την άλλη πλευρά ο Rob Zombie κρατάει ένα μικρό ρόλο στην ταινία με τον οικογενειακό τίτλο House of 1000 Corpses(2003) όπου υποδύεται το βοηθό του Dr. Wolfenstein. Σε πιο ήρεμα νερά κινήθηκε ο Marilyn Manson, που  υποδύθηκε τον εαυτόν του ….ως μπάρμαν σε ένα μπαρ στο Λος Άντζελες χωρίς το χαρακτηριστικό μακιγιάζ του. Η ταινία που έπαιξε ήταν η Rise: Blood Hunter.
Είπα κι εγώ, είναι δυνατόν να λείπει από ένα τέτοιο …τρομοκρατικό αφιέρωμα, ο Lordi. Ο Κος Tomi Petteri Putaansuu, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Mr. Lordi, έπαιξε στην ταινία Dark Floors(2008) που γυρίστηκε στη Φινλανδία. Ο Putaansuu και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Pete Riski, ήταν παιδικοί φίλοι που μοιράζονταν μια κοινή αγάπη για τις ταινίες τρόμου. Αργότερα, ο Riski θα κατέληγε να σκηνοθετεί έξι βίντεο για το συγκρότημα με θέμα τα τέρατα. Μαζί με τον κύριο Lordi, το υπόλοιπο συγκρότημα - Amen the Unstoppable Mummy, Awa the Vampire Countess, Ox the Hellbull και Kita the Alien Manbeast - εμφανίζονται στο Dark Floors ως χαρακτήρες.
Η παρακάτω ταινία δεν βγήκε ποτέ στους ελληνικούς κινηματογράφους και ήταν διαθέσιμη μόνο σε dvd. Το Chemical Wedding(2008) είναι  μια αποκρυφιστική ταινία τρόμου που φέρεται να είχε αρχικά τον τίτλο Number of the Beast και το σενάριο της βασίζεται στον «πιο πονηρό άνθρωπο στον κόσμο», τον Άλιστερ Κρόουλι. Ο Bruce Dickinson (ναι, ο γνωστός), εκτός από το σενάριο που έχει γράψει, κρατάει κι ένα μικρό ρόλο, ενώ το κυκλοφόρησε και το soundtrack με  τραγούδια των Iron Maiden (Can I Play With Madness) και τραγούδια από την προσωπική καριέρα. Ισχυρή προσωπικότητα ο τραγουδιστής των Dead Kennedys, Jello Biafra, εμφανίζεται στην ταινία RetarDEAD, ως δήμαρχος της κομητείας Butte. Οι κάτοικοι της κοινότητάς του μετατρέπονται σε έναν στρατό από ζόμπι που τρώνε σάρκα. Καλή χώνεψη.


Alice Cooper, Henry Rollins, Iggy Pop και Alex Lifeson. Ναι, όλοι αυτοί εμφανίζονται στην ταινία Suck (2009), όπου ο κιθαρίστας των  Rush υποδύεται έναν συνοριοφύλακα που ανακρίνει το φανταστικό συγκρότημα των Winners καθώς προσπαθούν να μπουν στην Αμερική. Ο Alice Cooper παίζει έναν παράξενο μπάρμαν, ο Henry Rollins υποδύεται ένα DJ που λατρεύει να σοκάρει τους ακροατές του κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του και ο Iggy Pop υποδύεται έναν παραγωγό. Το soundtrack του Suck περιλαμβάνει τραγούδια τόσο από τον Cooper όσο και από τον Iggy Pop, καθώς και από τους Velvet Underground, τους Rolling Stones, τον Robert Johnson και Stooges.O Jizmak da Gusha είναι ο ντράμερ των Gwar κι εμφανίζεται στην ταινία My Uncle John Is a Zombie’(2016), ο Dave Mustaine, ναι ο γνωστός, δεν εμφανίζεται στο Halloween Pussy Trap Kill Kill, αλλά ακούγεται η φωνή στο ρόλο ενός κακού.
Στην ίδια ταινία, το συγκρότημα Kill Pussy Kill παίζει τον εαυτό του στην ταινία. Ο τίτλος της ταινίας και οι Kill Pussy Kill, αποτελούν φόρο τιμής στον σκηνοθέτη Russ Meyer και στην ταινία του 1965 Faster, Pussycat! Kill Kill'. Από αυτή την ταινία πήρε και το συγκρότημα, το όνομά του.
Εδώ έχουμε 2 μέλη αμερικάνικων συγκροτημάτων, που είναι αγαπητά και στη χώρα μας. Ο Andy Biersack των Black Veil Brides και ο Ben Bruce του Asking Alexandria, είναι μέλη του φανταστικού συγκροτήματος Relentless, που εγκαταλείπουν το κολέγιο και μένουν στη θρυλικό Sunset Strip στο Χόλιγουντ. Το soundtrack περιλαμβάνει τραγούδια των Deftones, Jonathan Davis των Korn, Skid Row και Slaughter. Όλα αυτά στην ταινία American Satan(2017).
H τυχαία γειτνίαση με τον παραγωγό της ταινίας με ένα μέλος των Linkin Park, ήαταν αρκετή για να μάθει την αγάπη του τραγουδιστή του συγκροτήματος Chester Bennington  για τη σειρά ταινιών Saw. Έτσι βρέθηκε να παίξει ένα ρόλο στο The Final Chapter(2010).


Κι άλλος τραγουδιστής συγκροτήματος, αυτή τη φορά ο  Corey Taylor των Slipknot που το 2004 κράτησε ένα ρόλο στο Fear Clinic(2014) που ξεκίνησε σαν σαν διαδικτυακή σειρά το 2009 και συνέχισε σε ταινία, με πρωταγωνιστές τους Robert Englund και Kane Hodder.
Στην κινηματογραφική εκδοχή του Fear Clinic, ο Corey Taylor υποδύεται έναν υπάλληλο στην κλινική του Englund, αλλά δεν ήταν η πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη. Η πρώτη επιλογή ήταν ο μπασίστας των Metallica, Robert Trujillo αλλά δεν του επέτρεψαν οι υποχρεώσεις του με το συγκρότημα. Ο Trujillo πρότεινε στο σκηνοθέτη τον Taylor.
Νάτοι πάλι. Ο Ιggy Pop και o Tom Waits παίζουν στο The Dead Won't Die (2019) που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Jim  Jarmusch, μια ταινία τρόμου και κωμωδίας με ζόμπι.
 To σενάριο βασίστηκε εν μέρει σε ένα πραγματικό περιστατικό που αφορούσε τον Pop και την κοπέλα του, που είχαν ένα ατύχημα με μοτοσικλέτα μετά την αποχώρησή τους από μια συναυλία των Blue Oyster Cult το 1973.
 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
Το 1983 ο Νίκος Ζερβός γύρισε την ταινία Ο Δράκουλας των Εξαρχείων, με πρωταγωνιστές τους Τζίμη Πανούση, Δημήτρη Πουλικάκο όπου ντυμένος….χωροφύλακας τραγουδάει το «Υπάρχω» (συγκλονιστικός!), Τζόνι Βαβούρα, Αντώνη Καφετζόπουλο, Κωνσταντίνο Τζούμα κ.α. Η ταινία ήταν παρωδία ταινιών τρόμου τρόμου με στοιχεία πολιτικής και κοινωνικής διακωμώδησης αλλά και μια κινηματογραφημένη συναυλία των Μουσικών Ταξιαρχιών στο τέλος! Η ταινία πήρε ακόμα μεγαλύτερη διάσταση αφού η σκηνή στο τέλος με τον Τζούμα να διαβάζει τον Ριζοσπάτη, κόπηκε! Το σενάριο βασίζεται στη δημιουργία ενός σύγχρονου Frankenstein που φτιάχνει τις Μουσικές Ταξιαρχίες από τα μέλη των καλύτερων μουσικών που δε βρίσκονται εν ζωή (τα χέρια του Τζίμι Χέντριξ) κι όπως διαβάσατε πιο πάνω στο τέλος υπάρχει και συναυλία τους!

Την άλλη Κυριακή: Οι Silver Risc μιλούν για τον καινούργιο δίσκο τους, το ξεκίνημά τους πριν 30 χρόνια(!), το ιστορικό 10ήμερο της Μολών Λαβέ και την επερχόμενη συναυλία τους στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.  



,

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

11/2/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου