NEWS OF THE WORLD (8/2/24)


 • Αυτή τη φωτογραφία με την ατάκα ARE YOU READY, ανέβασαν οι AC/DC στην επίσημη σελίδα τους, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για μια περιοδεία. Βέβαια θα ήταν μάλλον απίθανο να τους ξανά δούμε, αλλά ποτέ δεν ξέρεις….
• Έφυγε από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο, η Jenny, σύζυγος του πρώην κιθαρίστα των Deep Purple, Steve Morse. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι η αρρώστια της ήταν η αιτία να αποχωρήσει από τους Τιτανοτεράστιους το 2022 κι έκτοτε να ασχολείται με τους Dixie Dregs που είχαν πολύ μικρότερο

•  Οι Fuzztones θα παίξουν για μια μοναδική ζωντανή εμφάνιση στην Λάρισα την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024. Special Guests True to the Game. Στα dexcks μουσική από τους Πάνο Ντόλα και Νίκο Στέο. SKYLAND LIVE MUSIC VENUE  Doors open: 20:30  Eισιτήρια: Προπώληση 22 ευρώ, Ταμείο 25 ευρώ   Προπώληση στα:  SNUFF – Παπασταύρου 4 – Λάρισα , WALK THE LINE – Aσκληπιού 34 – Λάρισα , UNDERGROUND TALES RECORDS – Πανός 12A - Λάρισα


• Σε άρθρο των δημοσιογράφων Φρίξου Δρακοντίδης και Μαρία Κατσή από το protothema.gr (πατήστε εδώ), πλήρη εξέλιξη βρίσκεται  η επιχείρηση ξηλώματος των πάνελ από τη στέγη Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Σύμφωνα με τους ίδιους όταν αφαιρεθούν η στέγη θα είναι απόλυτα ασφαλής και το ΟΑΚΑ θα δοθεί και πάλι προς χρήση. Παράλληλα τα ίδια πρόσωπα αναφέρουν ότι η συναυλία των Coldplay θα γίνει κανονικά στις 8 - 9 Ιουνίου.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο μπασίστας Aston ‘Family Man’ Barrett, μπασίστας του συγκροτήματος που συνόδευε τον Bob Marley, τους Wailers.  Μαζί με τον μικρότερο αδερφό του και ντράμερ Carlton, ήταν η rhythm section των Wailers, σχεδόν για όλη την περίοδο που ο Marley ήταν ο frontman.Ο Barrett έπαιξε μπάσο σε όλα τα άλμπουμ από το Soul Rebels (1970) μέχρι το Confrontation(1983). Είχε παίξει ακόμα και με τους  Lee "Scratch" Perry's Upsetters, Aggrovators και σε άλμπουμ των Peter Tosh, Max Romeo, Keith Hudson, I-Roy κ.α. Ήταν το τελευταίο επιζών μέλος των Wailers. Άφησε πίσω του 41 παιδιά!!! •  Την 1η Μαρτίου ο σπουδαίος Αμερικανός κιθαρίστας Walter Trout κυκλοφορεί νέο δίσκο με τίτλο Broken. Δείτε το video του ομότιτλου που ερμηνεύει μαζί με την Beth Hath. Το περίεργο είναι η συμμετοχή στο άλμπουμ, σε άλλο τραγούδι, του Dee Snider των Twisted Sister.

• Το αρχικό συμβόλαιο των Led Zeppelin με την Atlantic Records, αποκάλυψε ο Jimmy Page, το οποίο του παρείχε τη δυνατότητα να αντικαταστήσει όποιο μέλος ήθελε ανά πάσα στιγμή. Το συμβόλαιο, το οποίο αποκτήθηκε από τον ανεπίσημο ιστότοπο ειδήσεων των Led Zeppelin, LedZepNews, προέρχεται από μια δικαστική κατάθεση του 2005 που έγινε από νομικούς εκπροσώπους του συγκροτήματος. Το συμβόλαιο υπογράφηκε από τον Jimmy Page και τον ιδρυτή και πρόεδρο της Atlantic Records Ahmet Ertegun στις 11 Νοεμβρίου 1968 και περιλαμβάνει αρκετές ρήτρες που μπορεί να ξαφνιάσουν τους fans, κυρίως ότι οι Robert Plant, John Paul Jones και John Bonham θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από άλλους μουσικούς αν Page θεωρούσε ότι έτσι έπρεπε. Το συμβόλαιο, υπογράφτηκε μεταξύ της Atlantic και της εταιρείας του Page, Superhype Tapes Limited, αποκαλύπτει ότι η εταιρεία θα μπορούσε «να προσλάβει τις υπηρεσίες άλλων προσώπων σε αντικατάσταση των σημερινών μελών των «The Led Zeppelin»» και ότι «σε κάθε περίπτωση ο James Page θα παρέμενε αρχηγός τους". Στη συνέχεια ορίζει ότι "άτομα ή άτομα των οποίων οι υπηρεσίες θα τερματίζονται (σ.σ.δηλαδή φεύγουν από το συγκρότημα) δεν θα μπορούν χρησιμοποιούν το όνομα "The Led Zeppelin" σε καμία εμπορική ή καλλιτεχνική προσπάθεια." Το συμβόλαιο, το οποίο δεν υπογράφηκε από τους Plant, Bonham και Jones, επέτρεπε στην Atlantic να κυκλοφορεί δύο άλμπουμ τύπου Greatest Hits ή Best Of από το συγκρότημα ετησίως και όριζε ότι οι Led Zeppelin θα λάμβαναν ένα ποσοστό δικαιωμάτων 7,33% , νούμερο εξαιρετικά υψηλό αν σκεφτεί κανείς ότι τότε το ποσοστό έφθανε έως το 5,5%. Η είδηση της συμφωνίας των Led Zeppelin με την Atlantic ανακοινώθηκε αρχικά σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την υπογραφή της συμφωνίας, με τίτλο "Η Atlantic Records υπογράφει το νέο συγκρότημα της Αγγλίας, Led Zeppelin, σε μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες της χρονιάς". Η κυκλοφορία συνέχισε: "Οι Led Zeppelin αποτελούνται από τέσσερις από τους πιο συναρπαστικούς μουσικούς που παίζουν στη Βρετανία σήμερα. Είναι ο Jimmy Page, ηγέτης και κιθαρίστας, ο John Paul Jones, μπασίστας, πιανίστας, οργανίστας, ενορχηστρωτής, ο John Bonham, ντραμς και ο Robert Plant, κύρια φωνητικά και φυσαρμόνικα. «Το πρώτο άλμπουμ με τίτλο Led Zeppelin I, κυκλοφόρησε στις 12 Ιανουαρίου 1969 και η ιστορία είναι γνωστή.
• Στις 23 Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσει το καινούργιο άλμπουμ του Blaze Bayley με τίτλο Circle of Stone, σε  CD και σε βινύλιο. Δείτε το animated video του τραγουδιού του Rage.
• Το ποσό των 80.000.000 δολαρίων προσέφερε η Live Nation στους Talking Heads για να επανασυνδεθούν για οκτώ συναυλιών σε φεστιβάλ, αλλά αυτοί…βράχος. Αρνήθηκαν. Η Οι Talking Heads εμφανίστηκαν για τελευταία φορά μαζί όταν το συγκρότημα εισήχθη στο Rock & Roll Hall of Fame το 2002 και να πάμε ακόμα πιο πίσω, στο 1984, όταν έπαιξαν για τελευταία φορά σε δική τους συναυλία μαζί. Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες, πιστεύω ότι εκείνος που αρνήθηκε, ήταν ο David Byrne.
• Από το πουθενά, οι Talisman παρουσίασαν ένα καινούργιο τραγούδι, σύνθεση των Jeff Scott Soto τραγούδι και Pontus Norgren κιθάρα, με τίτλο Save Our Love. Το τραγούδι είναι φόρος τιμής στη μνήμη του ιδρυτή του συγκροτήματος, Marcel Jacob που έβαλε τέλος στη ζωή το 2009.  Εκτός των 2 συνθετών, στο Save our love παίζουν και οι Jaime Borger ντραμς, Mic Michaeli των Europe πλήκτρα , Johan Niemann των Evergrey μπάσο και and BJ από τους Soto, φωνητικά.
• Οι Motley Crue έχασαν το πρώτο δικαστήριο με τον πρώην κιθαρίστα τους, Mick Mars ο οποίος ισχυρίζεται ότι το συγκρότημα προσπαθεί να τον εξουθενώσει οικονομικά μετά την αποχώρησή του από το γκρουπ. Ο δικαστής, έκρινε ότι το συγκρότημα αρνήθηκε να του παραδώσει έγκαιρα έγγραφα, παρά τα συνεχή αιτήματα του κιθαρίστα και των εκπροσώπων του, με τον Mars να αναγκάζεται να υποβάλει μήνυση. Από την άλλη πλευρά, το συγκρότημα ισχυρίστηκε ότι του έδωσε όλα τα ανταποκρινόμενα έγγραφα που ζήτησε, μάλιστα από τον Νοέμβριο.Παρά την απόφαση, η διαμάχη μεταξύ Motley Crue και Mars συνεχίζεται με την ουσία της διαμάχης να βρίσκεται στους ισχυρισμού του ότι τον έδιωξαν παράνομα από το συγκρότημα.  Να δείτε που θα βρουν τη λύση εξωδικαστικά!










Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου