OLDIES BUT GOODIES: BLUE OYSTER CULT / IGGY POP /3 (Emerson Lake and Barry)


Πριν 3 μήνες περίπου είχατε διαβάσει για τις επερχόμενες live κυκλοφορίες των Blue Oyster Cult με την πρώτη να ανακοινώνεται για τις 8 Δεκεμβρίου 2023 και να τιτλοφορείται 50th Anniversary Live - First Night.
Το Μεγάλο Αμερικάνικο Συγκρότημα, γιόρτασε την 50η επέτειο γενεθλίων του, με 3  sold-out συναυλίες στο Sony Hall in New York City και σε κάθε μια από αυτές τις ιστορικές βραδιές όπως εξελίχθηκαν, έπαιξαν σε κάθε βραδιά ολόκληρο ένα από τα 3 πρώτα άλμπουμ τους (Blue Öyster Cult, Tyranny And Mutation και Secret Treaties),  μαζί με κάποια classics τραγούδια τους. Καλεσμένος και στις 3 βραδιές, ο   αρχικός ντράμερ/κιθαρίστας Albert Bouchard. Μετά την κυκλοφορία της πρώτης βραδιάς, η Frontiers έχει προγραμματίσει να κυκλοφορήσει σε ξεχωριστά άλμπουμ και τις άλλες δύο!
Η σύνθεση των Blue Oyster Cult είναι Eric Bloom κιθάρες/πλήκτρα/φωνή, Donald "Buck Dharma " Roeser κιθάρα/φωνή, Richie Castellano κιθάρα/πλήκτρα/φωνή,  Danny Miranda μπάσο και Jules Radino ντραμς πάντα με καλεσμένο τον Albert Bouchard.


Το άλμπουμ Rare Trax στην ουσία είναι μια συλλογή τραγουδιών του Iggy Pop από outtakes των άλμπουμ του The Idiot(1977) και Party(1981), δηλαδή λίγο μετά την απόφαση να αφήσει τους Stooges και να ακολουθήσει προσωπική καριέρα.  Το Rare Trax θα κυκλοφορήσει στις 3 Νοεμβρίου σε CD, ψηφιακά και σε 2πλό βινύλιο, με ήχο remastered στην καλύτερη ηχητική ποιότητα και με το ένθετο γραμμένο από τον ιστορικό της μουσικής Dave Thompson .



Οι 3 (Keith Emerson, Carl Palmer και Robert Berry) κυκλοφόρησαν ένα μόνο άλμπουμ με τίτλο Power Of Three(1988) που κυκλοφόρησε σε μια εποχή που το progressive όπως το ξέραμε είχε εκλείψει. Η συναυλία που έδωσαν στο Ritz της Ν. Υόρκης θα κυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου σε βινύλιο με τίτλο Rockin' The Ritz: Live 1988. Για όσυς δεν γνωρίζουν τι εστί Robert Berry, ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μάς θυμίζει ότι είναι Αμερικάνος κιθαρίστας, τραγουδιστής και παραγωγός, πρώην μέλος των Ambrosia, Alliance, Greg Kihn Band και Tres Cusanos.

5/10/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου