NEWS OF THE WORLD (4/10/23)


• Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα,  οι εμφανίσεις των U2 στο Las Vegas στον περίφημο καινούργιο χώρο Sphere, ήταν εξαιρετικές, αφού ήταν ένας συνδυασμός, μουσικής, τεχνολογίας και φαντασμαγορικότητας. Το Las Vegas Sphere, προσφέρει κορυφαίες δυνατότητες ήχου και εικόνας, με τους χρήστες να δηλώνουν εκστασιασμένοι κι ότι έχουν κυριολεκτικά μεταφερθεί σε μία άλλη διάσταση. Κόστισε 2.300.000.000 (2 δις 300. Εκατ!), διαθέτει 18.000 θέσεις, sci-fi κατασκευής καθίσματα και υψηλής ταχύτητας πρόσβαση στο διαδίκτυο, προσέξτε… 160.000 ηχεία και τη μεγαλύτερη περιμετρική οθόνη-θόλο που υπάρχει στον κόσμο. Η Σφαίρα έχει ύψος 112 μέτρα και πλάτος 160 μέτρα,  κερδίζοντας τον άτυπο τίτλου του μεγαλύτερου σφαιρικού κτιρίου  στον κόσμο με 3.000 προσωπικό. Και εμείς ψάχνουμε το μάνουλα του Καλατράβα! To video που πρέπει να δείτε, είναι διάρκειας 56 λεπτών με 12 τραγούδια και θα σας δώσει τη δυνατότητα να καταλάβετε τι είναι η Sphere και πόσο μπροστά είναι η τεχνολογία. 
• Έμφραγμα κατά τη διάρκεια συναυλίας του στο Βουκουρέστι υπέστη ο 69χρονος  κιθαρίστας Al Di Meola. Όπως είπαν θεατές που ήταν παρόντες, τον είδαν να κρατά το στήθος, ενώ τα άλλα δύο μέλη της μπάντας του συνέχισαν να παίζουν για αρκετά λεπτά μέχρι η συναυλία διακοπεί. Διακομίστηκε αμέσως σε νοσοκομείο, με την  κατάσταση του να είναι σταθερή. Περαστικά.

• Την έντονη αντίδραση του 80χρονου Roger Waters, προκάλεσε ντοκιμαντέρ που τον
χαρακτηρίζει ως αντισημίτη, λέγοντας ότι τα πλάνα και τα αποσπάσματα είναι «χειραγωγημένα και παραπλανητικά». Ο Waters είπε ότι οι κινηματογραφιστές επικοινώνησαν μαζί του για σχόλια, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Τώρα που κυκλοφόρησε η ταινία, έχει αναρτήσει μια μακροσκελή δήλωση στην ιστοσελίδα του, που περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τον πρώην σαξοφωνίστα Norbert Stachel αλλά και τον παραγωγό του The Wall, Bob Ezrin όπου και οι δύο είναι Εβραίοι. «Πιστεύω με πάθος στα Οικουμενικά Ανθρώπινα Δικαιώματα. Πάντα εργαζόμουν για να κάνω τον κόσμο καλύτερο, πιο δίκαιο και πιο δίκαιο μέρος για όλα τα αδέρφια μου, σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας ή εθνικότητας, από αυτόχθονες πληθυσμούς που απειλούνται από τη βιομηχανία πετρελαίου των ΗΠΑ έως τις Ιρανές γυναίκες που διαμαρτύρονται για τα δικαιώματά τους. Γι’ αυτό είμαι ενεργός στο μη βίαιο κίνημα διαμαρτυρίας ενάντια στην παράνομη κατοχή της Παλαιστίνης από την ισραηλινή κυβέρνηση και την εξωφρενική μεταχείριση των Παλαιστινίων. Όσοι θέλουν να συγχέουν αυτή τη θέση με τον αντισημιτισμό, μας αδικούν όλους. Αλλά μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν είμαι, και δεν υπήρξα ποτέ, αντισημίτης - όπως θα καταθέσει όποιος με γνωρίζει πραγματικά. Η ταινία διαστρεβλώνει και παραποιεί εντελώς τις απόψεις μου για το ισραηλινό κράτος και την πολιτική του ιδεολογία, τον Σιωνισμό. Βασίζεται σε έναν ορισμό του αντισημιτισμού που θεωρεί την κριτική του Ισραήλ ως εγγενώς αντισημιτική και υποθέτει ότι ο σιωνισμός είναι ουσιαστικό στοιχείο της εβραϊκής ταυτότητας. Αυτές οι απόψεις, σαφώς που μοιράζονται ο παρουσιαστής και οι δύο συνεντευξιαζόμενοι, αμφισβητούνται ευρέως από πολλούς, συμπεριλαμβανομένων πολλών Εβραίων», αναφέρει την μακροσκελή απάντησή του ο Waters.
• Ακόμα ένα καινούργιο τραγούδι παρουσίασαν οι Foghat. Πρόκειται για το  “She’s a Little Bit of Everything” από το καινούργιο άλμπουμ τους Sonic Mojo(10Νοεμβρίου).

• Σε word spoken περιοδεία στη Μ.Βρετανία βγαίνει ο Geddy Lee των Rush, για να προωθήσει το βιβλίο του "My Effin' Life", που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 14 Νοεμβρίου. Όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, στην αρχή θα το παρουσιάσει και μετά θα απαντήσει σε ερωτήσεις.  Μακάρι να επεκτείνει την περιοδεία του και στην υπόλοιπη Ευρώπη και να έλθει και σε εμάς όπως κι ο Bruce Dickinson πριν λίγα χρόνια.

• Οι Nickelback παρουσίασαν το  video του τραγουδιού τους "High Time", μέσα από το επερχόμενο καινούργιο άλμπουμ τους Get Rollin, που θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο.

• Αφού δεν το κάνουν οι Genesis, έστω  και xωρίς τον Phil Collins, το κάνει ο Steve Hackett. Ο πρώην κιθαρίστας των Genesis,  ετοιμάζει μεγάλη περιοδεία στη Μ.Βρετανία όπου θα παίξει πολλά αποσπάσματα από το  άλμπουμ των Genesis, The Lamb Lies Down On Broadway, που θα συμπληρώσει 50  χρόνια κυκλοφορίας.
• Σύμφωνα με την Wendy Dio, το DVD/Blu-ray Dio: Dreamers Never Die θα κυκλοφορήσει στις 22 Σεεπτεμβρίου και ήδη ετοιμάζεται για κυκλοφορία μέσα στο 2024 η remastered καινούργια έκδοση του άλμπουμ The Last In Line. Παράλληλα, για ακόμα μια φορά,  είπε ότι το project Hear’n’Aid θα επανακυκλοφορήσει μέσα στο 2024.
• Ακόμα ένα καινούργιο τραγούδι παρουσίασαν οι Rolling Stones, από το επερχόμενο δίσκο τους Hackney Diamonds, που θα κυκλοφορήσει στις 20 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το "Sweet Sounds Of Heaven" όπου φωνητικά κάνει η Lady Gaga και πλήκτρα παίζει ο Stevie Wonder.
•  Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ο ντράμερ και ιδρυτικό μέλος των Nektar, Ron Howden. Δεν ανακοινώθηκε η αιτία θανάτου αλλά τα τελευταία χρόνια πάλευε με τον καρκίνο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
• Μετά το σάλο που ξέσπασε με το στέγαστρο Καλατράβα, οι 2 sold out συναυλίες των Coldplay είναι στον αέρα και η διοργανώτρια εταιρεία High Priority Promotions, έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση.
Αγαπητοί Coldplay fans,
Καθώς αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η εταιρεία μας έχει ενεργή σύμβαση μίσθωσης με την διαχειριστική εταιρεία του ΟΑΚΑ. Η σύμβαση αυτή ούτε έχει καταγγελθεί, ούτε έχει υπαναχωρήσει κάποιος εκ των συμβαλλομένων.
Και εμείς ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ για τις εξελίξεις σχετικά με τη στατική επάρκεια του ΟΑΚΑ.
Αναμένουμε από την εκμισθώτρια εταιρεία επίσημη ενημέρωση εάν θα εκτελεστεί κανονικά η μεταξύ μας σύμβαση, κάτι το οποίο εξαρτάται από τη διάρκεια των εργασιών που θα πρέπει να υλοποιηθούν για να καταστεί ασφαλής ο χώρος.
Μόλις λάβουμε σχετική ενημέρωση θα προχωρήσουμε με τη σειρά μας σε ανακοινώσεις.
Μέχρι τότε, ζητάμε την υπομονή και την κατανόηση σας, καθώς όλοι επιθυμούμε το ίδιο…να δούμε το κορυφαίο συγκρότημα της εποχής του στην πιο φαντασμαγορική συναυλία που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα!
Σας ευχαριστούμε!






Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου