FIREWIND/NEVROSA: ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023. Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ

 

Σε έναν υπέροχο χώρο στη Τεχνόπολη στο Γκάζι παρακολουθήσαμε το 𝗚imme Shelter Open Air Festival . Η ψυχρολουσία (από κάποιους αναμενόμενη) της ακύρωσης του Timo Tolkkin, δύο μέρες (!!!) πριν  τη συναυλία επικαλούμενος λόγους υγείας με ιλίγγους κ.α έφερε αρκετές ακυρώσεις (κακώς κατά τη γνώμη μας γιατί τα σχήματα που ακολουθούσαν από μόνα τους είναι εξαιρετικά )  έτσι από εκεί που περίμενα ένα ασφυκτικά γεμάτο Γκάζι ήταν γεμάτο με άνεση κινήσεων. Μια άψογη διοργάνωση όπου μπαίνοντας πέρναγες από το περίπτερο του Merch έπαιρνες το Hard-copy εισιτήριο μαζί και με αναμνηστικό Firewind.
 Το καινούργιο χρονοδιάγραμμα μετά την ακύρωση τηρήθηκε κατά γράμμα και οι Lazy Man’s Load βγήκαν και ζέσταναν το κοινό με το δυναμικό Power γκρουβάτο ήχο τους και την ωραία τους black σκηνική παρουσία με χαρακτηριστικό  το μαύρο κίλτ του τραγουδιστή. Δυνατοί χαρακτήρες !!
 Ακολούθησαν οι Nevrosa όπου ήμουν περίεργος μετά τις συνεχείς αλλαγές στη σύνθεση τους πως θα ‘δέσει το γλυκό’ γιατί τα υλικά ως μονάδες τα ήξερα και η κάθε μια τους έχει τη δική της πορεία στο χώρο. Το αποτέλεσμα όχι απλά με δικαίωσε αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες! Η κατά το ήμισυ πλέον Ελληνική μπάντα μετά την προσθήκη της Ελίνας Hel-Pyre στο μπάσο και της βιρτουοζιτέ Έλενας Κότινα στη κιθάρα, ‘έδωσαν πόνο’ επί σκηνής αποδεικνύοντας ότι τα κορίτσια αυτά έχουν ‘ανδρικούς αδένες’ επί το κομψότερο. Ελπίζω να διατηρηθεί αυτή η σύνθεση και να αποτυπωθεί και σε δίσκο!
 Έτσι έφτασε η στιγμή για τους οικοδεσπότες της βραδιάς  Μετά το Gagarin πέρυσι, οι Firewind ανεβαίνουν στη σκηνή με πιο μεγάλο show από τα συνηθισμένα  (βοήθησε και η φεστιβαλικών διαστάσεων σκηνή) με την προσθήκη σκηνικών δεξιά και αριστερά , δύο επιβλητικές κολώνες που στη κορυφή είχαν το logo της μπάντας λίγο διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Πέτρος και Johan (μπάσο – ντράμς ), ‘τραίνο’ όπως πάντα όπου σε αυτή τη τροχιά έμπειρος οδηγός ο GUS G. μας χάρισε στιγμές αξέχαστης δεξιοτεχνίας ακουστικής και οπτικής με τα δάκτυλα να ‘ανάβουν’ από τη γρηγοράδα στη ταστιέρα (το είχαμε δει πρώτη φορά πέρυσι στο Gagarin) και με νέες συνθέσεις όπως το  “Salvation Day” να ακούγετε πρώτη φορά και να ενθουσιάζει. Firewind  χωρίς φωτιά δε γίνεται , ο ανοιχτός χώρος ήταν ότι έπρεπε γι’αυτό και οι πίδακες φλόγας άναβαν στα "Rising Fire", "Between Heven and Hell" κ.α ξεσηκώνοντας τον κόσμο.

Ο Herbie παρακίνησε τους οπαδούς και η Τεχνόπολη φωτίστηκε από τους φακούς στο "Lady of 1000 Sorrows"  και σε αρκετά άλλα , μας φώναξε να χορέψουμε στο "Maniac" και στην ευχάριστη έκπληξη το "Breakin’ The Law" σε ένα σετ-λιστ που είχε όλες τις περιόδους της μπάντας. Βγαίνοντας στο τέλος της συναυλίας, η ουρά στο Merch ήταν αρκετά μεγάλη και οι μη ‘προνοητικοί’ θα έπρεπε να περιμένουν αρκετά . Για όσους ακύρωσαν λόγο  Timo Tolkkin….. παιδιά εσείς χάσατε , έναν υπέροχο καιρό χωρίς ζέστη και μια υπέροχη συναυλία !
 

Κείμενο/φωτογραφίες: Θανάσης Τσαουσόπουλος

   Ο Θανάσης Τσαουσόπουλος είναι σκηνοθέτης στην ΕΤ1                                                                                     
6/9/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου