AXXIS: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥΣ


Οι Γερμανοί Axxis μπήκαν ξαφνικά στη..ζωή μας το  1989 όταν κυκλοφόρησαν τον πρώτο δίσκο τους με τίτλο Kingdom of the Night. Ένα μελωδικό heavy σχήμα από  το Dortmund, που είχε ξεκινήσει την καριέρα του από τις αρχές της δεκαετίας του 80, με το όνομα Anvil αλλά το  άλλαξαν σε Axis(με ένα X) αφού έμαθαν την ύπαρξη των Καναδών Anvil. To 1988 ηχογράφησαν ένα demo με τίτλο "Tears of the Trees" (το τραγούδι αργότερα παρουσιάστηκε στο άλμπουμ τους Kingdom of the Nigh) και το έδωσαν στην EMI Records όπου τους υπέγραψε. Έπεσαν όμως στην περίπτωση, αφού η EMI είχε μια εταιρεία(!) με το όνομα Axis κι έτσι προσέθεσαν κι ένα δεύτερο Χ. Οι Axxis εμφανίστηκαν στο τέλος της hard/sleazy/μελωδικής περιόδου, όταν η δισκογραφία αλλά και η Γερμανία, έβγαζε διαρκώς καινούργια συγκροτήματα του είδους, τα περισσότερα  καλά. Με σύνθεση Bernhard Weiss τραγούδι κιθάρα, Walter Pietsch τραγούδι/κιθάρα,Tobias Becker πλήκτρα, Werner Kleinhans μπάσο και Richard Michalski ντραμς, κυκλοφορούν τον καλό πρώτο δίσκο τους Kingdom of the Night(1989), ένα από τα καλύτερα κι εμπορικότερα άλμπουμ εκείνης της χρονιάς, ξεπερνώντας τις 100.00 αντίτυπα. Την επόμενη χρονιά, κυκλοφόρησαν το Axxis II(1990) που κι αυτό έκανε επιτυχία, βγάζοντας τραγούδια σαν τα "Touch the Rainbow" και "Little Look Back", για να συνεχίζουν με το live, Access All Areas(1991) και The Big Thrill(1993) σε παραγωγή του Joey Balin (σ.σ. ο οποίος έχει κάνει remix και σε τραγούδια του Σάκη Ρουβά). Αυτά τα 4 άλμπουμ, κυκλοφόρησαν και στη χώρα μας και ειδικά τα πρώτα 2 έκαναν καλές πωλήσεις. Με Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στη Φιλαδέλφεια  στην προσπάθεια να «πιάσει» το συγκρότημα στην Αμερική, κάτι που δεν συνέβη.

Όμως και το επόμενο άλμπουμ τους Matters of Survival(1995) ηχογράφησαν στην Αμερική με παραγωγό τον Keith Olsen αλλά άλλαξαν τον ήχο τους κι από Power metal, έγιναν πιο εναλλακτικοί και το άλμπουμ απέτυχε. Το 1996 κυκλοφόρησαν το Voodoo Vibes, με τον κιθαρίστα Walter Pietsch να αποχωρεί για να ασχοληθεί με την παραγωγή. Αυτό ήταν το τελευταίο άλμπουμ για την EMI, για να συνεχίσουν την καριέρα τους υπογράφοντας στην Massacre Records,  κυκλοφορόντας το Back to the Kingdom(2000), επιστρέφοντας στον κλασικό heavy ήχο τους. Όλα αυτά τα χρόνια, η φωνή αλλά και η προσωπικότητα του τραγουδιστή Bernhard Weiß παραμένει να είναι η «ταυτότητα τους»  ενώ  ακολούθησε μια σειρά άλμπουμ όπως Time Machine (2004), Paradise in Flames (2006), Doom of Destiny (2007) και Utopia (2009). Το 2011 κυκλοφόρησαν το official live bootleg, 20 Years of Axxis σε CD και DVD, για να ακολουθήσει το reDISCOver(ed) με διασκευές (Bo ney M, Bee Gees κ.α.).
 Συνέχισαν να κυκλοφορούν νέους δίσκους όπως τα (καλό) Kingdom of the Night II(2014), το live 25 Years of Rock & Power(2015) για να φθάσουμε στο 2020 και την κυκλοφορία του Virus of a Modern Time Digital EP. Σχεδόν όλα τα άλμπουμ τους, έχουν εμπορική επιτυχία στη Γερμανία.


ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
Οι Axxis ήταν ένα από τα πολλά heavy μελωδικά συγκροτήματα, που στους πρώτους δίσκους τους, χωρίς να πρωτοτυπήσουν, έδωσαν μια καλή σειρά τραγουδιών. Για τους νοσταλγούς του είδους, οι 4 προτεινόμενοι δίσκοι είναι οι καλύτερες επιλογές.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
Kingdom of the night (1989)
Axxis (1990)
Access All Areas(1991)
The Big Thrill(1993)
 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

4/9/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου