NEWS OF THE WORLD (28/6/22)


• Οι Pink Floyd θα κυκλοφορήσουν στις 15 Ιουλίου σε φυσική μορφή cd και βινύλιου το τραγούδι Hey Hey Rise Up, με τα έσοδα να προσφέρονται στον Ουκρανικό λαό. Το «Hey Hey Rise Up» είναι το πρώτο τραγούδι που οι David Gilmour και Nick Mason ηχογραφούν και κυκλοφορούν μετά το 1994 και το άλμπουμ The Division Bell. Μαζί τους οι Guy Pratt μπάσο, Sawhney πλήκτρα και φωνητικά ο Andriy Khlyvnyuk, τραγουδιστής του ουκρανικού συγκροτήματος Boombox.
• Έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, σε ηλικία 90 ετών ο συνδημιουργός του θρυλικού Musical Hair, James Rado.
• Ένα φωτογραφικό βιβλίο λεύκωμα που αφορά την περιοδεία των Pink Floyd του 1977 και το άλμπουμ τους Animals, θα κυκλοφορήσει την 1η Αυγούστου από τις εκδόσεις Apples And Oranges Publishing. Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Glenn Povey κι ο τίτλος του είναι Pink Floyd – The Animals Tour – A Visual History.

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο οργανίστας/κιθαρίστας Brett Tuggle, που συνόδεψε σε δίσκους και συναυλίες τους Fleetwood Mac, David Lee Roth, Rick Springfield κ.α. Η πρώτη επαγγελματική δουλειά του ήταν το 1981 να παίξει πλήκτρα στην περιοδεία του John Kay των Steppenwolf, ενώ έπαιξε σε στα προσωπικά άλμπουμ του David Lee Roth, στη μεγάλη επιτυχία του Rick Springfield, “Jessie's Girl", στην περιοδεία Jimmy Page/David Coverdale και σε πολλά άλμπουμ των Fleetwood Mac.
• Τα έξοδα των τριών σοβαρών εγχειρήσεων που θα κάνει στο γόνατό του στην Κροατία ο Paul Di'Anno καθώς και της όποιας αποθεραπείας χρειαστεί, θα καλύψουν οι Iron Maiden. Μόνο μπράβο!!!!
• Δείτε τους Guns and Roses να διασκευάζουν το "Back In Black" των AC/DC στη συναυλία τους στο γήπεδο Benito Villamarín Stadium της Σεβίλλης.

• Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης στην Πάτρα όταν κατά τη διάρκεια συναυλίας του Βασίλη Παπακωνσταντίνου,  φωτοβολίδα εκτοξεύθηκε (το έγραψα ευγενικά, στην πραγματικότητα, κάποιος πέταξε μια φωτοβολίδα) από το συναυλιακό χώρο που κατέληξε σε παραπλήσιο διαμέρισμα, προκαλώντας πυρκαγιά. Σύμφωνα με πληροφορίες τη φωτοβολίδα άναψαν κάποιοι από το συγκεντρωμένο πλήθος και την πέταξαν προς την πλευρά σπιτιού, με το φλεγόμενο αντικείμενο να προσγειώνεται μέσα στο διαμέρισμα από τις ανοικτές πόρτες του μπαλκονιού. Στο σημείο έφτασε τόσο η Πυροσβεστική όσο και η Αστυνομία, η οποία εκκένωσε την πολυκατοικία, μέχρι να σβήσουν οι φλόγες.


      • 44 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του(1985), το τραγούδι της Kate Bush, Running Up That Hill πήγε στο Νο1 του βρετανικού chart. Αιτία: ακούγεται στη πετυχημένη σειρά Stranger Things.  
• Δείτε ένα fan video τραβηγμένο από κοντινή απόσταση με τον Steve Vai να παίζει μαζί με τους Whitesnake το "Still Of The Night". Το video προέρχεται από τη συναυλία τους στο Hellfest μπροστά σε 45.000 κόσμο, την Πέμτη 23 Ιουνίου.
• Το ποσό των 130,000 euros προσέφεραν οι Metallica και το ίδρυμα τους All Within My Hands στα θύματα των κατακλυσμιαίων βροχών που έπληξαν τον Ιούλιο του 2021 τη Γερμανία, προκαλώντας το θάνατο σε 148 ανθρώπους. Τα χρήματα προήλθαν από την ειδική πώληση μόνο στη Γερμανία του αριθμημένου single "Enter Sandman" (Αύγουστος) σε single βινυλίου 45 στροφών, Maxi CD και 3’ιντσο PockIt CD, όπου το συγκρότημα παραχώρησε όλα τα δικαιώματά του.

• Ακυρώθηκε η εμφάνιση των Whitesnake σε φεστιβάλ στην Ισπανία, επειδή ο 71χρονος ντράμερ Tommy Aldridge, παρουσίασε μια σειρά προβλημάτων υγείας. Να θυμίσουμε ότι η περιοδεία των Whitesnake περνάει από την Αθήνα στις 9 Ιουλίου.
• Σε άμεση χειρουργική επέμβαση στη μέση υποβλήθηκε ο Alan Parsons με τους γιατρούς να του συστήνουν να ακυρώσει την προαναγγελθείσα ευρωπαϊκή περιοδεία του και να υποβληθεί σε μια τόσο αναγκαία επέμβαση.
• Δείτε κι ακούστε το διαφορετικό τραγούδι των Mars Volta με τίτλο "Blacklight Shine" που διαφέρει από όσα έχουμε ακούσει τελευταία. Σημειωτέον ότι είναι το πρώτο καινούργιο τραγούδι τους μετά από 10 χρόνια απουσίας.
• Μεγάλη διάσταση, δικαιολογημένα, πήρε  η απόφαση του 59χρονου Tommy Lee να παίξει έστω και σε λίγα μόνο κομμάτια στην πρώτη συναυλία της Stadium Tour των Motley Crue, Def Leppard, Poison και Joan Jett, έχοντας 4 σπασμένα πλευρά. Τη θέση του έχει πάρει ο Tommy Clufetos (Ozzy, Black Sabbath, LA Ratts, John 5) ο οποίος συνεχίζει να παίζει μαζί τους, μέχρι ο Tommy Lee αποθεραπευτεί. Η σύζυγος του Brittany Furlan, η οποία είναι παντρεμένη μαζί του τα τελευταία3 χρόνια αποκάλυψε την αιτία του ατυχήματος του, που έγινε στο σπίτι του νοικιάζανε στο Nashville και η είσοδος του είχε σκαλοπάτια, τα οποία ήταν ασύμμετρα μεταξύ τους και σε αυτό ρόλο έπαιξαν και οι ρίζες ενός διπλανού δένδρου. Την ημέρα που έφευγαν και μετέφεραν τα πράγματα στο αυτοκίνητο, ο οδηγός δεν βγήκε να τους βοηθήσει να κουβαλήσουν τις βαλίτσες και έτσι γλίστρησε και έπεσε, σπάζοντας 4 πλευρά.












 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν πρέπει να χαμογελάσω ή κλάψω με το σχόλιο σου. Το πιστεύεις ότι εδώ και μερικές εβδομάδες, έχω αρχίσει και μοιράζω(!) τους θανάτους για να μην γεμίσουν τη στήλη. Οπότε το ...νοσοκομείο, πέφτει....μια χαρά!!!!

      Διαγραφή