BLACK SABBATH


Είμαστε στο Birmingham της Αγγλίας, το έτος 1968. Τέσσερεις εικοσάχρονοι μουσικοί, ο Tony Iommi (κιθάρα), ο Ozzy Osbourn (φωνή), ο Bill Ward (ντραμς) και ο Geezer Butler (μπάσο), έχοντας ολοκληρώσει τη θητεία τους σε διάφορες τοπικές, εφηβικές μπάντες, αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν ένα blues group, με το όνομα “Polka Tulk Blues Band”, που το περιόρισαν σε “Polka Tulk”, κατέληξαν όμως στο τέλος να ονομάζονται  “Earth”. Γρήγορα διαπίστωσαν, ότι υπήρχε και άλλη μπάντα με αυτό το όνομα και έτσι άρχισαν να ψάχνουν για κάτι πιο πρωτότυπο.
Έτυχε τώρα, το στούντιο όπου έκαναν πρόβες, να είναι απέναντι από έναν κινηματογράφο, που εκείνη την εποχή έπαιζε ένα δρακουλιάρικο έργο («γκραν γκινιόλ» τα λέγαμε τότε), με πρωταγωνιστή τον μετρ του είδους Boris Karloff. Τους έκανε εντύπωση λοιπόν, τι ουρές έκανε ο κόσμος έξω από το σινεμά, μόνο και μόνο για να πάει να φοβηθεί! Το γεγονός αυτό, μαζί με ένα τρομακτικό όνειρο που είχε βιώσει πρόσφατα ο Butler, οδήγησε το γκρουπ στη σύνθεση ενός τραγουδιού, που αποτύπωνε το ίδιο «γκραν γκινιόλ» κλίμα: “What is this that stands before me?


Figure in black which points at me, …”. Έδωσαν μάλιστα στο τραγούδι το ίδιο όνομα με το έργο, που τους πρόσφερε την έμπνευση. Και όχι μόνο στο τραγούδι! Βάφτισαν και το γκρουπ με το ίδιο όνομα. Πώς λεγόταν το έργο; “Black Sabbath”.
 ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

28/6/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου