NEWS OF THE WORLD (28/10/21)


•  Τη μάχη του με τον καρκίνο του προστάτη περιέγραψε ο Rob Halford.Μια μάχη που την έδωσε την περίοδο της πανδημίας και του εγκλεισμού και βγήκε νικητής! O Halford υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση προστατεκτομής για να αφαιρέσει τον καρκίνο, στις 5 Ιουλίου του 2020. Περαστικά του και σε όλους όσους παλεύουν. 

• Ο Elton John κατάφερε να γίνει ο πρώτος καλλιτέχνης με 10 singles στο UK Top 10 chart σε έξι διαφορετικές δεκαετίες. Το τραγούδι toy Cold Heart, ντουέτο με τη Dua Lipa σε remix από τους Αυστραλούς Pnau, που είναι μίξη των προηγούμενων επιτυχιών του Sacrifice (1990 Νο 1), Kiss the Bride, Where’s the Shoorah και Rocket Man – έφθασε στο Νο 4 τον Σεπτέμβριο και πιθανόν να πάει και Νο1. Το τελευταίο single του Elton John στο Top 10 του Ηνωμένου Βασιλείου, ήταν το Step Into Christmas, επιτυχία από το 1973 που επανέρχεται στο Top 40 κατά τη διάρκεια κάθε εορταστικής περιόδου από τότε που άρχισαν να συμπεριλαμβάνονται στα charts και οι μετρήσεις από τις υπηρεσίες streaming. Με αυτή την επιτυχία του, ο Elton John πέρασε μπροστά από τους Elvis Presley, Cher, Cliff Richard, Michael Jackson και David Bowie, όπου ο καθένας έχει τουλάχιστον ένα single στο Top 10 σε πέντε διαφορετικές δεκαετίες!

•    Ένα ατύχημα που έχει συμβεί πολλές φορές σε καλλιτέχνες, συνέβη στον  τραγουδιστή των Motley Crue, Vince Neil ο οποίος εμφανιζόταν με την προσωπική του μπάντα στο Monster of the Mountain Festival. Έπεσε από τη σκηνή, στο κενό ανάμεσα στη σκηνή και στα ηχεία με αποτέλεσμα να μεταφερθεί (σ.σ. έχουμε και μια ηλικία) αμέσως στο νοσοκομείο, όπου οι ακτινογραφείς έδειξαν ότι έσπασε κάποια πλευρά του. Ήδη αναρρώνει σπίτι του. Το video τα λέει όλα.


•  Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο πρώην ντράμερ του Elvis Presley, Ronnie Tutt. Είχε γίνει μέλος του συγκροτήματος που συνόδευε το Βασιλιά TCB (Takin' Care of Business) Band, το 1969 αρχικά συνοδεύοντας τον στο Las Vegas κι έμεινε μαζί του έως το 1977. 
• Οι pop stars της δεκαετίας του 80, Tears for Fears, επανέρχονται με το άλμπουμ  The Tipping Point, 18 ολόκληρα χρόνια, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου studio άλμπουμ τους που ήταν το Everybody Loves a Happy Ending (2004). Το 2017 ο Roland Orzabal (πλήκτρα, κιθάρα, τραγούδι) έχασε τη γυναίκα του που έπασχε από αλκοολισμό, ενώ κι ο ίδιος αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα, αλλά όπως λέει προσπαθεί να το ελέγξει. Το The Tipping Point θα κυκλοφορήσει στις 25 Φεβρουαρίου 2022.
• Η δισκογραφική εταιρεία Cleopatra Rec. που στο παρελθόν έχει κυκλοφορήσει πολλά tributes, παρουσίασε ακόμα ένα, αυτή τη φορά το "Animals Reimagined: A Tribute To Pink Floyd", όπου γνωστοί μουσικοί διασκευάζουν ολόκληρο το άλμπουμ των Pink Floyd, Animals. Οι μουσικοί που συμμετέχουν είναι, μεταξύ άλλων οι  Graham Bonnet (Rainbow), Vinnie Moore (UFO), Jordan Rudess (Dream Theater), James LaBrie (Dream Theater), Al Di Meola, Joe Bouchard (Blue Öyster Cult), Patrick Moraz (The Moody Blues) & Billy Cobham (Mahavishnu Orchestra),Arthur Brown, Rick Wakeman (Yes), Jan Akkerman (Focus), Carmine Appice (Vanilla Fudge, Cactus) κ.α. Μόνο για να του συντονίσει όλους αυτούς…

• 6 μήνες μετά το θάνατό της (7 Μαϊου 2021), ανακοινώθηκε η επίσημη αιτία που η Julie E. "Tawny" Kitaen, έφυγε από τη ζωή. Η 59χρονηηθοποιός πέθανε από διατατική μυοκαρδιοπάθεια σε συνδυασμό με ήπια αθηροσκλήρωση στεφανιαίας (φραγμένες αρτηρίες), ενώ έπαιρνε φάρμακα όπως αντικαταθλιπτικά), Xanax, Tylenol κ.α. Ο θάνατός της κρίνεται φυσικός.
• Έφυγε από τη ζωή ο ιδιοκτήτης του Μύλου και του ραδιοφωνικού σταθμού Πανόραμα 9,84,  Νάκος Τρυφωνίδης. Συλλυπητήρια στους οικείους του. 

• Με πολλά προβλήματα υγείας παλεύει ο πρώην κιθαρίστας των Manowar, David Shankle.  Σύμφωνα με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ο Shankle έχει κάνει 10 χειρουργεία(!) αλλά και πάλι δεν είναι καλά. Αντιμετωπίζει εκκολπωματίτιδα, που είναι μια φλεγμονώδης πάθηση του παχέος εντέρου και κήλη με την εκκολπωματίτιδα να είναι χρόνιο πρόβλημα και σύμφωνα με όσα γράφει, η κήλη πρέπει να χειρουργηθεί. Ήδη παίρνει βλαστοκύτταρα και θα κάνει συνάντηση με το γιατρό του για να δει πως θα καταλήξει η όλη ιστορία. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του heavy metal μας θυμίζει ότι ο Shankle ήταν μέλος των Manowar από το 1989 έως και το 1995 κι έπαιξε στο άλμπουμ The Triumph of Steel.


•    Δείτε την εμφάνιση του Gus G στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “Συνδέσεις” με τους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου, με τη δημοσιογράφο Λία Χριστάρα όπου μίλησε για το καινούργιο του δίσκο "Quantum Leap".



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου