NEWS OF THE WORLD (30/8/21)


• Αυτή είναι η προτομή που στήθηκε στη γενέτειρα του Phil Lynnot, στο West Bromwich, όπου έζησε για ένα μικρό διάστημα πριν η οικογένειά του μετακομίσει στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Δεν την λες κι απολύτως καλή! Το άγαλμα φιλοτέχνησε ο γλύπτης Luke Perry και τοποθετήθηκε στην αγορά του Sandwell με μια μεταλλική πλάκα όπου αναγράφεται «Phil Lynott. Γιος του West Bromwich. Γεννήθηκε σε αυτή την πόλη. 20 Αυγούστου 1949».
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών, ο σαξοφωνίστας και ιδρυτικός μέλος των UB40, Brian Travers! Ο Travers έδινε μάχη με τον καρκίνο στον εγκέφαλο, έχοντας χειρουργηθεί στο παρελθόν δυο φορές.
• Οι Aerosmith υπέγραψαν στην  Universal Music Group, μεταφέροντας όλο τον  κατάλογο των ηχογραφήσεων. Η UΜG θα κυκλοφορήσει τα μελλοντικά μουσικά project των Aerosmith ακόμα και μεκινηματογραφικό και τηλεοπτικό περιεχόμενο.

• Δείτε τοvideo με τα κυριότερα αποσπάσματα από τις δηλώσεις των Keith Richards, Paul McCartney, Mick Jagger για την απώλεια του Charlie Watts. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην βγουν περιοδεία. Οι Rolling Stones ανακοίνωσαν ότι η προγραμματισμένη περιοδεία στην Αμερική, θα γίνει κανονικά παρά την απώλεια Charlie Watts. Οι Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood με τον Steve Jordan στη θέση του ντράμερ, θα ξεκινήσουν "No Filter" περιοδεία τους στις 26 Σεπτεμβρίου από το St. Louis.Σύμφωνα με το site της εφημερίδας Sun, το συγκρότημα βλέπει αυτές τις λίγες ημέρες περιοδείας σαν γιορτή προς το πρόσωπο του Watts. “Ήταν σαν αδελφός μας και ξέρουμε ότι με κανένα τρόπο δεν θα ήθελε να ακυρώσουμε την περιοδεία. Ο  . Charlie είχε εκδηλώσει την επιθυμία του να βγούμε σε περιοδεία και μετά την εγχείρηση που έκανε, και δεν θα θέλαμε να μην τιμήσουμε την επιθυμία του». Παρ΄όλο που σχεδόν όλα τα συγκροτήματα ΔΕΝ αναβάλλουν τις περιοδείες τους λόγω θανάτου κάποιου μέλους, οι fans δεν είναι ευχαριστημένοι με αυτή την εξέλιξη και πολλοί έχουν αρχίσει να αναρτούν στα κοινωνικά δίκτυα, την αντίθεσή τους με αυτή την περιοδεία.
• Μέσα στο γενικό χαμό των απωλειών μέσα στον Αύγουστο, ακόμα μια απώλεια ήταν αυτή του αρχικού τραγουδιστή των Trouble, Eric Wagner, σε ηλικία 62 ετών από COVID που του εξελίχθηκε σε πνευμονία. Ο Wagner ήταν τραγουδιστής στο συγκρότημα από το 1979 έως και το 1997 κι από το 2000 έως και το 2008. Είχε σχηματίσει τους Skull με τους οποίους ηχογράφησε 2 άλμπουμ και το τελευταίο διάστημα είχαν προγραμματίσει εμφανίσεις, αλλά δύο μέλη τους, συμπεριλαμβανομένου του Wagner μολύνθηκαν από τον ιό και οι συναυλίες ακυρώθηκαν. Δυστυχώς ο Wagner δεν ήταν εμβολιασμένος και σύμφωνα με τον bandmate του Ron Holzner (πρώην Trouble και νυν Skull), δεν δεχόταν να κάνει το εμβόλιο!

• Η καινούργια σειρά επανεκδόσεων της Rock Candy περιλαμβάνει 6 άλμπουμ. Το Twitch(1985) που ήταν το τρίτο άλμπουμ του Aldo Nova, τα Full House και Double Trouble του Σκοτσέζου Frankie Miller και 5(!0 άλμπουμ του Αμερικάνου Donnie Iris, που στο παρελθόν ήταν μέλος των Wild Cherry και Jaggerz. Οι τίτλοι των άλμπουμ του είναι Fortune, The High and Mighty, King Cool και Back on the streets. Όλα είναι remastered με πλούσια 16σελιδα ένθετα.

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, ο Don Everly, το τελευταίο επιζών μέλος του rock 'n' roll ντουέτου The Everly Brothers, χωρίς να ανακοινωθεί η αιτία. Ο Don και ο αδελφός του, Phil, είχαν μεγάλες επιτυχίες παγκοσμίως στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και στις αρχές της δεκαετίας του 1960, συμπεριλαμβανομένων των Bye Bye Love και All I Have To Do Is Dream και έμειναν στην ιστορία για τις απίθανες αρμονίες τους που επηρέασαν όλα τα μετέπειτα φωνητικά συγκροτήματα όπως οι Simon and Garfunkel. Τα τραγούδια τους χαρακτηρίζοντας από τα δυνατά φωνητικά πάνω από εντυπωσιακές rock ενορχηστρώσεις, με καλύτερη περίοδό τους την 6ετία 1957 και 1962 όπου είχαν 15 μεγάλες επιτυχίες όπως τα Bye Bye Love, Wake Up Little Susie, Bird Dog, When I will be loved, Claudette, Till I Kissed Yoy, Problems, Crying in the Rain και Cathy's Clown. Μετά τη διάλυσή τους, τα δύο αδέλφια ακολούθησαν σόλο καριέρα με περιορισμένη επιτυχία, για να επανασυνδεθούν μια δεκαετία αργότερα με μια συναυλία στο Λονδίνο, που ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε ως άλμπουμ reunion. Ο αδερφός του Phil Everly απεβίωσε στις 3 Ιανουαρίου 2014, σε ηλικία 74 ετών.
• Δείτε το αινιγματικό video που ανάρτησαν οι Abba με τίτλο "Abba Voyage". Προσέξτε η ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου 2021 που αναγράφεται στο video.


• Οι Metallica προσέφεραν το ποσό των $50.000 στα θύματα του σεισμού της Αιτής!

• Ένα καινούργιο τραγούδι παρουσίασε ο Eric Clapton με τίτλο "This Has Gotta Stop" που από τον τίτλο καταλαβαίνετε ότι είναι τραγούδι διαμαρτυρίας και οι στίχοι του μιλούν για τα προβλήματα που γέννησε ο εγκλεισμός της πανδημίας, κάνοντας αναφορές σε πολιτικές προσωπικότητες, υφέρπουσες τεχνολογικές παρεμβάσεις και  περιβαλλοντικά ζητήματα. Η παραγωγή του τραγουδιού ανήκει στον για πολλά χρόνια στενό συνεργάτη του Simon Climie και μαζί του παίζουν ο μπασίστας Nathan East, ο ντράμερ Sonny Emery και η τραγουδίστρια Sharon White.  




 

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών η ηθοποιός και θιασάρχισσα Νίνα Τζάνετ, η μικρότερη αδελφή του Αλέκου Τζανετάκου και τέταρτη κατά σειρά αδελφή του. Η Νίνα Τζάνετ ευτύχησε να κάνει μια τεράστια καριέρα στο Ακροπόλ και να γίνει η «κολλητή» του Μάνου Κατράκη, της Λίντα Άλμα, της Ρένας Βλαχοπούλου, της Ελένης Προκοπίου και πολλών άλλων μεγάλων ονομάτων εκείνης της εποχής.Όμως, «έφυγε» βυθισμένη στο σκοτάδι της άνοιας και του Πάρκινσον.
• Το μυστήριο λύθηκε και ο πρώην μπασίστας των Megadeth, James LoMenzo θα συνοδεύσει το συγκρότημα στην επερχόμενη αμερικάνικη περιοδεία. O χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι ο James LoMenzo ήταν μέλος των Megadeth από το 2006 έως και το 2010 και έχει παίξει με τους Ozzy Osbourne, Zakk Wylde και White Lion, απ όπου και τον μάθαμε.



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου