NEWS OF THE WORLD (7/4/21)


• Με το πολύ δυνατό brand name της Harley-Davids συνεργάζονται οι Aerosmith για τα καινούργια t-shirts τους που βασίζονται είτε σε παλαιότερα εξώφυλλα είτε στο κλασικό λογότυπό τους. Μπορείτε να τα αγοράσετε από εδώ.  Harley-Davidson.com.
• Εξωδικάστικά λύθηκε η διαφωνία των Neal Schon και Jonathan Cain με τα προηγούμενα μέλη τωνJourney, τον ντράμερ Steve Smith και τον μπασίστα Ross Valory. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι στις 3 Μαρτίου 2020, οι Schon και Cain κατέθεσαν αγωγή κατά των Valory και Smith, οι οποίοι ήταν μέλη του συγκροτήματος από το 1973, ισχυριζόμενοι ότι οι δύο προσπάθησαν να αποκτήσουν τον έλεγχο του εμπορικού σήματος Journey. Στην αγωγή, ζητούσαν το ποσό των 10.000.000$ ενώ παράλληλα κατηγορούσαν τους Smith και τον Valory ότι έκαναν κρυφέςσυναντήσεις με μέλη των μετόχων και διοικητικών συμβουλίων όπου έδιωξαν τους Cain και Schon από ηγετικές θέσεις στης Nightmare Productions, αφήνοντας λανθασμένες υπόνιες ότι αυτοί οι δύο κατέχουν τα δικαιώματα για το όνομα Journey. Ίσως τα παραπάνω σας φαίνονται περιέργα και να σκέπτεσται «τι σχέση έχουν με εμένα και τα τραγούδια τους που μου αρέσει να ακούω» όμως τα χρήματα από τα δικαιώματα είτε από τα πνευματικά είτε του σήματος κάθε συγκροτήματος που χρησιμοποιείται για πολλαπλούς εμπροικούς σκοπούς (t-shirts,καπέλα,μακρυμάνικες μπλούζες, κούπες κλπ) είναι καμία φορά μεγαλύτερα από τα έσοδα πωλήσεων των δίσκων!!
• Δείτε τοvideo του τραγουδιού "'Tightrope' από το καινούργιο άλμπουμ των βετεράνων Cactus με τίτλο επίσης Tightrope.
• Σίγουρα το γεγονός της εβδομάδας ήταν η ανέλπιστη επανασύνδεση των πρώην άσπονδων Stephen Pearcy και του ντράμερ Bobby Blotzer και οι 2 πρώην Ratt. Οι δύο μουσικοί είχαν βρεθεί στα δικαστήρια για τη χρήση του ονόματος κι ακολουθούσαν ξεχωριστή πορεία, παίζοντας τα τραγούδια των Ratt. Την Παρασκευή 2 Απριλίου κι ενώ ο Pearcy έπαιζε μια livestream συναυλία, ξαφνικά ανέβηκε στα ντραμς ο πρώην άσπονδος Blotzer κι άρχισαν να παίζουν μαζί κλασικά κομμάτια των Ratt. Οι δύο πρωην bandmates τα είχαν βρει, οι δικηγόροι έγαν ότι ήταν να φάνε και αφού χάθηκαν τόσα χρόνια, αποφάσισαν να ξανά παίξουν μαζί. Ποτέ δεν είναι αργά!

• Λίγοι θα θυμούνται τους Rough Cutt που μετά από…35 χρόνια επιστρέφουν με καινούργιο τραγούδι. Από τα αρχικά μέλη υπάρχει μόνο ο ντράμερ Dave Alford, ο κιθαρίστας από το 1983 Chris Hager και οι Steven St. James τραγούδι, μέλος των Sarge και οι  Darren Householder κιθάρα και Jeff Buehner μπάσο. Δείτε το video πουη ετοίμασαν. 
• Το καινούργιο άλμπουμ των Evamescence, The Bitter Truth πήγε κατ’ ευθείαν στο No.4 του Βρετανικού chart και στην κορυφή του iTunes άλμπουμ charts σε 22 χώρες!
• Με τις αρχές θα συνεργαστεί ο Jon Schaffer, προκειμένου να δώσει πληροφορίες για τα γεγονότα εκείνης της ημέρας στο Καπιτώλειο, με αντάλλαγμα ευνοϊκότερους όρους για τον ίδιο. Οι αρχές τον θεωρούν αναρχικό, που βλέπει την κυβέρνηση σαν «συνδικάτο εγκλήματος». Περίμενα κάτι ποιο ηρωϊκο από αυτόν….
• Έφυγε από τη ζωή σχε ηλικία 71 ετών ο μπασίστας και ιδρυτικό μέλος των War, Morris "B.B." Dickerson. Δεν ανακοινώθηκε η αιτία θανάτου, παρά μόνο ότι πάλευε με μακροχρόνια ασθένεια. Ο Dickerson ήταν αυτός που έφερε τον Eric Burdon στους War και μαζί ηχογράφησαν τα άλμπουμ Eric Burdon Declares "War" (1970), The Black-Man's Burdon (1970) και Love Is All Around (1976).

• Ένα event με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τον Jason Becker, που πάσχει από ALS, θα γίνει τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, στο κανάλι του κιθαρίστα των Dragonforce, Herman Li, στο Twitch. Το event θα έχει τη μορφή τηλεμαραθωνίου με τη συμμετοχή δεκάδων κιθαριστών οι οποίοι θα προσφέρουν διάφορα memorabilia προς δημοπρασία, με εάν από αυτά να είναι η κιθάρα του Jason που βρίσκεται στο εξώφυλλο του άλμπουμ “Speed metal symphony” καθώς και η αυθεντική “Numbers” κιθάρα του Eddie Van Halen. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τα νοσήλια του Jason Becker και στο event (που ήδη κοντεύει να φτάσει τον στόχο των 20.000 δολαρίων, θα παίξουν οι εξής κιθαρίστες: Marty Friedman, Steve Vai, Joe Satriani, Steve Lukather, Mark Tremonti (Alter Bridge), John Petrucci (Dream Theater), Kiko Loureiro (Megadeth), Nita Strauss (Alice Cooper), Orianthi, Devin Townsend, Dave Ellefson (Megadeth), Alex Skolnick (Testament), Ron “Bumblefoot” Thal (ex-Guns N’ Roses), John 5 (Rob Zombie), Gus G (Firewind, ex-Ozzy Osbourne) κ.α. Η ALS Αmyotrophic Lateral Sclerosis –ή Νόσος του Κινητικού Νευρών είναι άγνωστης αιτιολογίας ασθένεια που πλήττειν τα νεύρα εγκεφάλου, εγκεφαλικού στελέχους και νωτιαίου μυελού που ελέγχουν εκούσιες κινήσεις και ουσιαστικά χάνεται η δυνατότητα μετάδοσης νευρικών σημάτων από τα παραπάνω όργανα στους μύες, προκαλώντας πλήρη παράλυση.  
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών ο ντράμερ  Don Heffington, που τη δεκαετία του 80 είχε παίξει στους Lone Justice αλλά και σαν session μουσικός σε άλμπουμ των Bob Dylan (στα άλμπουμ Empire Burlesqueκαι Knocked Out Loaded), Emmylou Harris, Wallflowers (Bringing Down the Horse) και Jackson Browne. Ο Hefington τους τελευταίους μήνες πάλευε με τη λευχαιμία αλλά δυστυχώς έχασε τη μάχη. 

• Ο τρίτος δίσκος των Illusory θα κυκλοφορήσει στις 21 ΜΑϊου και το συγκρότημα έδωσε στη δημοσιότητα ένα μικρό Video από τη συμμετοχή του ηθοποιού και σκηνοθέτη Γρηγόρη Βαλτινό, ο οποίος συμμετέχει ως αφηγητής στο τραγούδι “Ashes to Dust”, δίνοντας μια θεατρική διάσταση στο album. Περιμένουμε να το ακούσουμε.
.

 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου