NEWS OF THE WORLD (22/2/21)


• Για τις 27 Ιουλίου προγραμματίστηκε η κυκλοφορία της βιογραφίας του Ronnie James Dio με τίτλο "Rainbow In The Dark: The Autobiography" που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Permuted Press.
• O πρώην κιθαρίστας των Nice και Roxy Music, Davy O'List θα επανακυκλοφορήσει το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ Second Thoughts την 1η Απριλίου.Η πρώτη κυκλοφορία του είχε γίνει το 2015και είχε τότε χαρακτηριστεί από το περιοδικό Prog σαν ένα από τα καλύτερα τηε χρονιάς. Μπορείτε να το παραγγείλετε από εδώ.
• Με απόφαση των διοργανωτών,  ακυρώθηκε το φετινό Hellfest και οι ημερομηνίες μετατέθηκαν για τις 17, 18 και 19 Ιουνίου 2022. Η μετάθεση λήφθηκε μετά την απόφαση της Γαλλίδας Υπουργού Πολιτισμού, ότι κάθε συναυλία δεν θα φιλοξενεί περισσότερους από  5.000 θεατές, κι αυτοί καθισμένοι, έχοντας λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα. Αν σκεφτεί κανείς ότι το τελευταίο Hellfest του 2019, φιλοξένησε 180.000 θεατές εκ των οποίων το 20% ήταν εκδρομείς από γειτονικές χώρες, καταλαβαίνετε ότι ήταν αδύνατη η φετινή διοργάνωση.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών ο κιθαρίστας των Sarissa, Τζίμης Σελαμαντζίδης. Τα θερμά συλλυπητήρια μας στους οικείους του.
• Ένα καινούργιο φωτογραφικό λεύκωμα 320 σελίδων θα κυκλοφορήσει ο rock φωτογράφος Ross Halfin, αφιερωμένο στον Eddie Van Halen. Τίτλος του "Edward Van Halen By Ross Halfin" και περιλαμβάνει φωτογραφίες από όλη την καριέρα του. Μπορείτε να το προπαραγγείλετε από εδώ.
• Απρόσμενη εξέλιξη στη ψηφοφορία του κοινού ανακοίνωσε η επιτροπή του Rock’n’Roll Hall of Fame αφού πρώτος με διαφορά 30.000 ψήφων είναι ο Νιγηριανός καλλιτέχνης Fela Kuti με 147.000 ψήφους. Ακολουθούν η  Tina Turner με 123.000, οι Foo Fighters με 91.800, οι Iron Maiden με 79.00 , η Carole King με 74.500,οι Go Go’s με 61.000, η Dionne Warwick με 48.000, οι Rage Against the Machine επίσης με 48.000, η Chaka Khun με 46.000, Devo 43.000, Todd Rudgren 42.000, Mary J. Blidge 40.000, Jay Z 36.000, ll Cool J 36.000, New York Dolls 29.000 και τελευταία η Kate Bush με 28.500. Η στήλη έκανε το καθήκον της και έδωσε τους 5 ψήφους της στους Iron Maiden, Tina Turner, Νew York Dolls, Go Go’s και Rage Against the Machine. Μπορείτε κι εσείς να ψηφίσετε από εδώ .https://vote.rockhall.com/.  Για να είναι κάποιος/α υποψήφια για την εισαγωγή του στο Rock’n’Roll Hall of Fame,πρέπει να έχει κυκλοφορήσει άλμπουμ πριν 25 χρόνια, δηλαδή πριν το 1995. Οι τελικοί ψήφοι θα ανακοινωθούν το Μάιο και η τελετή εισαγωγής τους θα γίνει το φθινόπωρο.
• Η επιτροπή ανακοίνωσε ότι αν καταφέρουν οι Iron Maiden και εισαχθούν, τα μέλη τους που θα παραστούν στην τελετή είναι οι Bruce Dickinson, Steve Harris, Nicko McBrain, Adrian Smith, Dave Murray, Janick Gers, Paul Di'Anno, Clive Burr (σ.σ. έχει φύγει από τη ζωή) και Dennis Stratton. Απουσιάζει το όνομα του Blaze Bayle! Πριν 2 χρόνια, ο Steve Harris είχε δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται να γίνει μέλος του Rock And Roll Hall Of Fame ενώ μόλις πρόσφατα ο Bruce Dickinson είπε στους fans μα μην ψηφίσουν για το συγκρότημα, πράγμα που δεν έκανε ο Dennis Stratton που τους ζήτησε να ψηφίσουν για το συγκρότημα.
• Οι Bon Jovi παρουσίασαν ακόμα ένα video single από το τελευταίο άλμπουμ τους με τίτλο 2020. Τίτλος του κομματιού "Story Of Love".

• Το προσωπικό του άλμπουμ θα κυκλοφορήσει ο Myles Kennedy στις 14 Μαϊου με τίτλο "The Ides Of March". Καινούργιο άλμπουμ έχει κι ο πρώην κιθαρίστας των Megadeth, Marty Friedman που στις 16 Απριλίου θα κυκλοφορήσει το "Tokyo Jukebox 3" το οποίο στην Ιαπωνία είχε κυκλοφορήσει από τον Οκτώβριο.

• Το καινούργιο προσωπικό του άλμπουμ ανακοίνωσε ο 73χρονος ηγέτης και τραγουδιστής των Van der Graaf Generator, Peter Hammill. Θα περιέχει μόνο διασκευές, θα κυκλοφορήσει προς το τέλος της χρονιάς  και θα τιτλοφορείται In Translation καθώς θα περιέχει παλαιά ισπανικά, ιταλικά αλλά και αμερικάνικα τραγούδια! Τα τραγούδια που επέλεξε για αυτή τη συλλογή του που είναι η πρώτη με διασκευές, δουλευτήκαν την περίοδο της καραντίνας και είναι εμπνευσμένα από το Brexit. ΄Όλων οι στίχοι είναι μεταφρασμένοι/προσαρμοσμένοι στα αγγλικά για αυτό και οι τίτλοι τους είναι στα αγγλικά. Αναφέρουμε ορισμένους καλλιτέχνες που τα είχαν πρωτοερμηνεύσει: Fabrizio De André, Astor Piazzola, Luigi Tenco κ.α.
• Δείτε κι ακούστε το video που ετοίμασε ο Alice Cooper με αποσπάσματα από όλα τα καινούργια τραγούδια του άλμπουμ του "Detroit Stories" που κυκλοφόρησε στις 26 Φεβρουαρίου σε CD, CD+DVD digipak, CD box set (περιλαμβάνει το CD, Blu-ray, t-shirt, μάσκα(!), φακό και 3 αυτοκόλλητα) και βέβαια σε 2πλό βινύλιο. Το dvd και το Blu-ray περιέχουν το live του "A Paranormal Evening At The Olympia Paris"που κυκλοφορεί πρώτη φορά σε video!



• Αναμενόμενη ήταν η δεύτερη μήνυση που υπέβαλε ο δικηγόρος της Vicky Cornell, χήρας του τραγουδιστή των Soundgarden, Chris Cornell κατά των υπολοίπων μελών του συγκροτήματος για απόκρυψη δικαιωμάτων ενώ αυτοί με τη σειρά τους την κατηγορούν για «προσβλητικούς και ψευδούς ισχυρισμούς και κατηγορίες ενώ αναφέρουν ότι χρησιμοποιήσει τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τη συναυλία-αφιέρωμα I Am The Highway για «προσωπικούς σκοπούς για τον εαυτό της και την οικογένειά της». Άμα μπλέξουν οι δικηγόροι….

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου