"ANGEL WITCH" ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ NWOBHM

Το κίνημα του New Wave Of British Heavy Metal προσέφερε πολλά καλά τραγούδια στο hard rock. Ένα από αυτά είναι το «Angel Witch», σύνθεση του κιθαρίστα και τραγουδιστή των βρετανών Angel Witch, Kevin Heybourne με το οποίο θα ασχοληθούμε στο σημερινό «Έτσι Γράφτηκε». Σκοτεινό και βαρύ, το “Angel Witch” είναι ένα από τα μεγάλα κομμάτια του μουσικού αυτού ιδιώματος και το riff του γράφτηκε από τον 17χρονο τότε Heybourne, περνώντας την ώρα του με την κιθάρα και πειράζοντας τις χορδές.Τυχαία δηλαδή. Ο Heybourne είχε κι έχει κόλλημα με τους Black Sabbath αλλά και με όλα τα βρετανικά συγκροτήματα της δεκαετίας του 70 που είχαν ένα δυνατό ήχο. Τους Deep Purple, τους Led Zeppelin, αλλά οι Black Sabbath ήταν οι αγαπημένοι του!
Σχεδόν με την κυκλοφορία του το Δεκέμβριο του 1980, το τραγούδι έγινε ύμνος στους νέους που έψαχναν κάτι το διαφορετικό. Εκτός από σκοτεινό και βαρύ (σ.σ. όπως και οι Black Sabbath), ήταν τραχύ κι επιθετικό, όπως όλοι η νεολαία.
Εννοείται ότι το κίνημα του NWOBHM δεν υπήρχε όταν ο Heybourne το έγραψε, με τους στίχους του να αναφέρονται σε ένα εφηβικό μονόλογο, που αφετηρία έχει μάλλον ένα νεανικό έρωτα κι φυσικά όταν έγραφε τους στίχους δεν φανταζόταν ότι αυτό το 3λεπτο τραγούδι, θα εξελισσόταν σε ύμνο. Το τραγούδι συμπληρώθηκε πολύ αργότερα, με το intro στην κιθάρα να προστίθεται λίγο πριν τις ηχογραφήσεις, ενώ ο manager τους ήταν αυτός που το πίστευε, με τον ίδιο τον Heybourne  να μη το πιστεύει καθόλου. Το περίεργο είναι ότι από την απαξίωση του να μη το πιστεύει, το συγκρότημα πήρε  το όνομά του από το ομώνυμο τραγούδι κι ονόμασαν το πρώτο άλμπουμ τους…Angel Witch.

Οι Angel Witch είχαν ξεκινήσει με το όνομα Lucifer (σ.σ. κι εδώ επηρεασμένοι από τους Black Sabbath) αλλά σαν Angel Witch κάνουν την πρώτη δισκογραφική τους παρουσία το Φεβρουάριο του 1980 , στη συλλογή της EMI, Metal For Muthas με το τραγούδι "Baphomet".
Οι Angel Witch δεν κατάφεραν να δουν έστω και σε χαμηλή θέση ούτε το ομώνυμο άλμπουμ τους ούτε το ομώνυμο τραγούδι τους, που όμως είναι από τα καλύτερα του είδους και μνημονεύεται απ όλους. Το συγκρότημα έχει ηχογραφήσει 5 άλμπουμ συνολικά με τελευταίο το Angel of Light (2019), Μετά την κυκλοφορία του πραγματικά πολύ καλού πρώτου άλμπουμ τους, διαλύθηκα  για να επανεμφανισοτύν το 1983 και μόλις μετά από 2 χρόνξια (σ.σ. συνολικά 5 από την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ) να κυκλοφορήσουν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο Screamin' 'n' Bleedin',
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

2/5/20
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ομωνυμο κομματι τους ειχε κατι το 'κολλητικο ' , πανε παρα πολλα χρονια που ειχα ακουσει το αλμπουμ και στα πεταχτα και με πιανω ακομα και σημερα να ψυθιριζω το το she's an angelwitch - she's an angelwitch .Ειναι καποια κομματια που η φραση τους κολλαει μια και καλη .

    Αυτο το 'witch ' μου θυμισε ενα πολυ καλο δισκο των Stormwitch (beauty and the beast ) που πιθανων θα αξιζε καποια αναφορα στα πιο 'σκληρα ΄ειδη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή