38 SPECIAL LIVE AT STURGIS (1999) ΕΝΑ SOUTHERN ROCK LIVE ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ A.O.R.

To Southern rock πάντα ήταν, κι είναι, πολύ αγαπητό μεταξύ των bikers ή αν μου επιτρέπεται να χρησιμοποιήσω την ελληνική λέξη, μηχανόβιων. Έτσι οι 38 Special αποφάσισαν να ηχογραφήσουν το δεύτερο Live της καριέρας τους στη μικρή κωμόπολή Sturgis στη Νότια Ντακότα, γνωστή για την ετήσια συγκέντρωση μηχανόβιων απ’ όλη την Αμερική για ένα 10ήμερο(!) εορταστικών εκδηλώσεων που κορυφώνονται με το Sturgis Motorcycle Rally. Το Live at Sturgis, αν και δεν κυκλοφόρησε στην κλασική και ιδιαίτερα εμπορική εποχή του southern rock, αλλά το 1999 κλείνει με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη καριέρα του αμερικάνικου συγκροτήματος, αφού κατά κύριο λόγο περιέχει live όλες τις επιτυχίες τους. Μη φανταστείτε ότι μεταξύ των studio εκτελέσεων και των live όπως ακούγονται σε αυτό το άλμπουμ, υπάρχει καμία διαφορά! Μπορώ να σας πω ότι ακούγονται πολύ-πολύ κοντά.Εξ άλλου το μελωδικό ύφος τους δεν επιτρέπει πολλές αλλαγές και πειραματισμούς. Ειδικά τα φωνητικά, παρακούγονται καλά, χωρίς να αποκλείεται κάποιο overdubbing. H παρουσία των κλασικών Don Barnes κιθάρες, φωνητικά, Danny Chauncey κιθάρες, φωνητικά ,Larry Junstrom  μπάσο και Donnie Van Zant τραγούδι αποτελεί εγγύηση, τόσο για το ηχητικό αποτέλεσμα όσο και για τη γενική εικόνα του συγκροτήματος πάνω στη σκηνή.
 Το άλμπουμ ξεκινά με ένα από τα πετυχημένα και κλασικό πλέον τραγούδι τους, το "Rockin' into the Night" αλλά ακόμα καλύτερο είναι το "Back Where You Belong" με το A.O.R. χαρακτήρα του να είναι διάχυτο, όπως και το "Fade to Blue" . Το ίδιο μελωδικό είναι το "If I'd Been the One"και το πανέμορφο "Rebel to Rebel" που ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Donnie Van Zant το αφιερώνει στον αδελφό του Ronnie. Οι 38 Special αν κι αρχικά καταχωρήθηκαν, απόλυτα σωστά στα συγκροτήματα του southern rock, σταδιακά από το άλμπουμ Rockin' into the Night(1979) παρουσίασαν μια στροφή προς το A.O.R. συνδυάζοντάς το με στοιχεία του A.O.R.. Ειδικά με την κυκλοφορία του άλμπουμ Wild-Eyed Southern Boys(1981) άγγιξαν το τέλειο, κάτι που συνέχισαν και στα επόμενα άλμπουμ τους ,κερδίζοντας τον άτυπο τίτλο του πρώτου A.O.R Southern συγκροτήματος. Εξ ‘αλλου, πολύ καλή live εκτέλεση των “Caught up in you” και "Hold on Loosely” που κλείνουν το άλμπουμ, είναι η καλύτερη επιβεβαίωση των παραπάνω. Το studio «Just one girl” καλό, αλλά κι αν δεν υπήρχε, δεν θα έλειπε σε κανέναν. 

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ
Το 2001 κυκλοφόρησαν το χριστουγεννιάτικο άλμπουμ τους A Wild-Eyed Christmas Night και το 2004 το τελευταίο studio άλμπουμ τους Drivetrain.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
3/5/20
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Πραγματικο πολυ καλο live , αν δεν κανω λαθος το dvd το ειχα λιωσει , θα ξεχωριζα κορυφαια στιγμη τον προλογο στο Rebel to rebel και την αφιερωση στον Ronnie Van Zant .

    Το συγκεκριμενο κομματι ειναι ενα απο ωραιοτερα κομματια της rock με μια εσωτερικη δυναμη , στο οποιο μαλιστα εχω δωσει μια ελευθερη μεταφραση παροτι που δεν θεωρω ειχε αυτη την εννοια .

    Με λιγα λογια , τις επαναστασεις δεν τις κανουν 'οι επαναστατες ' αλλα αυτοι που αντιδρουν στους 'επαναστατες ' . Αυτος που ριχνει μπουνια στο μαχαιρι απλα τραυματιζει το χερι του και δεν φερνει κανενα αποτελεσμα (γιαυτο και πολλες αυτη η 'εμμονη ισως εξυπηρετει και αυτους που υποτιθεται αντιμαχεται ) , αυτος που κανει μικρες αλλαγες συμβαλει σε μια μεγαλυτερη αλλαγη και καλυτερευση της κοινωνιας . Φυσικα η προεκταση αυτη ειναι αυθαιρετη απλα μου ερχεται οποτε ακουω το κομματι , καμια φορα καθε κομματι μας φερνει ασχετους συνειρμους ... Ισως αν ο τιτλος ηταν rebel against rebel .





    ΑπάντησηΔιαγραφή