OZZY OSBOURNE – LIVE&LOUD (1993): EVERYBODY HOWL!!!!

Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020. Κλεισμένος μέσα στο σπίτι λόγω κορωνοιού, περνώ τις ώρες μου ακούγοντας δίσκους, κυνηγώντας τα παιδιά μου να κάνουν επαναλήψεις και διαβάζοντας βιβλία. Ας περιοριστώ στο μουσικό κομμάτι της ημέρας και να αναφερθώ στο δίσκο που άκουσα πολλές φορές αυτή την Κυριακή, που ήταν το τρίτο κατά σειρά Live άλμπουμ του Ozzy, το Live & Loud που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 1993 και σταμάτησε στο Νο22 του αμερικάνικου chart, ξεπερνώντας το 1.000.000 αντίτυπα μόνο στην Αμερική. Γιατί όμως το διάλεξα;  Ο πρώτος και βασικός λόγος είναι η απόδοση τόσο του ίδιου του Ozzy όσο και της μπάντας που τον συνοδεύει. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι δεν περιλαμβάνει μόνο τα κλασικά hits έως εκείνη την χρονιά αλλά και ορισμένα όχι τόσο γνωστά τραγούδια τα οποία προέχονται από το τότε καινούργιο άλμπουμ του No More Tears. Και τρίτος λόγος είναι ότι …μου αρέσει!
Το Live & Loud κυκλοφόρησε έχοντας πίσω του μια σειρά 6 πολύ καλών studio άλμπουμ, με τελευταίο το No More Tears το οποίο τιμά με 5(!) τραγούδια που είναι τα "I Don't Want to Change the World", “Desire”, “Road to Nowhere”, “No more tears” και το"Mama, I'm Coming Home"! Μπορεί τα 3 πρώτα να πέρασαν μάλλον αδιάφορα, αλλά τα “No more tear και “Mama…”καταχειροκροτήθηκαν.

Το μεγάλο χειροκρότημα παίρνουν τα κλασικά “Paranoid”(σ.σ. με αυτό ξεκινά), “Mr. Crowley”, “I don’t know”, “Goodbye to Romance” (το τραγουδάει μαζί με τον κόσμο), “Shot in the dark”, “Miracle Man”,”War Pigs”, “Bark at the Moon”, “Crazy train”, “Black Sabbath” όπου το παίζει με τους Iommi, Butler και Ward, δηλαδή τους Black Sabbath από μια εμφάνισή τους στο Costa Mesa της Καλιφόρνια, “Crazy Train” και κλείνει με το “Changes”. 
Στην αρχή του κειμένου, παρέθεσα τρείς λόγους που με έκαναν να επιλέξω την παρουσίαση αυτού του άλμπουμ. Ο πρώτος είναι το πολύ καλό παίξιμο από τους Zakk Wylde, Randy Castillo και Mike Inez που νομίζω ότι ήταν η καλύτερη σύνθεση μουσικών που συνόδευσε τον τότε 42χρονο Ozzy. Ο οποίος παρεμπιπτόντως, σίγουρα υποβοηθούμενος από την τεχνολογία, κάνει μια πολύ καλή ερμηνεία. 
Τελικά ακούγοντας και ξανακούγοντας το Live&Loud δεν θα το χαρακτήριζα τόσο σαν ένα άρτιο live άλμπουμ, όσο σαν ένα κεφάτο live άλμπουμ.
TRIVIA
Σύμφωνα με τις τότε δηλώσεις του, εκείνη η περιοδεία του θα ήταν η τελευταία του αφού είχε αποφασίσει να αποσυρθεί γι αυτό και την είχε ονομάσει "No More Tours".
Τυχεροί όσοι αγοράσατε την εξαιρετικά περιορισμένη έκδοση του cd με τις ανάγλυφες γρίλιες των μεγάφωνου!
Η αρχική έκδοση του απλού διπλού cd περιείχε και 2 tattoo!
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΜΕΤΑ
Το 1995 κυκλοφόρησε το 6ο προσωπικά του άλμπουμ με τίτλο Ozzmosis που ήταν και το τελευταίο καλό του άλμπουμ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
5/4/20
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου