ΠΡΑΞΗ ΗΘΟΥΣ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Διαβάζω στη σημερινή (18 Νοεμβρίου 2019) ειδησεογραφία:  Με απόφαση του Πολιτικού Συμβούλιου και μετά από πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη το Ποτάμι ανέστειλε τη λειτουργία του Ποταμιού. Έως εδώ τίποτε περίεργο. Διαβάστε όμως τη συνέχεια: Παράλληλα αποφάσισε να μη λαμβάνει την ετήσια χρηματοδότηση των 100.000 ευρώ για το ποσοστό 1,52%,που έλαβε στις ευρωεκλογές, ποσοστό που του επιτρέπει να χρηματοδοτείται μέχρι τις επόμενες ευρωεκλογές με ένα ποσό της τάξης των 100.000 ευρώ ετησίως (500.000 ευρώ συνολικά), όπως άλλωστε έχει συμβεί στο παρελθόν με όλα τα κόμματα που έχουν πάρει στις εκλογές πάνω από 1.5%. Και συμπληρώνει: Αν το υπουργείο Εσωτερικών δεν μπορεί για τυπικούς λόγους να σταματήσει τη χρηματοδότηση, τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ποτάμι θα ζητήσει το ποσό να πηγαίνει κάθε χρόνο στις υποτροφίες που ήδη δίνει το ΕΚΠΑ σε υποψήφιους διδάκτορες μετά την πρόσφατη δωρεά 500.000 ευρώ από τα ταμεία του κόμματος.

Πρωτοφανής κίνηση για τα πολιτικά ήθη της χώρας αλλά και γενικά των πολιτών της! Να μη δεχτεί χρήματα τα οποία κάλλιστα θα μπορούσε να καρπωθεί. Δεν ξέρω τι πιστεύετε για το Σταύρο Θεοδωράκη αλλά αυτό δεν είναι το θέμα αυτώ των γραμμών. Σε μια χώρα που η διαφθορά ανθούσε (κι ανθεί), σε μια χώρα που πεισματικά αρνιόταν να εκσυγχρονιστεί, σε μια χώρα που βαρεθήκαμε να μαθαίνουμε τις αγκυλώσεις και τις παθογένειες, υπάρχουν άνθρωποι που επιστρέφουν χρήματα και μάλιστα ουκ ολίγα.  Όπως διαβάσατε δεν ανέφερα τα κόμματα που πήραν δάνεια (τα δικά μας λεφτά) και δεν έχουν να τα επιστρέψουν. Κι εδώ να συμπληρώσω ότι με κανένα τρόπο δεν μπορώ να πειστώ ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι άγιος....όμως τέτοιες πράξεις δεν γίνονται έυκολα.
Θα σας θυμίσω δύο πράγματα που έχετε ξεχάσει. Το πρώτο είναι ο υποτιμητικός τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν οι πολιτευόμενοι με αντίπαλα κόμματα την ύπαρξη του Ποταμιού, αποκαλώντας το προσβλητικά ακόμα και μπροστά από τους δικούς του πολιτευτές, «Ρυάκι» κι άλλα γελοία και δεύτερο την ίδια πράξη επιστροφής χρημάτων είχε κάνει και ο πρώην Πρόεδρος Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος (έφυγε από τη ζωή το 2016) όταν ήταν ακόμα Πρόεδρος της ΔΗΑΝΑ και σύμφωνα με τον Παύλο Γιαννακόπουλο σε μια συνέντευξη του τελευταίου, μετά τη διάλυση της ΔΗΑΝΑ του επέστρεψε 100.000δρχ αφού το κόμμα έπαψε να υφίσταται.
Μικρό το κείμενο, μεγάλες οι πράξεις   
.
18/11/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου