ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΣΙΔΕΡΑ "ΤΗΕ APHRODITE’S CHILD STORY"

Μόλις τελείωσα το βιβλίο του ντράμερ των Aphrodite’s Child, Λουκά Σιδερά με τίτλο The Aphrodite’s Child Story και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την άποψή μου.
Να ξεκινήσω με το γεγονός ότι το βιβλίο είναι καλογραμμένο και διαβάζεται εύκολα. Η διατύπωση, η γλώσσα του συγγραφέα και η σαφήνεια του είναι από τα θετικά στοιχεία για την ανάγνωση ενός βιβλίου και το The Aphrodite’s Child Story τα έχει και τα τρία. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση από τις πρώτες σελίδες, είναι οι πολλές λεπτομέρειες που θυμάται από τη δεκαετία του 60, πράγμα που προσφέρουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην ανάγνωση, όπως οι πάρα πολλές μαυρόασπρες φωτογραφίες.
Ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα αποσπάσματα του βιβλίου είναι η παρoυσίαση σε ένα πασίγνωστο μαλλιά δικηγόρο προερχόμενο από τη Βραζιλία όπως αναφέρει ο Σιδεράς με τον οποίο συζήτησαν το ενδεχόμενο να αναλάβει manager τους, αλλά το θέμα δεν προχώρησε. Το όνομά του…… σελίδα 95. Τέλος, ακόμα ένα πολύ χαρακτηριστικό απόσπασμα είναι η ακρόαση του άλμπουμ 666 από τον Salvador Dali και η πρότασή του για την παρουσίαση του άλμπουμ, που τελικά δεν έγινε, σελ. 104. 

Σαν απλές παρατηρήσεις έχω να αναφέρω τις τουλάχιστον 3 αναφορές του στη δυσκολία του Βαγγέλη Παπαθανασίου για τις μετακινήσεις και περιέργως δεν αναφέρει ποια είναι αυτή δυσκολία (σ.σ. ο Βαγγέλης δεν μετακινείται με αεροπλάνο) και το ότι αφιερώνει 2 γραμμές στα αίτια διάλυσής τους κι αυτές χωρίς να ξεκαθαρίζει τη βασική αιτία.    
Προσωπική άποψη είναι ότι στις 114 σελίδες, θα μπορούσε να προσθέσει ακόμα ένα κεφάλαιο στο τέλος, όπου θα έκανε μια αναφορά στην καριέρα του μετά τους Aphrodite’s Child. Ο Λουκάς Σιδεράς έχει 2 προσωπικά άλμπουμ, μια σύμπραξη με τους Ypsilon όπου έπαιζαν και οι Λάκης Βλαβιανός (πλήκτρα) και Δημήτρης Κατακουζηνός (μπάσο, τραγούδι) και βέβαια πιο πρόσφατα με τους Diesel που το 1992 κυκλοφόρησαν ένα Ep με 5 τραγούδια. Έτσι, για να το κάνει πιο πλήρες, χωρίς να αλλοιώνει το κεντρικό θέμα του βιβλίου.    
Το βιβλίο διατίθεται αποκλειστικά μόνο από το κατάστημα δίσκων Imantas στην οδό Σαρρή 40, Ψυρρή (210 3242511)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
5/7/19/
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Επειδή, όπως ξέρεις, έχω διαβάσει κι εγώ το βιβλίο, θάθελα να προσθέσω μερικά σχόλια:
    Το Μάη του '68, όταν έπαιζαν στο Παρίσι, ποιοι Εγγλέζοι μουσικοί (άγνωστοι ακόμα τότε) πήγαν να τους ακούσουν; (σελ. 43)
    Τι ποσοστό από τα κέρδη τους έδωσε η Philips; Μιλάμε για χυδαία εκμετάλλευση!(σελ. 60)
    Και τέλος πρέπει οπωσδήποτε να τονίσουμε τη σεμνότητα του Σιδερά, εν μέσω μάλιστα της αχαλίνωτης αμετροπέπειας διαφόρων φελλών του δημόσιου βίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή