Raw Silk - Chimaira. Ο μύθος της Χίμαιρας και του Ενδυμίωνα!

Γεμάτο παραστάσεις από την ελληνική μυθολογία είναι το τραγούδι Chimera των Raw Silk από τον καινούργιο δίσκο τους The Borders of Light. Όπως μας εξηγεί ο συνθέτης και στιχουργός του κομματιού, Κώστας Κυριακίδης (διάβασε εδώ τη μεγάλη συνέντευξή του), η Χίμαιρα ήταν ένα τέρας της ελληνικής μυθολογίας που εξέπνεε φωτιά, είχε σώμα κατσίκας, κεφάλι λιονταριού κι ουρά φιδιού και συμβολίζει τους ανεκπλήρωτους πόθους. Η δική μας παραλλαγή του μυθικού τέρατος τής Χίμαιρας φιγουράρει στο εξώφυλλο του νέου άλμπουμ, συμβολίζοντας την μεταμόρφωση τής κοπέλας που δέσποζε στο εξώφυλλο του Silk Under the Skin σε μία Χίμαιρα. Η ιδέα τού εξωφύλλου ήρθε το καλοκαίρι του 2016, ενώ παραθέριζα στο μαγευτικό νησί της Νάξου με τη σύζυγό μου, Stepahinie. "Ἠθελα οπωσδήποτε να δημιουργήσω μια συνέχεια μεταξύ τού artwork των δύο άλμπουμ. Το Chimera είναι θεματικά ένα απ᾽τα κεντρικά τραγούδια τού άλμπουμ καθώς οι στίχοι συνοψίζουν όλες τις ιδέες για τη χαμένη αθωότητα, τα ανεκπλήρωτα όνειρα και την μάχη με το πεπρωμένο. Είχα ήδη αποφασίσει ότι θα ήταν πολύ ταιριαστό να μεταμορφώσουμε την ηρωίδα του πρώτου άλμπουμ σε μία Χίμαιρα. Αυτό που μας έλειπε μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν η τοποθεσία.
Απολαμβάνοντας ένα απόγεμα το ηλιοβασίλεμα στην παραλία της Πλάκας, και με θέα την εξίσου μαγευτική Πάρο μας ήρθε η ιδέα να χρησιμοποιήσουμε αυτό το υπέροχο ελληνικό τοπίο ως σύμβολο των Συνόρων τού Φωτός, δηλ. τού τίτλου τού άλμπουμ και να εντάξουμε και την Χίμαιρα μέσα στην ιστορία. Χρησιμοποιώντας την Στέφανη σαν… Χίμαιρα, τραβήξαμε πρόχειρα μερικές δοκιμαστικές φωτογραφίες οι οποίες μας άρεσαν πάρα πολύ. Το φθινόπωρο του 2016 τις στείλαμε στον ταλαντούχο graphic designer Jan Urlund μαζί με τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το concept και το story και μερικούς μήνες αργότερα το εξώφυλλο του The Borders of Light είχε γίνει πραγματικότητα!"
Στο ίδιο τραγούδι υπάρχει αναφορά στο μύθο του Ενδυμίωνα, τού όμορφου βοσκού τον οποίο καταδίκασε η Σελήνη σε αιώνιο ύπνο προκειμένου να μπορεί εκείνη να απολαμβάνει για πάντα την νεανική του ομορφιά. Ο Τυφών, πατέρας της Χίμαιρας και το πιο απεχθές τέρας της ελληνικής μυθολογίας και ο οποίος παρ᾽ολίγο να φονεύσει και τον ίδιο τον Δία ακόμα, συμβολίζει το απειλητικό πεπρωμένο που μας ακολουθεί κατά πόδας. Η Σελήνη, ο Ενδυμίωνας, η Σκύλλα και η Χάρυβδη (από τους στίχους τού τραγουδιού The Borders of Light) και οι φωτιές τής Χίμαιρας επίσης φιγουράρουν στο booklet τού άλμπουμ.
Διαβάστε εδώ την ιστορία του Street Girl!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ 
8/10/17/
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. οπως ελεγε ο Βεγγος 'απαραδεκτον για πρακτορα ' εδω ταιριαζει 'απαραδεκτον για raw silk ' . Το κομματι μια χαρα ειναι ,αλλα εκτος του Raw Silk μουσικου υφους ,που φυσικα δεν περιμεναμε να ειναι retro 80'ς σημερα αλλα θα μπορουσε να ειναι συγχρονο aor/melodic . Φυσικα ελευθερια(σχετικη) εχουμε , οτι θελει κανει ο ανθρωπος που ηταν ο συνθετης και τοτε και τωρα , για λογους ομοιογενειας και συνεπειαςτι θα ταιριαζε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή