NEWS OF THE WORLD (7/9/17)

• 50 χρόνια ζωής συμπλήρωσαν οι Yes και το αγγλικό συγκρότημα θα ξεκινήσει μια περιοδεία 10 ημερομηνιών στη χώρα του. Η σημερινή σύνθεση του μεγάλου progressive συγκροτήματος είναιteve Howe κιθάρα, Alan White ντραμς, Geoff Downes πλήκτρα, Jon Davison τραγούδι και Billy Sherwood μπάσο. Το συγκρότημα σχεδιάζει να καλέσει στις δύο ημέρες που θα εμφανιστούν στο Palladiumτου Λονδίνου να καλέσουν στη σκηνή και τον σχεδιαστή των εξαιρετικών εξωφύλλων Roger Dean για συζήτηση με το κοινό.
• Κυκλοφόρησε η επίσημη βιογραφία του Graham Bonnet με τίτλο “Graham Bonnet: The Story Behind The Shades”. Το βιβλίο/βιογραφία υπογράφει ο Steve Wright, ο άνθρωπος που κρατάει ζωντανό το fanzine του Bonnet κι έχει πρόσβαση στο αρχείο του. Η βιογραφία καλύπτει ολόκληρη την καριέρα του, από το ξεκίνημα του στο Skegness, τους Marbles, τους Rainbow, τους Alcatrazz, τους MSG και φθάνει μέχρι τις ημέρες μας.
• Το θησαυροφυλάκιό του ανοίγει ο Gene Simmons και πριν τελειώσει η χρονιά θα κυκλοφορήσει το box set The Vault, με 150 ακυκλοφόρητα κομμάτια σε 10 CD, ένα βιβλίο κ.α. Η διάθεση του Simmons για μια τέτοια κυκλοφορία είναι γνωστή εδώ και χρόνια και μάλιστα θα τιτλοφορείτο "Monster" αλλά τελικά με αυτόν τον τίτλο κυκλοφόρησε το τελευταίο άλμπουμ των Kiss. Θα υπάρξουν δύο ή τρεις εκδόσεις του box set εκ των οποίων η μια θα είναι μπαούλο! Περισσότερες πληροφορίες σύντομα.
• Μετά το Hero, δείτε το lyric video του "False Gods" από τους Jack Starr’s Burning Star, μέσα από το νέο τους άλμπουμ του Stand your Ground. Δείτε ακόμα το καινούργιο video των Autograph με τίτλο Get Off Your Ass από το καινούργιο άλμπουμ τους.
• Για τους φίλους των ντραμς και του progressive, η επόμενη είδηση. Ο σπουδαίος βρετανός ντράμερ Bill Bruford που έχει παίξει με Yes, King Crimson, Pavlov’s Dog αλλά και Genesis , θα κυκλοφορήσει το box set Bruford 1977-1980: Seems Like A Lifetime Ago" me 8  cd, όπου περιλαμβάνονται τα άλμπουμ του  "Feels Good To Me" (1978), "One Of A Kind" (1979), "The Bruford Tapes" (1979), "Gradually Going Tornado" (1980) και τα ακυκλοφόρητα "The Bruford Tapes", "Live At The Venue" και  The 4th Album Rehearsal Sessions" (1980). Το box set συνοδεύεται από πλούσιο ένθετο.

• Δεν φτάνει που πεθαίνουν οι ήρωές μας, πεθαίνουν και νέοι. Μετά τον Walter Becker (67 ετών), απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών ο Dave Hlubek, κιθαρίστας, αυθεντικό μέλος και συνιδρυτής των Molly Hatchet μετά από έμφραγμα που υπέστη. Είχε αποχωρήσει από την μπάντα το 1987 αλλά επέστρεψε το 2005 μετά από πρόσκληση του ανθρώπου που τον είχε αντικαταστήσει: του Bobby Ingram.  Ο Dave Hlubek είχε γεννηθεί το 1951 στο Jacksonvilleτης Φλόριδακαι το 1971 σχημάτισε τους Molly Hatchet, παραμένοντας στο συγκρότημα μέχρι το 1987 οπότε κι αποχώρησε για να επανέλθει το 2005 μέχρι και το θάνατό του. (Γιάννης 602)
• Από τη ζωή έφυγε κι ο 79χρονος Holger Czukay, μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του kraut rock. Συνιδρυτής των Can, ο Czukay σπούδασε μουσική δίπλα στον γερμανό συνθέτη Karlheinz Stockhausen και το 1968 μαζί με τους οργανίστα Irmin Schmidt, κιθαρίστα Michael Karoli και Jaki Liebezeit, σχημάτισε τους Can.Είχε και προσωπική καριέρα ενώ η προσφορά του στην ανάπτυξη του sampling είναι μεγάλη. Ο ίδιος την ονόμασε ‘radio painting’. Εκτός από τους Can o Czukay συνεργάστηκε και με τους David Sylvian, Brian Eno, Jah Wobble και Eurythmics.Τελευταίο προσωπικό του άλμπουμ είναι το Eleven Years Interspace (2015).
Οι Can με τον Czukay στη μέση
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ  NEWS OF THE WORLD



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου