O ROGER WATERS ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ NICK MASON ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ VIDEO ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗ EUROVISION.

Την έκπληξη έκανε ο Roger Waters κι ανέβηκε στη σκηνή του Beacon Theatre της Νέας Υόρκης όπου έπαιζε ο Nick Mason με το συγκρότημα του κι έπαιξαν το “Set the Controls for the Heart of the Sun”, ένα από τα πρώτα κομμάτια των Pink Floyd όταν ακόμα έπαιζαν ψυχεδέλεια.
Ο Mason έχει σχηματίσει τους Nick Mason’s Saucerful of Secrets με τους οποίους παίζει τα παλιά κομμάτια των Pink Floyd της πρώτης περιόδου κι αφού τελείωσαν την περιοδεία στην Μ.Βρετανία, τώρα βρίσκονται στην Αμερική. Στο μπάσο είναι ο  Guy Pratt που έχει παίξει στα live με τους Pink Floyd στην μετέπειτα Waters εποχή και στα άλμπουμ τους Delicate Sound of Thunder, The Division Bell, Pulse και The Endless River Τι καλά που θα ήταν να βρισκόταν εκεί και ο David Gilmour!
Μεγάλη διάσταση πήρε η πρόταση του Roger Waters στην Κατερίνα Ντούσκα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision, να μην συμμετάσχει. Ο Waters μέσω video της πρότεινε αποσυρθεί από το διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ την απόσυρσή της για να μποϊκοτάρουν το Ισραήλ για την τακτική που ακολουθεί στα ανθρώπινα δικαιώματα κατά των παλαιστινίων.
Ο Roger Waters συμμετέχει στο διεθνές κίνημα BDS, το παγκόσμιο κίνημα για καμπάνιες μποϊκοτάζ απόσυρσης επενδύσεων και κυρώσεων κατά του Ισραήλ, και στον αγώνα των Παλαιστινίων για Ανθρώπινα Δικαιώματα, έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία απευθυνόμενη σε όλους τους συμμετέχοντες στη φετινή Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ στις 18 Μαΐου, με στόχο να τους πείσει να μην πάρουν μέρος.
Στο μήνυμα που έστειλε στην Ντούσκα, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα με το τραγούδι «Better Love», μεταξύ άλλων της λέει: «Κατερίνα, να πας εκεί στο Ισραήλ θα ήταν ένα μεγάλο λάθος, νομίζω. Είσαι εσύ η μία;»
Από την πλευρά της Κατερίνα Ντούσκα του απάντησε: «Για μένα η Eurovision ήταν πάντα ένας διαγωνισμός φιλίας, ενότητας και πολυπολιτισμικότητας. Αυτό πρεσβεύει σαν μουσικός διαγωνισμός, ανεξάρτητα από τη χώρα που τον φιλοξενεί κάθε χρόνο.Σαν Κατερίνα είμαι μουσικός, δεν είμαι πολιτικός, δεν μπορώ να μιλήσω για τις πράξεις καμιάς κυβέρνησης, κανενός κράτους.
Σαν μουσικός θεωρώ ότι ο σκοπός της τέχνης είναι να ενώνει τον κόσμο, όχι να τον διχάζει και γι’ αυτό δεν πρέπει να λογοκρίνεται η μουσική. Αν αυτό με ρωτάτε. Δεν έχω δει ποτέ τον διαγωνισμό να συμπεριφέρεται ρατσιστικά και να κάνει διακρίσεις. Άλλο το τι κάνουν τα κράτη. Και για αυτό θεωρώ ότι έχει αντέξει τόσο πολύ μέσα στον χρόνο η Eurovision.
Το Ισραήλ πάντα συμμετείχε και αγκαλιαζόταν από αυτόν τον διαγωνισμό. Κάθε χρόνο θα φιλοξενηθεί κάπου ο διαγωνισμός, δεν είναι πολιτικό το θέμα.
Σκοπός του είναι να γεφυρώνονται οι διαφορές, συμμετέχουν χώρες από τη Δύση, από την Ανατολή, πολύ διαφορετικά πολιτεύματα μεταξύ τους, διαφορετικές θρησκείες.
Όλοι εκείνη τη στιγμή έρχονται κοντά, συνυπάρχουν σε έναν θεσμό, που αυτό σαν γεγονός είναι φοβερό. Κρατάνε όλοι τη σημαία της χώρας τους σε ένα ενιαίο κοινό, ο ένας δίπλα στον άλλον και όλοι διασκεδάζουν το ίδιο. Δεν υπάρχει έχθρα.
Κι εγώ, μεγαλωμένη στον Καναδά, δεν έχω συνηθίσει σε κάτι άλλο. Ήμουν σε μία σχολική τάξη 40 παιδιών, όπου σχεδόν το κάθε παιδί ήταν από διαφορετική χώρα, καταγωγή. Αυτό είναι το φυσικό μου περιβάλλον και μου αρέσει πάρα πολύ που έχουμε έναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, ο οποίος επεκτείνεται.
Χάρηκα πολύ επίσης, που έμαθα ότι φέτος για πρώτη φορά θα μεταδοθεί απευθείας και στον Καναδά. Είναι φοβερό».
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Το παραπάνω μήνυμα το έστειλε σε όλους/ες συμμετέχοντες στο  διαγωνισμό ο Waters. Απομένει να δούμε ποίοι εν θα πάνε γιατί μέσα μου πιστεύω ότι κανένας δεν θα ανταποκριθεί στο μήνυμά του.
Α.Ρ. 

24/4/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου