ROCK INCIDENT 89: ΚΙ ΑΝ ΟΙ VAN HALEN ΕΙΧΑΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΤΟΝ GARY CHERONE;

To Balance ήταν το τέταρτο άλμπουμ που κυκλοφόρησαν οι Van Halen με τραγουδιστή τον Sammy Hagar και το τελευταίο. Αν και μόνο στην Αμερική οι πωλήσεις ξεπεράσανε κατά πολύ τα 3.000.000 αντίτυπα και πήγε σατο Νο1 του Αμερικάνικου chart οι σχέσεις του Sammy Hagar και των αδελφών Eddie και Alex Van Halen είχαν ήδη χαλάει. Η αφορμή ήταν το γεγονός ότι ο Hagar έπινε πολύ και ο manager του συγκροτήματος Ray Danniels (σ.σ. που ήταν κουνιάδος του Alex van Halen) είχε έλθει σε έντονη αντιπαράθεση μαζί του, αντιπαράθεση που οδήγησε το 1996 τον Hagar εκτός συγκροτήματος. Παράλληλα ο Hagar ήταν αντίθετος με την απόφαση του συγκροτήματος να συμπεριλάβει στο Best Of – Volume I (1996) και 2 καινούργια τραγούδια ηχογραφημένα με τον David Lee Roth, τα  "Can't Get This Stuff No More" και "Me Wise Magic τη στιγμή που αυτός ήταν τραγουδιστής του συγκροτήματος. Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει μια καθαρή εξήγηση γιατί ο Hagar απομακρύνθηκε από το συγκρότημα με πιο βάσιμη την εκδοχή ότι η γυναίκα του ήταν έγκυος και ο Hagar ήταν διαρκώς μαζί της στο σπίτι τους στη Hawaii, ενώ ο Eddie τον ήθελε εκείνες τις ημέρες στο studio στην Καλιφόρνια. Έτσι ο Eddie προσέγγισε τον David Lee Roth, ηχογράφησαν τα δύο καινούργια τραγούδια που διαβάσατε πιο πάνω και ο Hagar βρέθηκε εκτός.
Τελικά δεν προσχώρησε το οριστικό reunion με τον David Lee Roth και ο Danniels που ήταν επίσης manager του τραγουδιστή των Extreme, Gary Cherone, τους πρότεινε να τον δοκιμάσουν. Μαζί του ηχογράφησαν το άλμπουμ Van Halen III(Νο 4 Αμερική, Νο 4 Μ.Βρετανία 1998)που ήταν απογοητευτικό και μετά συνέχισαν ηχογραφώντας κάποια demo που δεν μετουσιώθηκαν σε τελικά τραγούδια. Το Μάιο του 1999 οι  Eddie Van Halen, Alex, Cherone κι ο μπασίστας Michael Anthony είχαν ξεκινήσει να δουλεύουν 7 τραγούδια τα οποία είχαν επιλέξει από αρχικά 20. Μάλιστα ο Cherone έχει αναφέρει και κάποιους πρόχειρους τίτλους που τους είχαν δώσει ("Left for Dead", "Say Uncle", "You Wear It Well" και "River Wide"). Οι τέσσερεις μουσικοί προβάραν με παραγωγό τον Danny Kortchmar, ενώ είχαν ηχογραφήσει κι άλλα δύο με παραγωγό τον Patrick Leonard, παραγωγό της Madonna. Ο ίδιος ο Leonard, επιβεβαίωσε τη συνεργασία που είχε με τους Van Halen σε συνέντευξή του στο περιοδικό Rolling Stone το 2012, με κομμάτια που είχαν βάλει τις βάσεις με ντραμς και μπάσο και σε κάποια και κιθάρες, με μόνο δύο από αυτά να παίρνουν τελική μορφή. Ο Cherone εκθειάζει τα demos λέγοντας ότι αν είχαν μπει στο Van Halen III, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Οι παραγωγοί  Leonard και Κortchmar έδωσαν περισσότερα πράγματα στο συγκρότημα κι αν ο Εddie Van Halen δεν είχε πρόβλημα με τον Cherone, το δεύτερο άλμπουμ συνεργασίας τους θα κυκλοφορούσε.
ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ
  • Το 2004 κυκλοφόρησαν τη δεύτερη συλλογή τους με τίτλο The Best of Both Worlds ενώ χρειάστηκε να περάσουν 14 χρόνια (2012) για να κυκλοφορήσουν καινούργιο δίσκο με τον David Lee Roth καθώς το χάσμα με τον Sammy Hagar αντί να μειώνεται, βάθαινε.
  • Μετά την αποχώρησή του από τους Van Halen, o Cherone σχημάτισε τους Tribe of Judah με τους οποίους κυκλοφόρησε το άλμπουμ Exit Elvis(2002) για να επανασυνδεθεί με τους Extreme και να κυκλοφορήσουν το καλό άλμπουμ Saudedas de Rock (2008). 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
28/11/19

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου