NEWS OF THE WORLD (15/2/24)


 • Ένα ντοκιμαντέρ για τα 40 χρόνια από το ξεκίνημα των Bon Jovi θα προβληθεί στον Απρίλιο στην Αμερική, όπου θα εμφανίζονται όλα, νυν και τέως, μέλη τους. Ο τίτλος του είναι Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story και στην Ευρώπη θα έλθει από το κανάλι της Disney+.
• Μια πολύ καλή παρέας βγαίνει σε περιοδεία στην Αμερική. Οι Bret Michaels (Poison), Lou Gramm (Foreigner), o πρώην κιθαρίστας/τραγουδιστής των Eagles, Don Felder κι ο Dee Snider των Twisted Sister, θα ηξεκινήσουν την περιοδεία τους στις 12 Ιουλίου από το Noblesville της Indiana και ήδη έχουν κλείσει 6 ακόμα ημερομηνίες. Ωραία θα είναι!!!
•    Σε συνέντευξη στο Chuck Shute Podcast, ο Gus G., ρωτήθηκε αν τον πλησίασαν άλλοι  καλλιτέχνες/συγκροτήματα  για να παίξει μαζί τους τους. «Είχα προσφορές για… Στην πραγματικότητα, δεν το έχω πει ποτέ σε κανέναν — στον Τύπο, τουλάχιστον», είπε. «Είχα προτάσεις για ακρόαση για άλλα συγκροτήματα — όχι για να γίνω μέλος αλλά για ακρόαση — αλλά δεν το έκανα. Κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής μου με τον Ozzy, οι Megadeth σε επαφή μαζί μου, στις αρχές του 2015. Ήμουν ακόμα με  Ozzy και έψαχναν κιθαρίστα. Τους είπα ότι δεν μπορώ πραγματικά να αφήσω τον Ozzy παρόλο που είμαι μεγάλος θαυμαστής τους. Τότε, έκαναν scouting για κιθαρίστες και μετά δύο εβδομάδες πήραν τον Kiko Loureiro, με τον οποίο είμαστε φίλοι, γνωριζόμασταν. Το παλιό του συγκρότημα, οι Angra και οι Firewind έχουν κάνει περιοδεία μαζί, έτσι τον ήξερα και νόμιζα ότι ταίριαζε πολύ. Και το 2019, οι Machine Head μου ζήτησαν να κάνω audition. Δεν είμαι σίγουρος αν είμαι πραγματικά φτιαγμένος για να είμαι σαν o μισθωμένος κιθαρίστας, προτιμώ να «πυροβολώ» μόνος μου! Όταν κάνεις τη δική σου καριέρα, έχει  πολλούς οικονομικούς κινδύνους, γιατί δεν ξέρεις αν τα πράγματα θα πάνε καλά. Πρέπει να οργανώσεις περιοδείες, να επενδύσεις δικά σου κεφάλαια για να πετύχεις. Και φυσικά δεν ξέρεις αν θα πετύχει, αν θα αρέσει στον κόσμο. Οπότε είναι πολύ ανταγωνιστικό, ειδικά στις μέρες μας. Όταν είσαι μισθωτός κιθαρίστας για μια μπάντα, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα από αυτά. Αλλά, φυσικά, είσαι και μιας χρήσης".

• Την πεποίθησή του ότι οι αρχικοί Ratt θα επανασυνδεθούν, εξέφρασε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Stephen Pearcy, λέγοντας το απίθανο, ότι τη θέση του εκλιπόντος Robin Crosby θα μπορούσε να πάρει ή ο Carlos Cavazo ή ο Michael Schenker, όπου και οι 2 στο παρελθόν έχουν περάσει από το συγκρότημα! Βέβαια ξεχνάει ότι στο παρελθόν, δημιουργήθηκαν μεγάλες νομικές διαμάχες κυρίως με τον ντράμερ Bobby Blotzer για την κατοχή του ονόματος, που έφθασαν στο σημείο να περιοδεύουν …2 διαφορετικοί Ratt!

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, o Damo Suzuki, τραγουδιστής του γερμανικού συγκροτήματος των Can. Από το 2014 είχε διαγνωστεί με καρκίνο του παχέος εντέρου. Ο Suzuki ήταν μέλος των Can την 3ετία 1970-1973, αντικαθιστώντας τον Malcolm Mooney και δεν ήταν καθόλου τυχαίο ότι η παρουσία του στο γερμανικό συγκρότημα, συνέπεσε με την πιο γόνιμη περίοδο του, ηχογραφώντας τα άλμπουμ Soundtracks (1970), Tago Mago (1971), Ege Bamyasi (1972) και Future Days (1973) όπου ανέπτυξε το εμβληματικό αλλά και αυτοσχέδιο φωνητικό του στυλ. Όταν αποχώρησε από τους Can, εγκατέλειψε επίσης τη μουσική βιομηχανία, κάποια στιγμή μάλιστα εντάχθηκε στους Μάρτυρες του Ιεχωβά, αν και αργότερα θα εγκατέλειπε την οργάνωση, και επέστρεψε στη μουσική το 1983 με τους Damo Suzuki Network. Το πιο πρόσφατο άλμπουμ του Arkaoda κυκλοφόρησε το 2022.
• Ποιος είδε τον Ozzy και δεν τον φοβήθηκε; Ο τραγουδιστής των Black Sabbath απέρριψε ασυζητητί την πρόταση του Kanye West να χρησιμοποιήσει sample από live εκτέλεση του War Pigs (από εκτέλεση του Ozzy) που τα τελευταία χρόνια λέει κολακευτικά λόγια για τον Χίτλερ. Παρ΄όλα αυτά το sampling ακούστηκε σε ένα listening party για το νέο του άλμπουμ με τίτλο Vultures.“Δεν θέλω καμία σχέση με αυτόν τον άνθρωπο!» ήταν το μήνυμα στα social media του Ozzy. Πάντως την ίδια αντίδραση με τον Ozzy είχε και το γραφείο που διαχειρίζεται τα δικαιώματα της Donna Summers που αρνήθηκε να δώσει ένα sampling για ένα τραγούδι του Kanye West.


• 10 πόλεις σε 21 ημέρες, μετρά η ευρωπαική περιοδεία των AC/DC που θα ξεκινήσει στις 17 Μαϊου από το Veltins Arena του Gelsenkirchen στη Γερμανία και θα τελειώσει στο Croke Park του Δουβλίνου, στις 17 Αυγούστου. Η χώρα μας δεν είναι μέσα στις ημερομηνίες αλλά πάντα υπάρχουν ελπίδες για να προστεθούν ακόμα κάποιες συναυλίες. . Τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα από τις 16 Φεβρουαρίου. Όμως τα νέα για το Μεγάλου Συγκρότημα δεν τελειώνουν εδώ, αφού ανακοίνωσαν νέο μπασίστα στη θέση του Cliff Williams που αποσύρθηκε. Πρόκειται για τον Chris Chaney, που εκτός από τους Jane’s Addiction έχει παίξει και με τους Joe Satriani, Slash, Joe Cocker, Bryan Adams, Meat Loaf κ.α..


• Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για το Rock And Roll Hall Of Fame 2024. Τα ονόματα είναι Ozzy Osbourne, Foreigner, Jane’s Addiction, Oasis, Peter Frampton, Lenny Kravitz, Mariah Carey, Sinead O'Connor, Cher, Sade, Mary J. Blige, A Tribe Called Quest, Dave Matthews Band, Eric B. & Rakim και Kool and the Gang. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στο τέλος Απριλίου.
• Μετά από 15χρόνια απουσίας, οι Dream Theater ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις για το καινούργιο άλμπουμ τους, το πρώτο με τον Mike Portnoy στα τύμπανα. Τελευταίο άλμπουμ στο οποίο έπαιξε μαζί τους ήταν το Black Clouds & Silver Linings(2009).





Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου