ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΥΤΤΑΡΟΥ


 Μια ιστορία 50 χρόνων που ξεκίνησε την ανατολή της δεκαετίας του ’70 και συνεχίζεται έως τις ημέρες μας. Το Κύτταρο, σταθερό στο Νο48 της οδού Ηπείρου και Αχαρνών, γιορτάζει τα 50 του χρόνια παρουσιάζοντας μια αναδρομική έκθεση αφίσας, μια εικαστική έκθεση πορτραίτων, video, αντικείμενα, μουσική και ομιλίες. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται τις βραδιές με τα "Μπουρμπούλια" του Διονύση Σαββόπουλου, τους Socrates Drank The Conium, τoν Παύλο Σιδηρόπουλο με τον Παντελή Δεληγιαννίδη (Δάμων και Φιντίας), τον Δημήτρη Πουλικάκο με τον Εξαδάκτυλο, τη Μαρίζα Κωχ και τόσους άλλους. Ακόμα τις  παραστάσεις του Τζίμη Πανούση με τις Μουσικές Ταξιαρχίες, τις συναυλίες των καινούργιων Υπόγεια Ρεύματα, De Spell, Panx Romama, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Κώστα Τουρνά, Χαϊνηδες αλλά και εκατοντάδες ξένων όπως Martin Turner’s Wishbone Ash, Iron Butterfly, Bad Company, Joe Bonamassa, Peter Hammill, Walkabouts κ.α.


Η πλειοψηφία των εκτιθέμενων φωτογραφιών κατά τον εορτασμό της επετείου των 50 χρόνων του "Κύτταρο Club" ανήκει στον παλαιότερο ενεργό συναυλιακό φωτοειδησεογράφο της χώρας μας, τον Χρήστο Κισατζεκιάν, ο οποίος στα 35 συναπτά έτη της εξειδίκευσής του αυτής υπήρξε και επίσημος φωτογράφος του ιστορικού χώρου κατά την επανεκκίνηση του, τις χρονιές του 2007-2008 
Η έκθεση με θέμα τα 50 χρόνια του Κύτταρο θα γίνει στο πολιτιστικό κέντρο "ΜΕΛΙΝΑ" του Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66) από 20 έως 23 Μαρτίου 2024 και από 11 π.μ. έως 7 μ.μ. 


10/2/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου