ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΩΝ PHANTOM BLUE


 Οι Phantom Blue ήταν ένα αμιγές γυναικείο αμερικάνικο heavy metal συγκρότημα που σχηματίστηκε το 1987 στο Λος Άντζελες και ποτέ δεν κατάφερε να γίνει γνωστό, πέραν ενός μάλλον κλειστού κύκλου οπαδών. Ήταν το πρώτο και μοναδικό γυναικείο συγκρότημα που υπέγραψε στην Shrapnel Records του Mike Varney, κυκλοφορόντας το 1989 το πρώτο ομότιτλο δίσκο του με παραγωγούς τους Steve Fontano και Marty Friedman (τον γνωστό) και μέλη τις Gigi Hangach τραγούδι, τις 2 κιθαρίστριες και μαθήτριες του Paul Gilbert, Nicole Couch και Michelle Meldrum, Kim Nielsen μπάσο και Linda McDonald ντραμς. Κατάφεραν να ακουστούν με το Why Call It Love?  σε μια εποχή που το hair metal ήταν στις δόξες του και σύντομα περιόδευσαν και στην Ευρώπη. Ο Don Dokken τις πρότεινε στο  Tom Zutaut της Geffen Records που τις υπέγραψε. Το 1993 κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο Built to Perform, με τον ήχο τους να γίνεται πιο σκληρός και την Karen Kreutzer να έχει αντικαταστήσει την Couch. Την παραγωγή του Built to Perform ανέλαβε ο Max Norman ενώ οι Marty Friedman (αργότερα στους Megadeth) κι ο John Norum σολάρουν σε 2 τραγούδια. Το 1995, οι Michelle Meldrum κι ο John Norum παντρεύτηκαν. Η αποτυχία του δεύτερου άλμπουμ τους, τους έφερε εκτός Geffen  και με το management να αλλάζει. Οι σχέσεις του καινούργιου management με τις Michelle Meldrum και Gigi Hangach να αποχωρούν και το συγκρότημα να συνεχίζει με μόνο αρχικό μέλος την ντράμερ Linda McDonald (o manager ήταν ο…φίλος της!!!). Οι Phantom Blue συνέχισαν με καινούργια μέλη για να διαλυθούν το 2001.


ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ
Μετά τη διάλυσή τους, η Linda McDonald σχημάτισε τις Iron Maidens κι έπαιξε και στο γυναικείο συγκρότημα tribute στον Ozzy Osbourne, The Little Dolls. Η Debra Armstrong που ήταν η πρώτη μπασίστρια, πριν αντικατασταθεί από την Kim Nielsen, ζει με τον άνδρα της στο Sioux City της Iowa και δραστηριοποιούνται στο χώρο της 3D τεχνολογίας. Η Michelle Meldrum σχημάτισε τις Meldrum όπου κυκλοφόρησαν τα άλμπουμ Loaded Mental Cannon και Blowin' Up the Machine. To Μαϊο του 2008 η 39χρονη Michelle Meldrum έχασε τη μάχη με τη ζωή, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, με αποτέλεσμα την περιορισμένη ροή οξυγόνου και αίματος. Τρεις ημέρες πάλεψε για τη ζωή της  για να φύγει στις 21 Μαϊου 2008. Με τον John Norum απέκτησε τον Jake Thomas(είναι το αγοράκι στο εξώφυλλο του Play Yard Blues(2010)
Το 2009 οι Linda McDonald, Gigi Hangach και Kim Nielsen για μια tribute συναυλία στη μνήμη της Michelle Meldrum.
Το 1995 κυκλοφόρησε η συλλογή Prime Cuts & Glazed Donuts με demos καθώς και  το Caught Live! (1997) με τραγούδια από τα 2 studio άλμπουμ τους και τη διασκευή τους στο Move Over της Janis Joplin.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

29/1/24


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου