ROCK INCIDENT 258: O VITO BRATTA ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ OZZY KAI KISS

 

Εξαίρετος κιθαρίστας Vito Bratta που τον μάθαμε χάρις στη συμμετοχή του στους White Lion,  έχει μια προιστορία με τον Ozzy Osbourne, αφού τόσο η Sharon (τι θα πει Sharon, μια  Sharon υπάρχει) κι ο Double O τού έκαναν πρόταση για να γίνει μέλος του συγκροτήματος του. Τότε δεν ήταν ακόμα μέλος των White Lion κι έπαιζε σε γκρουπ διασκευών Black Sabbath. "Κάποιος τους έστειλε μια κασέτα να παίζω με εκείνο το συγκρότημα, που παίζαμε διασκευές Sabbath" είπε ο Bratta στο περιοδικό Guitar World. «Και μετά – αν θυμάμαι καλά, μάλλον ήταν η Sharon Osbourne, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος – μου τηλεφώνησε λέγοντας: «Μας αρέσει η κασέτα σου και θέλουμε να έλθεις στο Ritz για να παίξεις ". Ήταν η εποχή που ο Ozzy ετοιμαζόταν να κυκλοφορήσει το Speak of the Devil μόνο με τραγούδια των Black Sabbath. Ο Vito Bratta επέλεξε να μην πάει στην ακρόαση για  Ozzy, αφού ήξερε να παίζει μόνο τα τραγούδια των Sabbath κι όχι αυτά της προσωπικής του καριέρας! «Ξέρεις τίποτα από τα δύο σόλο άλμπουμ του Ozzy;" Της είπα, "Όχι, δεν ξέρω τίποτα. Πόσο καιρό πιστεύεις ότι θα σου πάρει για να μάθω τα δύο πρώτα άλμπουμ; «Δώσε μου μια εβδομάδα και θα είμαι έτοιμος να έρθω. Μου άρεσε το παίξιμο του Randy Rhoads και οι διασκευές στα κομμάτια των Sabbath, αλλά δεν είχα χρόνο να κάτσω σπίτι και να τα μάθω. Δεν τα κατάφερα ποτέ». Έτσι ο Ozzy προσέλαβε τον κιθαρίστα των Night Ranger, Brad Gillis με τον οποίο ηχογράφησε το Speak of the Devil.
Και συνεχίζει: “Το αστείο ήταν ότι λίγα χρόνια αργότερα, στεκόμουν δίπλα στην Sharonστα παρασκήνια, σε μια περιοδεία με τον Ozzy. Δεν μιλήσαμε ποτέ για την παρ΄ολίγο συνεργασία μας¨. Όμως αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που ο Vito Bratta επιλέχθηκε από ένα μεγάλο όνομα για τη θέση του κιθαρίστα. Έφτασε πολύ κοντά στο να αντικαταστήσει τον Ace Frehley, ο οποίος είχε αποχωρήσει πρόσφατα από τους Kiss. Το συγκρότημα  ενδιαφέρθηκε να του κάνει audition για τη θέση, με τους Gene Simmons και Paul Stanley yνα έχουν πάει να δουν μια  συναυλία στη Νέα Υόρκη, όπου ο ο Bratta έκλεψε την παράσταση με ένα σόλο κιθάρας, που τους άφησε με το στόμα ανοιχτό. Εντυπωσιασμένοι, του είπαν ότι θα ήταν «ιδανικός για τους Kiss» και τον ρώτησαν αν θα σκεφτόταν να παίξει με Les Paul με τον Bratta να τους απαντά ότι "δεν είναι σίγουρος». «’Ίσως και να μπορούσα" δήλωσε μερικά χρόνια αργότερα, "γιατί είχα ξεκινήσει παίζοντας με Les Paul». Οι Simmons και Stanley συνέχισαν απτόητοι να τον ρωτούν  αν έχει σκεφτεί να αλλάξει το όνομά του κι ο Bratta τους απάντησε "Θα σκεφτόσασταν ποτέ να πάτε να γαμηθείτε; Δεν πρόκειται να αλλάξω το όνομά μου!»
Λίγα χρόνια αργότερα, οι δρόμοι Kiss και Bratta διασταυρώθηκαν όταν οι White Lion άνοιγαν για το Μεγάλο Αμερικάνικο Συγκρότημα. «Ήμουν σίγουρος ότι ο Simmons θα θυμόταν το περιστατικό κι εμένα. Τότε τους πληροφόρησαν ότι εκείνο το βγάδυ δεν θα έπαιζαν γιατί θα άνοιγε ο Ted Nugent. "" Ήταν μια περίεργη επιλογή, δεδομένου ότι ο Nugent δεν είχε επιτυχία εδώ και χρόνια. Πάντα στο μυαλό του Βratta υπήρχε η ιδέα ότι ο Simmons τον θυμήθηκε και τους αντικατέστησε με την πρώτη ευκαιρία εκείνο το βράδυ.

Α.Ρ.

10/10/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου