NEWS OF THE WORLD(7/9/23)


• Το ίδρυμα Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ανακοίνωσε σειρά δωρεών ύψους €500.000 προς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, που έχουν ως αποστολή την ενίσχυση και προάσπιση της ψυχικής υγείας, κυρίως μέσω της μουσικής και των καλλιτεχνικών δράσεων. Οι δωρεές θα φέρουν το όνομα «SNF – Release Athens», και εντάσσονται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιδρύματος με το μουσικό φεστιβάλ, και θα ενταχθούν στη συνολική δράση της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία του ΙΣΝ. Οι οκτώ μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που θα υποστηριχθούν είναι οι εξής: El Sistema Greece (ESG), Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Service Program for Older People (SPOP), Seveneleven, Άγγελοι της Χαράς, Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), «Συν-ειρμός» ΑμΚΕ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Μέριμνα.
•  Στην επερχόμενη συναυλία τους στο  Sphere του Las Vegas, οι  U2 θα παίξουν χωρίς τον ντράμερ τους Larry Mullen Jr. που αναρρώνει μετά από εγχείρηση στην πλάτη. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το συγκρότημα θα παίξει χωρίς τον Mullen που θα τον αντικαταστήσει ο Ολλανδός  Bram van den Berg από τους Krezip.
• Το άλμπουμ των Led Zeppelin, Houses Of The Holy όπου το εξώφυλλο του το είχαν υπογράψει ΟΛΑ τα μέλη του συγκροτήματος, πουλήθηκε αντί του ποσού των £15,000! Το αξιοπερίεργο  είναι ότι το εξώφυλλο πουλήθηκε ΧΩΡΙΣ το δίσκο! Σύμφωνα με τον παλιό ιδιοκτήτη του, το είχαν υπογράψει στο αεροδρόμιου του Gatwick και τα 4 μέλη κατά την επιστροφή τους μετά από περιοδεία στην Αμερική. Πιστεύεται ότι υπάρχουν λιγότερα από 30 άλμπουμ των Led Zeppelin όπου είναι υπογεγραμμένα κι από τα 4 μέλη.

• Οι Maneskin παρουσίασαν το νέο video single τους με τίτλο "Honey (Are U Coming?)", μέσα από το  καινούργιο άλμπουμ τους Rush!
• Το 1 δις (1.000.000.000) streams στο Spotify, ξεπέρασε το "Nothing Else Matters"των Metallica. Κι εις ανώτερα.

• Οι Μr. Big ανακοίνωσαν τις ευρωπαικές  ημερομηνίες για την αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους που ονομάζεται "The BIG Finish". Ξεκινάει στις 17 Μαρτίου 2024 από την Κολωνία και τελειώνει στις 15 Απριλίου στο Λουξεμβούργο και ΔΕΝ περιλαμβάνει τη χώρα μας. Ελπίζουμε σε μια προσθήκη της τελευταίας στιγμής. Για την ιστορία, στη θέση του θανόντος ντράμερ τους Pat Torpey, θα βρίσκεται ο Nick D'Virgilio.

• Μέσα στο Σεπτέμβριο θα προβληθεί στην Αμερική το ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα του μεγάλου Carlos Santana. Τίτλος του Carlos: The Santana Journey Global Premiere κι ελπίζουμε να το δούμε στο επόμενο Gimme Shleter Festival.

• Μια σειρά 5 καινούργιων επανακυκλοφοριών ανακοίνωσε η Rock Cady, με 2 άλμπουμ των 38 Special, 2 των Night Ranger και 1 των Vixen. Πρόκειται για τα εξής άλμπουμ: Midnight Madness των Night Ranger που κυκλοφόρησε το 1983 σε παραγωγή του Pat Glasser και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη μεγάλη επιτυχία τους ‘(You Can Still) Rock In America’ με τον Glenn Hughes να κάνει φωνητικά και την power ballad ‘Sister Christian’. Το  Midnight Madness ήταν από τα άλμπουμ που εκτίναξαν τη δημοτικότητα του συγκροτήματος. Το πρώτο άλμπουμ των Night Ranger, Dawn Patrol(1982) περιέχει την πρώτη μεγάλη επιτυχία τους «Don't Tell Me You Love Me" με σύνθεση Jack Blades μπάσο/τραγούδι, Jeff Watson κιθάρα, Brad Gillis κιθάρα, Alan Fitzgerald πλήκτρα και Kelly Keagy τραγούδι/ντραμς. Από το St Paul της Minnesota, οι Vixen μετακινήθηκαν στη Μέκκα της μουσικής τη δεκαετία του 80, στο Los Angeles και υπέγραψαν στην Capitol Records. Το Vixen(1988) ήταν το πρώτο και για πολλούς καλύτερο άλμπουμ  τους με τραγούδια σαν τα «Edge Of A Broken Heart’, ‘Cryin’ και ‘I Want You To Rock Me’. Η καινούργια έκδοση περιλαμβάνει 6 bonus tracks.Τα 2 άλμπουμ των 38 Special που περιλαμβάνονται σε αυτή την επανακυκλοφορία της Rock Candy είναι τα Wild-Eyed Southern Boys(1981) με το οποίο τους μάθαμε στην Ευρώπη που περιέχει τη μεγάλη επιτυχία τους  "Hold On Loosely" και το Special Forces (1982) με την επιτυχία "Caught Up in You". Και τα 2 είναι πολύ καλά άλμπουμ και σημαντικά στη δισκογραφία του αμερικάνικου συγκροτήματος και κυκλοφορούν το καθένα με 3 bonus tracks.  Όλες οι επανεκδόσεις της Rock Candy είναι remastered και κυκλοφορούν με πλούσιο ένθετο. 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Στο σημερινό News of the World , θα διαβάσετε πολλές ανακοινώσεις θανάτων, αλλά είναι σημαντικό να τιμούμε τους ανθρώπους που με κάποιο τρόπο υπηρέτησαν τη μουσική.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο Γιάννης Σωκρατίδης, που ανακάλυψε τους Ολυμπιανς και τους πήγε στην Polygram για να υπογράψουν. Αν και Αθηναίος, αγάπησε την Θεσσαλονίκη όπου εργάστηκε σαν Γενικος Διευθυντης στο υποκατάστημα της Φωνογκραμ/Πολυγκραμ.
•  Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο Don Everly, το τελευταίο εν ζωή μέλος των Everly Brothers. Ο Everly και ο αδερφός του, Phil, γνώρισαν τεράστια επιτυχία τη δεκαετία του 1950 και του 1960, με τραγούδια όπως το "Bye Bye Love", το "All I Have to Do Is Dream" και το "Cathy's Clown". Διαλύθηκαν το 1973, αλλά επανενώθηκαν το 1983 και συνέχισαν να περιοδεύουν και να ηχογραφούν μέχρι το 2014, όταν ο Phil πέθανε.
•  Ακόμα ένας από την παλιά φρουρά έφυγε από τη ζωή. Πρόκειται για τον οργανίστα/τραγουδιστή των Spooky Tooth, Gary Wright που το έπασχε από άνια και Pakinson. Mετά τη διάλυση των Spooky Tooth, ακολούθησε προσωπική καριέρα με μεγαλύτερη επιτυχία, το "Dream Weaver"(1972, Νο2 Αμερική). Ήταν 80 ετών.
• Πέθανε σε ηλικία 76 ετών, ο Αμερικανός τροβαδούρος και στιχουργός τροβαδούρος Jimmy Buffett, νικημένος από τον καρκίνο του δέρματος. Εκτός από τη μουσική, ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία, ενώ ήταν και επιχειρηματίας. Η πιο μεγάλη επιτυχία του ήταν το «Margaritaville».
•   Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, ο πρώην τραγουδιστής των Smash Mouth, Steve Harwell. Αιτία θανάτου, ηπατική ανεπάρκεια.

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου