NEWS OF THE WORLD (10/8/23)


• Με δυσκολίες λόγω καιρού ξεκίνησε το φετινό Wacken Open Air, όπου οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν μετατρέψει το χώρο σε ένα απέραντο βάλτο. Αρχικά, οι διοργανωτές  προέτρεπαν τους θεατές να μην πάνε με τα αυτοκίνητά τους καθώς οι πρόσβαση αλλά και οι κινήσεις τους ήταν δύσκολες και μετά ανακοίνωσαν πως δεν μπορούν να υποδεχθούν όλους όσους αγόρασαν εισιτήρια, γιατί οι δρόμοι και οι χώροι κατασκήνωσης έχουν μετατραπεί σε βάλτο. Δεν υπάρχουν ακόμα επίσημα στοιχεία, αλλά από τους 85.000 θεατές (τα εισιτήρια προπωλούνται από το προηγούμενο έτος), υπολογίζεται ότι στο χώρο έφθασαν 50.000 με τους διοργανωτές να αποζημιώνουν τους αγοραστές που δεν μπόρεσαν να πάνε. Παρ’όλα τα προβλήματα της βροχής, οι διοργανωτές, ανακοίνωσαν 33 ονόματα(!) για το επόμενο φεστιβάλ του 2024 και μεταξύ αυτών είναι οι Scorpions, Amon Amarth, Blind Guardian, Beast in Black, Blues Pills κ.α. ενώ ανακοινώθηκε και το sold out για όλες τις ημέρες! 

• Ο 71χρονος ντράμερ των Iron Maiden, Nicko McBrain, αποκάλυψε ότι τον Ιανουάριο υπέστη εγκεφαλικό, αναφέροντας ότι το επεισόδιο τον άφησε «παράλυτο» από τη δεξιά πλευρά του σώματός του και φυσικά ήταν πολύ ανήσυχος για τη συνέχεια του στο συγκρότημα. Με την κατάλληλη φυσιοθεραπεία 10 εβδομάδων, και τη βοήθεια της γυναίκας του Ρεβέκκας, το πρόβλημα ξεπεράστηκε και ο McBrain όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει πίσω από τα ντραμς των Iron Maiden.


• To μυαλό και η καρδία μας είναι ακόμα στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου που μεταμορφώθηκε για να φιλοξενήσει ό,τι ζήσαμε μαζί σας  
Δεν έχουμε λόγια για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας που μας χαρίσατε το 3ο sold out στα 4 τελευταία CRF και σας περιμένουμε κοντά μας σε ένα ακόμη καλύτερο Chania Rock Festival το 2024  
Ενα τεράστιο ευχαριστώ και στις 10 μπάντες που συμμετείχαν και έδωσαν το 100% τους: Paradise Lost, Geoff Tate (Operation: Mindcrime), #sakistolis, Prince Of Lilies Passengers in Panic, PAVLOS PAVLIDIS, Kitrina Podilata, Gemma, Hemingways και Marios Politis and The Storytellers  
Τέλος να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας, σε όσους έχουν πιστέψει στα όνειρα μας, και φυσικά στην ομάδα του CRF που είναι οικογένεια  
Με αυτές τις λίγες λέξεις, οι διοργανωτές του Chania Rock Festival ευχαρίστησαν τον κόσμο που βρέθηκε στο Θέατρο Ανατολικής , ανακοινώνοντας παράλληλα ότι το  επόμενο CRF θα διεξαχθεί στις 26 και 27 Ιουλίου.

• Δείτε το video για το καινούργιο τραγούδι του “Big Mistakes” που παρουσίασε ο πρώην κιθαρίστας των Yes, Trevor Rabin, μέσα από το  καινούργιο άλμπουμ του  Rio που θα κυκλοφορήσει στις 6 Οκτωβρίου.



• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ο πρώην οργανίστας των Kinks, John Gosling. Ήταν μέλος τους από το 1970 έχοντας παίξει πιάνο στη μεγάλη επιτυχία τους Lola και σε όλα τα άλμπουμ τους έως και το 1978 οπότε κι αποχώρησε.
• Σε συνέντευξή του στο The Classic Rock Podcast, ο πρώην μπασίστας και τραγουδιστής των Deep Purple αλλά και Trapeze, Glenn Hughes, είπε ότι ο  Eddie Van Halen του πρότεινε να αναλάβει τα φωνητικά στους Van Halen. Η πρόταση έγινε πριν 40 χρόνια, όταν είχε αποχωρήσει ο David Lee Roth. Σήμερα, αναρωτιέται αν μπορούσε να αποδώσει αυτή η συνεργασία (σ.σ., που ποτέ δεν έγινε), προσθέτοντας ότι τότε δεν ήταν νηφάλιος κι  η εξάρτησή του από το αλκοόλ αλλά και τα ναρκωτικά ίσως να μην βοηθούσαν. Είπε ακόμα ότι ήδη είχαν κάνει audition στον Sammy Hagar κι αν δεν είχε τα προβλήματα εξάρτησης όλα να ήταν διαφορετικά. Ποιος ξέρει…
• Ακυρώθηκε η Τρίτη ημέρα του MetalDays της Σλοβενίας, λόγω των καταρρακτωδών βροχών, που έχουν προξενήσει τη χειρότερη φυσική καταστροφή που έχει βιώσει η Σλοβενία τα τελευταία χρόνια.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο συνιδρυτής και κιθαρίστας των Band, Robbie Robertson. Γεννημένος στο Τορόντο, σχημάτισε με τον Ronnie Hawkins, τους Hawks οι οποίοι μετεξελίχθηκαν στους Band οι οποίοι έγιναν γνωστοί σαν το συγκρότημα που συνόδευε τον Bob Dylan. Με τους Band ηχογράφησε 9 άλμπουμ,  συμπεριλαμβανομένου του The Last Waltz. Στους έμεινε έως το 1978, οπότε κι ακολούθησε προσωπική καριέρα, κυκλοφορόντας 6 προσωπικά  άλμπουμ.
• Δύο συναυλίες τους σε σημαντικά φεστιβάλ ακύρωσαν οι Helloween, μετά την οξείας λαρυγγίτιδας που υπέστη ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Michael Kiske. Συγκεκριμένα δεν θα παίξουν αυτό το Σαββατοκύριακο στο Hellsinki Metal Festival στη Φινλανδία και στο Bloodstock Open Air στο Derbyshire της Μ.Βρετανίας. Τη θέση τους θα πάρουν αντίστοιχα, οι Apocalyptica και οι K.K. Η Downing.
• Σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξη του τραγουδιστή των Fates Warning, Ray Alder το συγκρότημα δεν προτίθεται να ηχογραφήσει καινούργιο υλικό από εδώ και στο εξής.  Ο Adler που πρόσφατα κυκλοφόρησε το προσωπικό του άλμπουμ II και συμπλήρωσε ότι ο κιθαρίστας και βασικός συνθέτης του συγκροτήματος Jim Matheos, δεν έχει διάθεση να γράψει καινούργιο υλικό. Βέβαια αυτί θα μπορούσε να αλλάξει αλλά κανείς δεν ξέρει αν συμβεί κάτι τέτοιο. Ο χρυσόδετος τόμος της ιστορίας  του heavy metal, μάς θυμίζει ότι οι Fates Warning ήταν από τα πρώτα συγκροτήματα του είδους που ενασχολήθηκαν με το prop metal, ενώ τελευταίο τους άλμπουμ ήταν το Long Day Into Night(2020)
• Συγκινητική ήταν η ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της κηδείας της Sinead O’Connor, στην πόλη Bay όπου έζησε τα τελευταία 15 χρόνια , κοντά στο Δουβλίνο. Χιλιάδες κόσμου, έριχναν λουλούδια στο φέρετρό της, ενώ υπήρχε κόσμος που είχε έλθει από όλη τη Ν.Βρετανία. Μεταξύ των παρισταμένων ήταν και οι  Bono, the Edge κι ο Adam Clayton των U2,Bob Geldof κι ο Πρόεδρος της ΙρλανδίαςMichael D. Higgins.Η O'Connor βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο σε ηλικία 56 ετών και τα αίτια θανάτου της δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.
• Το καινούργιο άλμπουμ των Greta Van Fleet Starcatcher, την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του στο Νο8 του  Billboard 200 στην Αμερική.
• Επίθεση με μαχαίρι μέσα στη φυλακή δέχτηκε ο παιδόφιλος τραγουδιστής των Lostprophets, Ian Watkins ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 35ετή φυλάκιση για ορισμένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα που έχουν καταγραφεί ποτέ εναντίον παιδιών. Ο Watkins ήταν επί 6 ώρες όμηρος τριών συγκρατούμενών του, οι οποίοι τον βασάνισαν  και τον μαχαίρωσαν.
• Πέθανε σε ηλικία 87 ετών, ο Αμερικάνος σκηνοθέτης και παραγωγός William Friedkin, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια κληρονομία όπως τις ταινίες The Exorcist ή το (ακόμα) καλύτερο The French Connection. Στην πμούσια και καλή φιλμογραφία του υπάρχουν ακόμα τα έργα Sorcerer, To Live and Die in L.A., Bug και Killer Joe. Τελευταία του ταινία είναι το The Caine Mutiny Court-Marshal που παίχτηκε στο φεστιβάλ Βενετιάς φέτος.

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου