BON JOVI KAI RICHIE SAMBORA: ΘΑ ΞΑΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥΣ;


 Οι Lennon/McCartney, οι Toxic Twins (Tyler/Perry) και οι Glimmer Twins (Jagger/Richards) είναι μερικά από τα πλέον διάσημα συνθετικά ντουέτα στην ιστορία της rock μουσικής. Δίπλα τους, στέκεται με άνεση ακόμα ένα, αυτό των Jon Bon Jovi και Richie Sambora που ταίριαξαν από την πρώτη στιγμή και συνδύασαν τα ονόματά τους με δεκάδες επιτυχίες. Και ξαφνικά την 1η Απριλίου 2013 ανακοινώνεται ότι ο Sambora δεν θα παίξει μαζί τους στη συναυλία στο Calgary του Καναδά στις 2 Απριλίου και τη θέση του θα πάρει ο Bobby Bandiera. Η αρχή του τέλους. «Λόγω προσωπικών ζητημάτων, ο Richie Sambora δεν θα παίξει στο υπόλοιπο της Because We Can tour», έγραψε το συγκρότημα στην ιστοσελίδα του. «Η περιοδεία θα γίνει  κανονικά όπως έχει προγραμματιστεί». Τις μέρες που ακολούθησαν, οι φήμες έδιναν και έπαιρναν με τα «προσωπικά ζητήματα» και κυρίως το ποτό του Sambora να είναι σε πρώτο πλάνο, αφού το 2011 είχε μπει σε κλινική για αποτοξίνωσης. Ο Jon Bon Jovi διέλυσε αυτή τη φήμη για τον πρώην σύντροφό του, λέγοντας να μην πιστεύουν τις φήμες που ακούγονται και γράφονται.  Οι Bon Jovi συνέχισαν την περιοδεία για την υποστήριξη του τότε νέου άλμπουμ What About Now με τον πρώην κιθαρίστα των Triumph(σ.σ. παίζει μόνο στο τελευταίο άλμπουμ τους Edge of Excess 1993) Phil X στη θέση του Sambora. Σε συνέντευξη του στην εκπομπή Australia's Today(Νοεμβρίου 2013), ο Sambora απέδωσε τη ξαφνική αποχώρησή του στην επιθυμία να περάσει περισσότερο χρόνο με την τότε 15χρονη κόρη του, Ava που απέκτησε με την  πρώην συζύγου του, ηθοποιό Heather Locklear. «Ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει τι  σημαίνει να περιοδεύεις. Δεν μπορείς να γυρίσεις σπίτι, θυσιάζουμε κάποια πράγματα για να είμαστε μέλη ενός συγκροτήματος του μεγέθους των Bon Jovi. Mου έλειψε πολύ η κόρης μου και αισθάνθηκα ότι ήταν η στιγμή να είμαι κοντά της αλλά η μηχανή Bon Jovi έπρεπε να προχωρήσει κι έτσι έκανα ένα διάλειμμα. Μόλις είχαμε τελειώσει άλλη μια περιοδεία  και απολάμβανα το χρόνο μου με την κόρη μου. Οραματιζόμουνα μια χρονιά γεμάτη άλλες προτεραιότητες, χωρίς το συγκρότημα. Παράλληλα ήθελα να κάνω τη δική μου μουσική, να είμαι περισσότερο στο σπίτι και να κάνω μερικές συναυλίες με το δικό μου συγκρότημα. Έπρεπε να επιλέξω - να συμμετάσχω ή να σταματήσω. Είναι δύσκολο όταν μοιράζεσαι 30 χρόνια χαρές και λύπες". Χωρισμένος με την Locklear, άρχισε να βγαίνει με την Αυστραλέζα κιθαρίστα Orianthi και σχημάτισαν τους RSO, κυκλοφορόντας 2 Ep και ένα άλμπουμ. “Δεν έχω κακές σχέσεις με τον Jon. Για την ώρα, απολαμβάνω τις εμφανίσεις μου με τους RSO παίζοντας σε μικρές περιοδείες κι όχι παίζοντας σε 50 πόλεις και 14 μήνες!


« Έφυγε, χωρίς κακά συναισθήματα", είπε ο Jon Bon Jovi στο Showbiz 411 τον Νοέμβριο του 2014. "Το να είσαι σε ένα συγκρότημα δεν είναι ισόβια κάθειρξη." Για λίγο, αυτό φαινόταν να είναι το τέλος”.To 2018 οι δρόμοι τους ξανά συναντήθηκαν στη σκηνή του Rock’n’Roll Hall of Fame μαζί με τον πρώην μπασίστα Alec John Such για να ενταχθούν στον αμερικάνικο θεσμό. Αυτή η επανένωση, πυροδότησε συζήτηση για την πλήρη επιστροφή του αλλά δεν συνέβη κάτι τέτοιο. "Θα δούμε. Ποτέ μην λες ποτέ" είπε ο Sambora στο περιοδικό Rolling Stone. "Δεν είναι στα άμεσα μελλοντικά σχέδια μας μια επανασύνδεση, ίσως στο μέλλον».  Δύο χρόνια αργότερα, ο Bon Jovi είπε ότι ο Sambora δεν ήταν ακόμα έτοιμος να επιστρέψει στο συγκρότημα, προσθέτοντας «δεν υπάρχει μέρα που να μην ευχόμουν ο Richie να είναι μαζί μας».


 
OI BON JOVI ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ RICHIE SAMBORA
Τελευταίο άλμπουμ που ηχογράφησε μαζί τους ήταν το What About Now (20130 για να ακολουθήσουν τα Burning Bridges(2015),This House is not for Sale (2016) και το This House is not for Sale –Live from London Palladium(2016) με τον Phil X (Phil Xenidis) σαν μόνιμο αντικαταστάτη του Sambora και δεύτερο κιθαρίστα τον John Shanks.
 

O RICHIE SAMBORA ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ BON JOVI

Ηχογράφησε 2 EP με την κιθαρίστρια Orianthi με την οποία έχει δεσμό. Πρόκειται για τα  Rise(2017) και Making History(2018) και το άλμπουμ Radio Free America (2018) όπου και στα 3 παίζουν όλα τα όργανα.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

28/8/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου