ΑΡΓΥΡΗΣ "Silver" ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ: Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ APFRODITE'S CHILD


 O Αργύρης "Silver" Κουλούρης ήταν κιθαρίστας και το τέταρτο μέλος των Aphrodite's Child, αλλά έπαιξε και σε πολλά άλμπουμ άλλων καλλιτεχνών. Γεννημένος τον Ιανουάριο του 1947 στον Πειραιά, γνωρίζει την Ντέμη Ρούσσο (μπάσο/τραγούδι), τον ντράμερ Λουκά Σιδερά και λίγο αργότερα τον Βαγγέλη Παπαθανασίου οι οποίοι τον καλούν να παίζει μαζί τους στους Aphrodite's Child. Κι ενώ το συγκρότημα ετοιμάζεται να πάει στο Παρίσι να δοκιμάσει την τύχη του, ο Κουλούρης παίρνει φύλλο παρουσίασης από τον ελληνικό στρατό για την Κόρινθο. Πριν όμως από τη στρατιωτική θητεία του είχε παίξει με τους Juniors,Minis, Cinquetti αλλά και στο συγκρότημα του Tony Pineli που εκείνη την εποχή γνώριζε τεράστια επιτυχία. Η πολύ καλή τεχνική κατάρτισή του στην κιθάρα ήταν αυτή που τον έφερε δίπλα στους Aphrodite's Child, που διαβάσατε πιο πάνω.    
Μαζί ηχογράφησαν το μικρό δίσκο (single) με τα τραγούδια "Plastics Nevermore" b/w "The Other People» για να έλθει η πρόσκληση παρουσίασης στον στρατό και οι Παπαθανασίου, Σιδεράς και Ρούσσος να συνεχίσουν τη γνωστή καριέρα τους. Το 1970 απολύθηκε και επανήλθε στο συγκρότημα όπου παίζει στο ιστορικό άλμπουμ τους 666. Με την κυκλοφορία του οι Aphrodite's Child διαλύονται κι ο Κουλούρης παίζει στα προσωπικά τους άλμπουμ (One Day Σιδερά, On the Greek Side of My Mind Ρούσσο και Earth του Παπαθανασίου) Ειδικά η δουλειά που έχει κάνει στο On the Greek Side of My Mind, είναι πολύ καλή. Το 1973 ηχογράφησε με τη βοήθεια του Λάκη Βλαβιανού αλλά και με τη συμμετοχή 60μελούς ορχήστρας, το προσωπικό του άλμπουμ Music Power, ενώ  συνέχισε να παίζει σαν session σε δίσκους Γάλλων κυρίως μουσικών και τραγουδιστών όπως του Johnny Hallyday, Chales Aznavour, G. Becaud κ.α..

Το 1975, ο Κουλούρης ξανά έπαιξε με τον Βαγγέλη και τους Michael Haubrich και F.R. David (σ.σ. το 1982 είχε τη μεγάλη επιτυχία “Words”) κυκλοφόρησαν το single Bird of Love" b/w "The Pawn", με το όνομα Humanity.
Το 1979 συνεργάστηκε με τους Magic Power, ένα funk συγκρότημα με τους οποίους ηχογράφησε 2 άλμπουμ (το ομώνυμο και το Lady Midnight) και το single "A Lot to Learn" b/w "The Waiting Game"(1980). Το 1987 τραυματίστηκε σοβαρά σε αυτοκινητιστικό ατύχημα και το 1997 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Αργιριδιαδρομές (στα αγγλικά Argiridiadromes) και το 2015 το City Lights. 

Α.Ρ

11/7/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου