NEWS OF THE WORLD (8/6/23)


• Η επίσημη(!) ποδοσφαιρική ομάδα των Iron Maiden, η Iron Maiden FC,κατά τη διάρκεια της The Future Past" έδωσε φιλικό αγώνα με την SK Slavia Praha, την οποία και νίκησε 10-6! Μετά τη λήξη, το. συγκρότημα υπέγραψε τις φανέλες που ξαφνικά έγιναν collector’s item, με όλα τα έσοδα από τον αγώνα να προσφέρονται στη μικρή Terezka που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση. Την ομάδα Iron Maiden FC σχημάτισε ο μπασίστας Steve Harris,ο οποίος παρά τα 66 χρόνια του, εξακολουθεί να παίζει όσο μπορεί, λέγοντας "Φτιάξαμε αυτή την ομάδα με τη βοήθεια των τεχνικών και του crew, με σκοπό να παίζουμε 1 παιχνίδι την εβδομάδα».


• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, η σπουδαία στιχουργός Cynthia Weil, που μαζί με τον άνδρα της Barry Mann, είχαν γράψει δεκάδες επιτυχίες. Μεταξύ αυτών "We Gotta Get out of This Place"  των Animals, I Just Can't Help Believing"του B. J. Thomas, He's Sure the Boy I Love"των  The Crystals,  "Make Your Own Kind of Music"της  "Mama" Cass Elliot,» On Broadway" με την εκτέλεση του George Benson να είναι η πιο γνωστή, Κορυφαίο τραγούδι της ήταν το Νο1  "You've Lost That Lovin' Feeling» με συνσυνθέτη τον Phil Spector το οποίο οι Righteous Brothers το έκαναν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών.
 • Στο line up της 25 Ιουνίου στο Athens Rock όπου εμφανίζονται οι Ghost και οι Candlemass, προστέθησαν και οι Rotting Christ. Τα εισιτήρια κοστίζουν  52€ και μπορείτε να τα αγοράσετε από εδώ  https://www.ticketmaster.gr/showProduct.html?idProduct=2124820
Hardcopy από Monsterville, Metal Era, WE (Θεσσαλονίκη), Stereodisk (Θεσσαλονίκη), Σναφ (Λάρισα) και Γαλατικό χωρίο (Χαλκίδα). Η πώληση των Για ΑΜΕΑ αποκλειστικά από το τηλεφωνικό κέντρο της Ticketmaster, 2111 1981535. 

• Στο studio μπήκαν οι Black Country Communion (Joe Bonamassa,Glenn Hughes, Jason Bonham και Derek Sherinian) για να ηχογραφήσουν τα καινούργια τραγούδια του πέμπτου άλμπουμ τους.
• Μιλώντας στο Metal Mayhem ROC, ο ντράμερ των Triumph, Gil Moore αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται ένα tribute άλμπουμ, με παραγωγό τον Mike Clink,  προς τιμή του συγκροτήματος, που θα κυκλοφορήσει πριν τέλος της χρονιάς. Αποκάλυψε ακόμα ότι συμμετέχουν οι Joey Belladonna (Anthrax), Sebastian Bach, Phil X (νυν Bon Jovi και την περίοδο 1992-1993 μέλος των Triumph), Lawrence Gowan (Styx), Nancy Wilson (Herat), Mickey Thomas (Starship),  οι ντράμερ  Tommy Aldridge και Kenny Aronoff αλλά και η κιθαρίστρια Nita Strauss.  Λίγες ημέρες αργότερα ο μπασίστας Mike Levine μιλώντας στο τελευταίο επεισόδιο του podcast "Let There Be Talk", ρωτήθηκε για μια πιθανή επανένωση της κλασικής σύνθεσης του συγκροτήματος κι  απάντησε: "Δεν νομίζω ότι είμαστε σωματικά ικανοί να το κάνουμε αυτό. Κάναμε τρία τραγούδια για το ντοκιμαντέρ Triumph: Rock & Roll Machine  και απαιτούσε σκληρή δουλειά γιατί ο ντράμερ Gil Moore δεν είχε παίξει εδώ και καιρό. Ο κιθαρίστας/τραγουδιστής Rik [Emmett ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, οπότε είχε πολύ υπομονή με εμάς! Μετά από τρεις ή τέσσερις πρόβες, αρχίσαμε να βρίσκουμε ένα groove. Και μετά, όταν κάναμε τη συναυλία για τους fans θαυμαστές και το ντοκιμαντέρ, μετά από τρία τραγούδια ήμασταν εξαντλημένοι.  Έτσι η ιδέα μιας ολόκληρης παράστασης, δεν είναι καθόλου εφικτή! Ο Rik δεν μπορεί να παίξει όπως πριν κι ας παίξει σε χαμηλότερο  κλειδί. Όλα είναι πιο δύσκολα όταν μεγαλώνεις»!

  


• Μέλη των Green Day, Fugazi, Dead Kennedys και Agnostic Front, πλαισιώνουν τους Gogol Bordello που ηχογράφησαν το τραγούδι United Strike Back όπου όλα τα έσοδα θα προσφερθούν σε Ουκρανούς στρατιώτες που έχουν χάσει τα άκρα τους στον πόλεμο με τη Ρωσία. Αναλυτικότερα, στην ηχογράφηση συμμετέχουν ο τραγουδιστής των Dead Kennedys, Jello Biafra, ο ντράμερ των Green Day, Tre Cool, ο μπασίστας των Fugazi, Joe Lally, ο τραγουδιστής των Agnostic Front, Roger Miret, ο κιθαρίστας των Ministry Monte Pittman και οι Puzzled Panther και Sasha από το ουκρανικό συγκρότημα των Kazka.
• Τις τρεις συναυλίες που θα δώσουν οι Blue Oyster Cult στο Sony Hall της Νέας Υόρκης το Σεπτέμβριο του 2023 για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια καριέρας τους. Κάθε ημέρα θα παίζουν ένα από τα 3 πρώτα άλμπουμ τους(Blue Öyster Cult, Tyranny And Mutation καιSecret Treaties), μαζί με ένα set από κλασικά τραγούδια τους, με καλεσμένο και τις 3 νύχτες, το ιδρυτικό μέλος και ντράμερ Albert Bouchard. Το συγκρότημα έχδει έλθει σε συμφωνία με την Frontiers Records, και οι 3 νύχτες να ηχογραφηθούν και να κυκλοφορήσουν σε ξεχωριστά live άλμπουμ, με το πρώτο να κυκλοφορεί πριν το τέλος του 2023.
• Ακόμα ένα καινούργιο video παρουσίασαν οι Foo Fighters από το καινούργιο άλμπουμ τους.  Πρόκειται για το τραγούδι"The Teacher" που μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί.

•  Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, ο κιθαρίστας των Groundhogs, Tony McPhee, ένας πρωτοπόρος του βρετανικού blues. Κορυφαίο άλμπουμ τους το Thank Christ For The Bomb που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα του βρετανικού blues.

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου