NEWS OF THE WORLD (20/4/23)


• Ο Roger Waters ανακοίνωσε ότι η συναυλία του της 25ης Μαϊου στην Πράγα από το  O2 Arena, θα μεταδοθεί ζωντανά σε πάνω από 1.500 κινηματογράφους σε περισσότερες από 50 χώρες, σε συνεργασία με Sony Music Entertainment. Η συναυλία που γίνεται στο πλαίσιο της This Is Not A Drill, έχει ήδη ξεκινήσει από τη Λισσαβώνα και έχει ανακοινωθεί σαν η αποχαιρετιστήρια περιοδεία του. Περιγράφεται ως «ένα εκπληκτικό κατηγορητήριο για την εταιρική δυστοπία στην οποία όλοι αγωνιζόμαστε να επιβιώσουμε» και περιλαμβάνει 20 τραγούδια των Pink Floyd και του Roger Waters, συμπεριλαμβανομένων των Us & Them, Comfortably Numb, Wish You Were Here, Shine On You Crazy Diamond και το πρόσφατο τραγούδι του, The Bar. Η βρετανική εφημερίδα The Times χαιρέτισε την παράσταση ως «ένα από τα πιο εντυπωσιακά, ευφάνταστα, καλά εκτελεσμένες συναυλίες-παραδείγματα αρένα rock». Για την Ελλάδα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν μεταδοθεί.


• Χωρίς να γίνουν περισσότερε πληροφορίες γνωστές, οι Motley Crue μπήκαν στο  studio με τον παραγωγό Bob Rock για να ηχογραφήσουν καινούργια τραγούδια!
• Επιτυχία είχε η εγχείρηση που υποβλήθηκε ο Andy Latimer (Camel)κι ο χειρουργός του είναι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και συγκρατημένα αισιόδοξος για την πλήρη ανάκαμψή του, χωρίς να γνωρίζει πόσο θα κρατήσει η αποθεραπεία του.
• Οι Winger παρουσίασαν το δεύτερο video single από τον καινούργιο δίσκο τους Seven που θα κυκλοφορήσει στις 5 Μαϊου. Είναι το "It All Comes Back Around" που μπορείτε να δείτε.
• Στο στάδιο θεραπείας της φωνής του είναι ο David Coverdale και δεν γνωρίζει πότε - κι αν- θα επιστρέψει  στις περιοδείες.  
• Ωχ, ωχ,ωχ, τον κάρφωσε. Σε συνέντευξή του στο TMZ, ο κιθαρίστας των Motlery Crue, Mick Mars είπε ότι στην πρόσφατη περιοδεία του συγκροτήματος (με τους Def Leppard), o Nikki Sixx δεν έπαιξε ζωντανά ούτε μια νότα, αφού όλα ήταν προηχογραφημένα! Βέβαια η δήλωση έγινε αμέσως μετά τη συνέντευξη του Sixx που αμφισβήτησε την κιθαριστική ικανότητα του 71χρονου Mars που πάσχει από  αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, έναν τύπο αρθρίτιδας που προκαλεί φλεγμονή στις αρθρώσεις και τους συνδέσμους της σπονδυλικής στήλης και μπορεί να οδηγήσει σε δυσκαμψία με την πάροδο του χρόνου(σ.σ. ήδη ο Mars ταλαιπωρείται). Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο σκληρά, αφού μετά την απόφαση του Mars να αποσυρθεί από τις περιοδείες και να παίζει μαζί τους στους δίσκους και σε επιλεγμένες ημερομηνίες περιοδειών, το συγκρότημα του μείωσε το ποσοστό  κερδών από το 25% στο 5%, με τον κιθαρίστα να τους μηνύει! Φυσικά η τοποθέτηση του Mars δεν έμεινε αναπάντητη από το συγκρότημα, που του υπενθύμισαν τις δημόσιες δηλώσεις του περί αποχώρησης και ότι έχει υπογράψει και φυσικά αρνούνται την οποιαδήποτε προμαγνητοφώνηση, υπενθυμίζοντας του τα δικά του λάθη που τον οδήγησαν στην αποχώρησή του από το συγκρότημα. Μην ασχολείστε, θα τα βρουν, εξωδικαστικά, αφού κάνουν τους δικηγόρους πλούσιους.
• Κατά τη διάρκεια των φετινών CMT Music Awards, μια all star μπάντα μουσικών αποτελούμενη από τους
Billy Gibbons, Chuck Leavell, Cody Johnson, Paul Rodgers, Slash και Warren Haynes
, απέτισαν φόρο τιμής στον κιθαρίστα και ιδρυτικό μέλος των Gary Rossington. Συμπτωματικά, η εμφάνισή τους έγινε κατά την 50η επέτειο κυκλοφορίας του πρώτου άλμπουμ τους, με τη σύζυγό του Rossington, Dale Krantz Rossington να βρίσκεται στο κοινό μαζί με τους Johnny Van Zant and Rickey Medlocke. “Ο Gary πάντα έλεγε ότι η μουσική των Skynyrd είναι παρά πάνω από έναν άνθρωπο». Με αυτήν την πρόταση, οι εναπομείνατες Lynyrd Skynyrd (μετά το θάνατο του Gary Rossington) ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του Southern rock μας θυμίζει ότι στο σημερινό σχήμα του συγκροτήματος, δεν υπάρχει κανένα αρχικό μέλος, ο δε Rossington είχε αποχωρήσει εδώ και μήνες λόγω των σοβαρών προβλημάτων με την καρδιά του και στη θέση του είναι ο Damon Johnson (Black Star Riders)
 • Να κι ένα καλό νέο. Στη θέση του Paul Quinn που αποχώρησε από τους Saxon για λόγους υγείας, τη θέση του θα πάρει ο Brian Tatler των Diamond Head και θα τον δούμε και στο Rockwave! 
• Έχοντας αφήσει ιστορία, οι Public Image Ltd του εμβληματικού John Lydon (ή αν προτιμάτε Johnny Rotten εποχής Sex Pistols), έρχονται στην Ελλάδα για δύο συναυλίες, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στο Principal Club Theater στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στο Gagarin στην Αθήνα.  Εισιτήρια viva.gr : προπώληση 30€, ταμείο 32ε
• Ο πρώην μπασίστας των Accept, Peter Baltes ανακοινώθηκε σαν επίσημο μέλος των U.D.O. και των DIRKSCHNEIDER, των δύο συγκροτημάτων που τραγουδιστής είναι ο επίσης πρώην τραγουδιστής των Accept.
•Με τιμητική πλακέτα τιμήθηκαν οι Evanescence για τις πωλήσεις (σε φυσική μορφή και streams)άνω των 10.000.000(!) αντιτύπων του πρώτου άλμπουμ τους Fallen! Το άλμπουμ είχε κυκλοφορήσει το 2003 και οι πωλήσεις αφορούν την Αμερική!


 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου